Evo opet mene, i u pitanju je opet Nexia, lovato isparivac, elektronac. Danas sam menjao membrane na njemu. I kada sam ga vratio upali je posle duzeg verglanja iz par puta, ukupno nekih 25-30 sec. Nastelovao ga tako na ladno da radi sto lepse dok nije nagurao temperaturi i onda sam ga opet prestelovao. Krenuo da ga provozam i desava se da malo trokira, trza, i to kada menjam brzinu pa dam malo gasa, zatrza jedno par puta, 5-6 i onda ide OK do sledeceg menjanja brzine i opet isto. Posle stajanja od nehih 45 min je opet malo teze upalio, nekih 7-8 sec verglanja i opet trza, prestelujem ga opet i trzanje se samnjilo, mozda trgne 2-3 puta, i cini mi se slabije. Ostavim auto u garazu i evo sd sam ga opet kresnuo posle nekih 4 sata stajanja i upalio je sasvim normalno. E sad jel nije dobro nastelovan ili je mozda normalno posle servisa isparivaca? Da se malo "razradi"... I imam jedno pitanje u vezi gasa, jel taj el. ventil na isparivacu non-stop otvoren, tj uvek ide ista kolicina gasa u motor ili...I da, imam malo nesatbilan ler, e sad kazu mi da bas moze biti do tog el. ventila na isparivacu, da ne zaptiva kako treba, pa mi malo variraju obrtajo, ali jako malo, od 800 - 1000. Jel moze biti do plia, ili je jednostavno uzrok usporen stepmotor ili nesto sto mu daje info, mada sam njega lepo oscistio, i takodje imam problem kada u voznji, recimo idem 4-tom na 2500 i stisnem kvacilo obrtaji padaju skoro na 0, pali se lampica za ulje i nekad uspe da ih digne a nekad se ugasi. Jel moze biti da je do plina ili da uzrok trazim dalje...Ima vise pitanja, pa sta ko moze da pomogne...

Comment