Problemi sa elektroncem...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Problemi sa elektroncem...

Evo ovako, jos od kad sam uzeo auto bilo je nekih problema sa plinom. Kad se da kontakt onda se i on upali, ali nije hteo uvek, radi par dana pa onda zeza, pa kad "uvati" opet radi par dana. Dakle, kada dam kontakt, na indikatoru nivoa, trepce skroz leva diodica, to je zato sto ne radi merac, a skroz desna u znaku Daewoo svetli, kad pocne da trepce tad ga palim, a u tom trenutku ugasi el. ventil na isparivacu i el. ventil od plina, i auto pali, radi.

Prvi problem, nekad kad dam kontakt samo blicnu diode i odma se gase, nekad ni da blicu, onda nekad uhvati, ali kad zaverglam ugase se. I onda ga njakam dok ne bude kako treba.

Drugi problem, nekad kad sve radi, dam kontak, sve lepo odradi, zaverglam, i onda pocne da diodica seta levo desno, mislim ne seta ona nego tako izgleda...

Trece, po nekad se desi da kad ugasim auto, dve diodice idu levo desno, mazu mi, opet diode poludele pa trce po kolima...

Danas me je bas zezao posteno pa sam ga snimao, i za divno cudo sve je odradio od pomenutog, pa tu je i snimak pa se vidi... A evo i par slika od instalacije...

Last edited by ludidzora; 18.03.2012, 19:59.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Problemi sa elektroncem...

Taj BRC-a je stariji od mene a uz to još i ne radi, isparivač i ventil su zamenjeni odavno, LCS je bačen odavno tako da taj kompjuter stoji kao opterećenje u autu. Odeš lepo kod nekog majstora da ubaciti jedan kršten nov prekidač iščupa tog BRC-u koji ništa ne radi i svi zadovoljni...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
      CBC Senator XXL
      • 09.01.2012
      • 310
      • Banatsko Veliko Selo
      • Fiesta 200 iz mesta!

Pa i ja gledam, malo mi nije logicno da na ovak isparivac ide komp. A od jednog plinadzije sam dobio informaciju da je tu bio Sequent, ali sva 4 dovod u jedno mesto na usisu, nekako kruzno ubacivao, nemam pojma. E a tu kod ventila vidim ima dzek viska, to je verovatno bilo za dizne, ako je bio neki sequent. Nego sad me opet zezao, i ostavim ukljucen kontakt, odem pod haubu, i cacnem osigurac od plina i on se ukljuci... izgleda da je tu bio problem sa tim sto nije hteo svaki put da ga upali. Pa recimo da to kojim slucajem ostane da radi, je lse moze preraditi na Sequent bez novog kompa?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Mislim da će taj biti naslednik Tesle koji ti to uradi Drugim rečima zaboravi... Ako to neko ipak i uradi, to bi bila nevidjena ******ština u ekonomskom smislu...

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
          CBC Senator XXL
          • 09.01.2012
          • 310
          • Banatsko Veliko Selo
          • Fiesta 200 iz mesta!

Onda OK. Ako bude da ne zeza vise, osavicu ga ovako jos neko vreme, dok ne budem imao novaca za neki Sequent, pa cu ga onda sahraniti uz sve pocasti... Nego jal imas predlog koji uredjaj bi odgovarao mome autu, i koja bi cena bila sa ugradnjom, znaci boca ostane i gasna instalacija, drugi isparivac, dizne, elektronika...

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

Cekaj da protrljam slepoocnice da mi se javi koji auto imas...
            UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• ludidzora
              CBC Senator XXL
              • 09.01.2012
              • 310
              • Banatsko Veliko Selo
              • Fiesta 200 iz mesta!

Cek, cek, nemoj... ako vec nisi..

U pitanju je Daewoo Nexia 1.5 16V, posto sam vec pisao po forumu, i slike su tu pa sa mislio da se zna, izvinjavam se...
              Last edited by ludidzora; 19.03.2012, 00:03.

Comment

• ludidzora
                CBC Senator XXL
                • 09.01.2012
                • 310
                • Banatsko Veliko Selo
                • Fiesta 200 iz mesta!

Evo bas sam kopao po netu, i nasao sam, posto me uvek zanimalo od cega je onaj jedan dzek viska, i sad sam naso da je od plina i to od nekog step motora za regulaciju gasa... Sad bar znam sta je...

@Dora, sta si mislio pod bacen LCS, Lambda Control System? Tj. taj step motoric koji radi na osnovu Lamde?

Znaci ovo u Seguent nema sanse, da ne budimo Teslu, ja sam mislio da je bilo nesto tako a sad vidim da nije, pa me sad zanima jel bi bilo bolje kada bi se nasao taj motoric, pod uslovom da je sve isparavno? I da li ovaj isparivac moze da ostane. Ako je to bolja varijanta od ove, sto da ne odradim, ako nije necu, ali opet cisto jel bi radilo sa ovim isparivacem?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Da to je LCS koji ti fali, neko ga je davno izbacio i to je komp od njega. I ako nadješ taj motorić moraćeš naći Teslinog šegrta da ga naštelba

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
                    CBC Senator XXL
                    • 09.01.2012
                    • 310
                    • Banatsko Veliko Selo
                    • Fiesta 200 iz mesta!

E takvog ne poznajem...

Znaci ovaj sistem nije bas sav svoj, ili zbog starosti? Posto sam bas gledao po netu, vidim ljudi ugradjuju LCS, mada su teme stare 2+ god.

Znaci u svakom slucaju bicu srecniji da ostavim ovako... ali ja ne bi bio ja da nemam jos jedno pitanje, kada bi slucajno iskocio Tesla, njegov segrt ili vec neko treci, i to ustelio, da li bi u tom slucaju bilo bolje od ovicnog venturi ili elektronca, ili jednostavno neki drugi LCS od ova dva pomenuta...

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Sve je bolje od obične slavine a ovde je problem što je to prastaro pa i kad bi se pojavio u BRC-ovom ovlašćenom servisu gledali bi te belo a već je sve izmenjeno zbog neispravnosti tako da je od BRC-a ostao samo taj ECU koji nićemu ne služi sem da gadjaš policajce kad te maltretiraju ..

Dakle ćuti i ne talasaj.. Ubaci jedan normalan prekidač i to je to a za bilo šta više ubaci jedan normalan sekvent i to je to

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
                        CBC Senator XXL
                        • 09.01.2012
                        • 310
                        • Banatsko Veliko Selo
                        • Fiesta 200 iz mesta!

Bice Sequent, sam oda bude i para, pa ako ti nije problem, sta bi ti predlozio i cena za tu prepravku, moze na PP. I posto ovde u Ki bas i nema zglavnog majstora, svi bi da te za...u, a vidim da si veoma korektan ovde po forumu, pa se razmisljam i o toj varijanti. Samo mi kazi sta i koja cifra otprilike, pa kad se sastavim, da se cujemo, ja bi dosao za NS, imam racuna, pa ti ostavim da sredis, i koje vreme je potrebno za to, par sati, dan, dva...

Comment

• ludidzora
                          CBC Senator XXL
                          • 09.01.2012
                          • 310
                          • Banatsko Veliko Selo
                          • Fiesta 200 iz mesta!

Evo ga jedan Update. Danas bio do grada i poceo opet da zeza, nekako ga upalim i u povratku kuci se ugasi. Stanem upalim, radi koji sec. i ugasi se. I tako par puta dok nisam skntao sta radi. Ona lampica u obliku Daewoo znaka svetli zeleno, to je plin, upalim auto radi par sec. onza zasvetli crveno i ugasi se, kad je crvena onda radi na benzin. Doduse to i ne bi bilo lose da sam imao benzina, al jbg. takva tura... E ona je na putu usledio masakar, i evo kako je to izgledalo:

Znaci sve sam pocupao, uzeo neke zice od te instalacije i povezao el. ventil na isparivacu, el. ventil od plina i simulator benziskih dizni, sve na napajanje od bobine. Znaci dam konakt, bobina dobije napon, samim tim se upale i ova dve ventila i simulator dizni i pali vozi. Sad treba jos da izvezem i prekidac u kabini da to lepo pali gasi, da mogu i na benzin da vozim po potrebi, nadam se da ce ga biti u rezervoaru... Posto na njega ide 9 zica, meni trebaju samo dve, a i malo su tanke pa cu vezati par koma paralelno, radi sigurnosti. Jedino sto mi onda ostaje je da kad dam kontakt odma pusta plin, sto je i pre radio ali odredjeno vreme, par sec. Pa me zanima sta je onaj deo saslike pored kompa sto je rastavljen. Iz njega je isla zica na el. ventil na isaprivasu a na ovaj drugi je isla iz kompa. Jel mogu nekako njega da iskoristim ako je potreban ili sadmo da svezem ovaj postojeci prekidac? Znaci sta je taj deo i kako inace treba da se ponasa elektronac, kad se da kontakt radi non stop ili ova druga opcija, radi jedno vreme pa se ugasi i potom se opet upali prilikom startovanja motora?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Elektronac na karburatoru mora imati prekidač koji zatvara ventile posle nameštenog vremena a to je većinom oko 4 sec. Takav prekidač kupiš i montoraš, ima šema jednostavno je. Sa njim dobiješ i novu instalaciju i eto radosti i veselja.
                            Nadješ u Kikindi negde kod jamurina, Mikronaselja, ta pumpa Maxi servis, nema ga odavno na forumu ali radio je gas. Ili nadješ radnju Stanišić u NS pa ti pošalju pouzećem ili Union Karić BG itd...

https.autogas.rs

Comment

• ludidzora
                              CBC Senator XXL
                              • 09.01.2012
                              • 310
                              • Banatsko Veliko Selo
                              • Fiesta 200 iz mesta!

Ok, pogledacu. Evo upravo idem za Ki. pa taman svratim. A za karb i ovo kod mene kako stoji ide na isti fazon. Ili za ovo moje moze i neka druga fora sa elektroncem.

Comment

Working...
                              X