Astra F, miris gasa i prebacivanje na benzin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Astra F, miris gasa i prebacivanje na benzin

Clan sam ovog foruma od pre nekoliko dana, postavio sam i new topic, i dobio dojavu na mail da je neko odgovorio na njega, ali kad sam dosao na sajt nije bilo nicega, ni nove poruke, cak ni topic-a koji sam ja postavio... Sta se desilo?

Postavicu ponovo pitanje: Imam Astru F 2003.god, 1600cc, naravno benzinac, singlepoint ubrizgavanje, lambda, Lovato gas uredjaj.
    U kabinskom prostoru se jako oseca gas, kada se zavucem pod haubu, osetim da gas dolazi pored srafofa koji drze plasticni poklopac (kapu) preko brizgaljke. Majstor koji mi je stavljao gasni uredjaj nema resenje za ovaj problem, kaze da se prvi put srece sa ovakvim problemom... Sta da radim?

Drugo pitanje: Kako se steluje broj obrtaja na koje relej prebacuje sa benzina na gas? Kod ovog, gore navedenog, modela auta.

Hvala unapred!
    Pozdrav!
    Babic
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Babicu,
    Budi siguran da na zapadu ne bi prosao tehnicki pregled ni u ludilu jer se meri detektorom gasa svaki spoj na svakom redovno tehnickom. Cudi me da u Zrenjaninu koji ima 8 pumpi za gas (a nije tako veliki grad) i gde ljudi znaju sta je to postoje jos uvek takvi majstori. Svaki majstor MORA da ima resenje za sve. Zato je majstor, zar ne? Nisi nam nista objasnio u vezi vrste uredjaja. Samo ime Lovato ne govori dovoljno. Pitam to zato da vidimo da li su dizne (Fast) ili mesac itd. Taj auto, ako pusta gas ne bi trebalo da radi dobro a ti ne nalazis zamerke na funkcionalnost. S obzirom da si tek instalirao tvoj majstor bi to morao da resi. Ja ne znam kakvi ste to. Malo, malo pa nekom dosadi da ide kod majstora i onda pita na forumu sta da radi. Vi ste za taj rad dali novac a postoji i inspekcija. Ganjajte majstore do smrti. Ako nisu sposobni da urade kako treba neka onda ne budu sposobni ni da uzmu novac. Zeza te majstor i mrzi ga da gubi vreme (jer je uzeo novac) a moze to da resi garant. Ako to nije profesionalac (to nam nisi rekao) pa si prosao jevtino ili besplatno onda da resavamo mi (i majstori koji ucestvuju na forumu) tvoj problem. Ne sme to tako da se vozi.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Re: Astra F, miris gasa i prebacivanje na benzin

Originally posted by babic
      Clan sam ovog foruma od pre nekoliko dana, postavio sam i new topic, i dobio dojavu na mail da je neko odgovorio na njega, ali kad sam dosao na sajt nije bilo nicega, ni nove poruke, cak ni topic-a koji sam ja postavio... Sta se desilo?
      I mene zanima, crna rupa zasad...

Postavicu ponovo pitanje: Imam Astru F 2003.god, 1600cc, naravno benzinac, singlepoint ubrizgavanje, lambda, Lovato gas uredjaj.
      U kabinskom prostoru se jako oseca gas, kada se zavucem pod haubu, osetim da gas dolazi pored srafofa koji drze plasticni poklopac (kapu) preko brizgaljke. Majstor koji mi je stavljao gasni uredjaj nema resenje za ovaj problem, kaze da se prvi put srece sa ovakvim problemom... Sta da radim?
      Majstor verovatno nije dobro stavio mikser ili nije dobar mikser, isto tako je moguće da ima previše gasa na leru pa ne stigne sve da uvuče i curi napolje. U svakom slučaju ovako preko foruma teško ćemo ti pomoći a moraš potražiti stručnu pomoć. Otidji do majstora i traži da ti sredi problem. To nije naivan problem, gas ne sme da se oseti nigde.

Drugo pitanje: Kako se steluje broj obrtaja na koje relej prebacuje sa benzina na gas? Kod ovog, gore navedenog, modela auta.
      Ako je stavljena lambda kontrola od Lovata kako si napisao, to se podešava preko kompjutera pa to opet mora majstor da napravi koji ima softver i interfejs.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

@ Dranix
        @ Dora

Odgovaram Vam na one poruke sutra ili prekosutra jer sad krecem na pecanje, pa cim se vratim cucete detalje o mom plinskom uredjaju i, naravno, o ulovu
        Pozdrav
        Babic

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Pa to je vaznije od gasa. Kuda ces? Salim se malo. Uzivaj samo ima vremena za gas.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by babic
            @ Dranix
            @ Dora

Odgovaram Vam na one poruke sutra ili prekosutra jer sad krecem na pecanje, pa cim se vratim cucete detalje o mom plinskom uredjaju i, naravno, o ulovu
            Pozdrav
            Babic
            Ma bole me uvo za plinski uredjaj, to sve znam, pričaj o pecanju

https.autogas.rs

Comment

• nbbulevar
              CBC Član
              • 02.06.2005
              • 90
              • Novi Sad

samo da se vratis ziv sa pecanja

salim se ali obavezno drzi prozor otvoren za svaki slucaj

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Koliko ja znam na pecanje se ide biciklom

Comment

Pozdrav svima!

Posto sam primetio da je bilo interesovanja kada sam spomenuo pecanje, evo i koja rec o tome (nadam se da se administrator nece ljutiti ).
                  Bio sam u Tomasevcu, Tamisu. Tacnije kod brane na Tamisu, na putu za Botos. U prvim jutarnjim satima vreme je bilo odlicno, ali (naravno, uvek postoji to "ali") poceo je da duva neki vetar direktno u lice, i duvao je, i duvao, i bas je duvao i poceo da pravi poprilicne talase. Zbog toga sam bio primoran da se preselim stotinak metara dalje na jedan rukavac koji Tamis puni kad naraste. Tamo je bilo lepo, ali stuka nije htela...na kraju dana imao sam 5 stukica od nekih 30tak cm-a i oko 2kg lepih karasa. E da, video sam i jednu zanimljivu stvar, poveci gavran je sleteo na jednu zicu dalekovoda i ne znam o cemu je razmisljao kada je hteo da se prebaci na drugu...u trenutku ih je prespojio i naravno posle dva tupa praska (kao kada se udaljini cuju pucnji lovaca, samo jedno 5 puta glasnije), u oblaku perja, pikirao je na zemlju! Neverovatna stvar je u tome sto sam se ja slucajno zagledao u njega kada je tek sleteo, tako da sam ispratio celu predstavu.
                  Znam da ovo nije forum o pecanju ali ako neko hoce da razmenjuje informacije o mestima i ulovima, mozemo da razmenimo e-mail adrese.
                  Toliko o pecanju...

Postujem sve sto su Dranix i Dora napisali i znam da ovaj problem trebam sto pre da resim...pa zbog toga sam se i javio na ovaj forum.

Najvise volim kada nesto radim da to sam uradim, jer sam tako najsigurniji da je sve odradjeno besprekorno, ali sto se tice plinskog uredjaja nisam hteo da se igram i da se pravim pametan jer nikada nisam radio nista oko gasa, a kao sto svi znamo greske mogu skupo da nas kostaju. Majstor kod koga sam bio je stvarno umesan da postavi ceo plinski uredjaj da stoji i bude povezan bas kako treba, ali kao sto sam se uverio, nije isto toliki majstor i za otklanjanje sitnijih problema. E zbog toga nisam hteo da mu prepustam petljanje po mom autu (koji inace radi kao svajcarski sat i sredjeniji je i cistiji je nego necija soba) vec sam se obratio strucnom osoblju ovog sajta. Inace, nisam prosao ni jeftino ni besplatno za ugradnju uredjaja, cisto da se zna. Eto to je razlog zbog cega se necu vracati kod tog "mog majstora", pa ako ste voljni da pomognete pomozite, a ako niste-razumecu.

Dora je spominjao da mozda ima previse gasa na leru, pokusao sam sa varijantom da ler-sraf zavrnem do kraja i zatim odvrnem toliko da dobijem pravilan rad motora, ali opet se gas oseca.
                  Inace nemam lambda kontrolu za gas (napisao sam samo da motor ima lambdu), znaci kad prebaci na gas ne koristi lambdu pa mi se ponekad pali ona narandzasta lampica na tabli, ali se ubrzo i gasi.
                  Inace auto mi i sa ovim problemom lepo radi, ravnomerno, lepo vuce, normalno trosi (oko 8,5 na otvorenom i oko 11 u gradu).
                  Sto se tice tacnih oznaka mesaca i uredjaja, to sam zaboravio da pogledam, sutra cu ih napisati.
                  A ako treba mogu sve i da slikam pa da ubacim na forum (samo ako mi neko kaze kako jer kad kliknem na dugme IMG ne trazi mi da ubacim sliku, kako to obicno ide)?

Eto to je to.
                  Hvala
                  Pozdrav!

Comment

I jos nesto, verovatno cu u dogledno vreme kupiti i taj kompjuter "Lov-Eco" ili kako se vec zove koji ce kontrolisati lambdu. mozda ce to resiti probleme?

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Samo LovEco nece resiti tvoje probleme mada je super dobra stvar. Mora to prvo da proradi ovako kako jeste a da se ne oseca gas. Lako ces da ugradis LovEco ako bas hoces kasnije. Ipak bi tvoj majstor to morao da resi. Zar sada trebas jos da placas druge a njegova je greska sto je tako iako se ona mozda lako (jevtino) resava. Na kraju krajeva dogovori se sa Dorom posto kazes da sam nisi radio sa gasom do sada pa lepo onim lepim sirokim drumom za NS, nije ti daleko, a gas je jevtin

Comment

Hm..vidis, nije ti to tako losa ideja...

Comment

@ Dora

Dranix mi je dao vrlo lepu ideju, da ja dodjem do tebe d ami ti pogledas auto. Znaci potrebna mi je tvoja adresa i naravno da proveris u tefteru kada imas vremena, da ne banem nenajavljen...
                          Naravno, samo ako si ti rad da se prihvatis ovog posla..

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Pozovi, adresa i telefoni na sajtu...

https.autogas.rs

Comment

• ad26ki
                              CBC Član
                              • 22.12.2010
                              • 66
                              • Subotica

Pozdravljam sve na forumu!Imam jedno pitanje za @Doru ,pa ne bi otvarao novu temu.@Dora ,da li ima neki majstor za auto gas u Subotici koga bi ti preporucio,posto mi je malo daleko da dolazim kod Tebe u N.Sad iz Subotice

Comment

Working...
                              X