ugradio sam gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Punjenje iz gepeka je ZABRANJENO. Ni tvoj majstor ni ti nemate ni trunku mozga. Ako popusti ventil imas gas u kabini, jel tako? Ko ti da za to atest treba na robiju. Izvini na grubim recima ali drzis cev na slepoocnici a NAS sve pitas za misljenje. Da nisi postavio fotke mislio bi da se salis. Menjaj mesto punjenja pod hitno. Ne, ne bojim se ja gasa i imam jos uvek dobar nos, ali.......

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ne sekiraj se, svaka instalacija dotičnog prolazi. U petak sledeći ili je možda već u ovaj to sredjeno, ali neće biti problema...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Dfast,
        Ne mora da stoji ventil sa filtrom vertikalno. Ja upravo zato imam problema da zamenim filter (stoji vertikalno). I na proslom autu sam imao jos vise problema jer nije bio lako dostupan onaj sraf na dnu pa muka ziva oko zamene filtra a i svaki put pomeras (krivis) cevi a to posle nekoliko puta vise nije zdravo za spojeve. Nije stojao vertikalno ali je stojao onako kako je najgore moguce. Kretenizam. Treba striktno da se napise kako MORA. Ocigledno svi rade kako hoce. Nije zapad nista mnogo bolji mada su kontrole na svakom tehnickom.

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Ne sekiram se ja Doro. Ako se nesto desi niko nije kriv. Ima dosta ljudi za odstrel na ludom Balkanu. Problem je da ne znaju ljudi ni sami da se cuvaju. Ovde nije bas samo majstor kriv ma ko on bio. Vezi konja kako gazda kaze pa makar i crko. Nasa posla. Zato nas i svrbi

Comment

• marek
            CBC Senator
            • 16.09.2005
            • 243
            • Beograd

Mozda je ovo odgovor na onaj post o narancicu da vara ljude

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

U ovom slucaju Marek nije nikoga on prevario. Oprema je originalna a funkionise dobro. E sad sto moze mozda bolje i drugacije to je druga stvar. Moze UVEK bolje.Za sada moze i bilo kako skoro jer nije precizirano zakonom kako MORA. To je mozda jos samo jedno priznanje majstorima koji rade kako je bolje a ne moraju. Ponavljam, NE MORAJU.
              Mislim da bi bilo zgodno Marek da uslikas tvoje konacno resenje za polozaj tvog isparivaca kad se resi povoljno.Korisna ti je ideja da to uradis.

Comment

• nbbulevar
                CBC Član
                • 02.06.2005
                • 90
                • Novi Sad

Originally posted by dranix
                Punjenje iz gepeka je ZABRANJENO. Ni tvoj majstor ni ti nemate ni trunku mozga. Ako popusti ventil imas gas u kabini, jel tako? Ko ti da za to atest treba na robiju. Izvini na grubim recima ali drzis cev na slepoocnici a NAS sve pitas za misljenje. Da nisi postavio fotke mislio bi da se salis. Menjaj mesto punjenja pod hitno. Ne, ne bojim se ja gasa i imam jos uvek dobar nos, ali.......
                kod bmw je gepek zatvorenog tipa znaci nemoze bas tako lako plin da dospe u kabinu naravno nije to 100% sigurno ali eto ja sam tako hteo ,
                A sad diskutabilno je pitanje da li delove uredjaja stavljati da budu neprimetni i zbog toga im jako tesko prilaziti pa cak i dovoditi njihov rad u pitanje ili je bolje rasporediti to sve po motoru zbog boljeg rada kao i boljeg pristupa elementima ukoliko se nesto rasteluje ili pokvari

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

imas svetlo u gepeku verovatno?
                  otvoris gepek ,a unutra koncetracija gasova, a sijalica dodje ko upaljac....buuum(zavarnici kontakt,daleko bilo).
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by nbbulevar
                    kod bmw je gepek zatvorenog tipa znaci nemoze bas tako lako plin da dospe u kabinu naravno nije to 100% sigurno ali eto ja sam tako hteo ,
                    A sad diskutabilno je pitanje da li delove uredjaja stavljati da budu neprimetni i zbog toga im jako tesko prilaziti pa cak i dovoditi njihov rad u pitanje ili je bolje rasporediti to sve po motoru zbog boljeg rada kao i boljeg pristupa elementima ukoliko se nesto rasteluje ili pokvari
                    Pa sad, uopšte nije bitno što si ti hteo ili ne, u vezi punjenja. To nemože proći atest, bez atesta ne smeš voziti auto po drumu, smeš još uvek ali dokle. Drugo garancija ti važi ako u roku od dve nedelje uradiš atest, živo me zanima, obaveštavaj.
                    Ivan nije mislio da je pojenta da budu neprimetni, nego da ti ne ide cev oko polamotora a nije se potrudilo da se malo uklopi u okolinu, malo pored blatobrana pa koja stegica pa... Malo estetike, na to je mislio. Što se tiče pristupačnosti, nisi u pravu. Da bi promenio filter od gasa moraš skinuti debelo gumeno crevo da uopšte pridješ ventilu pa onda razmrsiti one dve spirale pa onda... Ako pogledaš na slici šrafove kojim je učvršćen videćeš da nemaju glavu za ključ od 8 mm a takvi dolaze u kompletu i stavljaju se jer dobro drže. Obično je sa takvim šrafovima pričvršćen i isparivač, ne vidi se na slici. Klamće posle par dana.
                    Nisi snimio prekidač u kabini ali po namotajima oko kabla na bobini (ne vidi se jasno) rekao bih da si dobio neko jeftin bugarski ili turski. Nije to problem ali često crkavaju, onda ljudi dodju da ih zamena ali njih nema jer su sad neki drugi jeftini pa se menja cela instalacija.
                    Nisi slikao multiventil u boci ali sam siguran da nije Lovato, nisam siguran da nije čak ni za toro bocu jer u poslednje vreme malo šara. Lovatov ventil ima elektroventil koji zatvara bocu što bi u kombinaciji sa tvojom željom da imaš punjenje u prtljažniku bar donekle kompenzovalo glupost.

Crevo koje si slikao za niski pritisak, nije iz kompleta, ne kažem da je loše ali nije iz kompleta.
                    Imao si sreću bar za bocu jer da si izabrao običnu imao bi stege koje teško mogu da izdrže do novog sada a da se boca ne klati.
                    Nisi odgovorio koliko je trajala ugradnja.

Zato ja ovo zovem prevara iliti obmana. Kad pitaš pošto gas ovo ti se ne kaže ali se kaže da mi ugradjujemo Lovato. I ja sam mlad i visok 2.5 metara. Razlika u ceni materijala i pristupu poslu je očigledna i to neću da komentarišem.
                    Jedini komentar, bilo koliko da nisi hteo da se buši dole u branik ili bilo gde, ja ti ne bi ugradio gas kao što sam odbio mnoge koji su imali želje van propisa ili van bezbednosti.
                    Isto tako odbijam svakog ko ima plastičnu usisnu granu a dodje da mu samo malo naštelujem jer troši. Ne stavim ni prst na motor, ništa im nije jasno.

Pošto si se potrudio da pošalješ ove slike morao sam da ih komentarišem jer cena od 340 evra za ovu ugradnju je dobra ili malo veća. Ali uopšte nije povoljna kako neko može pomisliti.

https.autogas.rs

Comment

• nbbulevar
                      CBC Član
                      • 02.06.2005
                      • 90
                      • Novi Sad

neznam koliko je trajala ugradnja posto sam ostavio auto ujutro i dosao po njega posle podne, moguce da je uradjeno brzo ali tamo rade cetiri ili pet majstora na jednom autu i verovatno ide brzo, sad znam da je malo razbacano ali nece mi smetati sve dok auto ide dobro a za sad ide, evo i potrosnje sa 37 litara plina presao sam 312km, motor 1.8 multipoint ajnspric. 83 kilovata. 80% gradska voznja.

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Ne bi da te plasim ali to predugacko crevo od isparivaca do miksera je kao stvoreno za detonacije a jos plasticna grana. Ziv nisam. Kupi ti bolje jos sada jednu rezervnu da plasis Marfijev zakon. Mozda se ipak nikada ne desi ali je verovatnoca jako mala da se ne desi. Pisano je o tome zasto se desava a niko ne menja filter za gas svaki dan sto i nije normalno. Ipak, ovako kako je, gledaj bar da ti smesa ne bude siromasna ako nista drugo i "prekrizi" prstice.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Pa nema plastičnu granu? To imaju šestaci 92-94 tu negde... Da vidiš tek njihove tuge...Gas košta kolko i auto, ili bar zamalo

https.autogas.rs

Comment

• zec
                            CBC Senator XXL
                            • 05.01.2005
                            • 450
                            • bgd

Zelim ti da se lepo i jeftino vozis sa svojim doradjenim vozilom. Upravo si potrosio dosta para na voznju pa je red da uzivas u istoj. Nemoj da razmisljas sada kako je trebalo ili nije. To je gotovo. Dobio si garanciju na rad i uredjaje. Ako se nesto nedaj Boze desi onda ces da vidis sta ces i kako ces (eventualno od Dore pozajmiti - kupiti neki teski metal). Ne vredi plakati nad prosutim mlekom. Uzivaj u jeftinoj voznji (dok je jeftina).
                            pozdrav
                            "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• nbbulevar
                              CBC Član
                              • 02.06.2005
                              • 90
                              • Novi Sad

dranix izgleda da si promasio odgovor na post ja imam metalnu usisnu granu
                              za sad je dobro ako bude radilo kako treba nema sta da se nerviram
                              ukoliko se nesto nedaj boze dogodi imam garanciju na 30000km

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

Proveram da li pratis.
                                Reci nam sada svima zasto si nas pitao za misljenje kad si tako pametan i sve znas i sam. Jel mislis da mi imamo vremena za bacanje a posebno majstori koji rade od jutra do mraka? Javi se kad ti nesto ne bude kako treba a do tada uzivaj u voznji, sto rece neko gore, dok je gas jos jevtin.
                                Ja ne znam dokle cemo svi mi da citamo nekonstruktivne gluposti tipa "kako mi stoji frzura"? "jel sam lepa?" "vidi, kupila sam nove cipele i ja", kako ti se svidjaju?. To sve treba pitati pre, zar ne?

Comment

Working...
                                X