Golf 3 1.8 monopoint gusenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • koco
    CBC Član
    • 29.03.2012
    • 11
    • Ohrid

Golf 3 1.8 monopoint gusenje

U pitanju je g3 1.8 66kw monopoint sa Lovato uregjaj, koji je star 3 ipo godine i presao 60k na plin. iskljucena lambda kontrol. Problem sto se desava je gusenje kao da nestaje plina kad se naglo nagazi gas, ako polako se dodaje gas nema problema i auto vuce ok. Na benzin radi perfektno, proverena struja, nove svecice, smenjen filter vazduha, filter plina. Probao sam sa razlicnim stelovanja protoka na racvi gasa ali opet je isto. Kada je ulje ispusteno iz isparivaca primetio sam malo gubre kao neki sponovi. Sipano je na 2-3 pumpe dane je do plina.

Auto nije bio vozan mesec dana posto istekla registracija, i od kada sam poceo voziti nastao je problem. Na leru radi ok, sa postepeno davanje gasa ide 170km/h. Proverena je membrana sa duvanje u crevo i ne pusta nigde. Molim za pomoc posto ne znam sta vise da mu radim.
    p.s Kada iskljucim ventil za gas gde je filter motor odma ugasi, na caletovom ZX-u kad iskljucim isti ventil motor radii jos bar 5 sekundi, dali ovo bi imalo veze sa problemom?
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

Odg: Golf 3 1.8 monopoint gusenje

pozdrav;proveri kakav li je dotok plina iz boce da slucajno nema taloga u bakarnoj dovodnoj cevi pa pogledaj da se slucajno nije stvrdla[ukrutila] membrana imao sam problem sa multi ventilom smanjio se protok plina na njemu.to sve inicira na slabo pojenje plinom

Comment

• koco
      CBC Član
      • 29.03.2012
      • 11
      • Ohrid

Re: Golf 3 1.8 monopoint gusenje

Kad sam vadio filter iscurilo je podosta gasa iz dovodnoj cevi, i cev iz filtera do isparivaca nije zatnuta. Kako da proverim multi ventil i membranu dal se ukrutila?

Comment

• rados
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2011
        • 539
        • G.Milanovac SRBIJA
        • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;zatvori bocu,odvi dovodnu cev do ventila plina pa neka neko drugi popusti ventil na boci na cev mora dobro da siklja plin i videces dali ce da izbaci iste one prljavstine kao u filteru plina.za membranu skini poklopac sa isparivaca ne onaj gde se safi isparivac nego onaj sa lica i pogledaj dal je vitka membrana ako nije zameni je .probaj onaj elektro ventil na isparivacu dali dobro otvara i zatvara da nije zari bao pa nema dobar protok
        Last edited by rados; 30.03.2012, 09:44.

Comment

• koco
          CBC Član
          • 29.03.2012
          • 11
          • Ohrid

Hvala na odgovoru, probacu danas sve to pa javjam.

Comment

• koco
            CBC Član
            • 29.03.2012
            • 11
            • Ohrid

Danas sam otvorio isparivac i bio je malo prljav unutra, ocistio sam membrane, ova gornja nije bila kruta ni pocepana, donja sto drzi vodu i sto ima veliki feder je bila malo kruta i zakrivjena prema viljuske sto regulise plin. Osrafio sam i crevo pred filtera i odvrnuo sraf na boci, izlazio je plin ali nije imao neki veliki pritisak mogao sam sa prstom da ga zadrzim bez neki napor.
            Kad sam sve vratio nazad malo bolje se ponasa ali pak ima malo gusenje.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Imao si dosta sreće. Da je krenuo plin kako treba verovatno bi sad bio na bolovanju sa svim ili malo manje prstima...
              Treba da ide pun mlaz tečnog i smrzava sve ispred sebe. Ako naglo otvoriš bocu a već si skinuo bakarnu cev, ragovaće (trebalo bi) kuglica na multiventilu i prestaće da ističe gas što se tebi verovatno desilo.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• koco
                CBC Član
                • 29.03.2012
                • 11
                • Ohrid

Nasao sam problem. Na mikseru gde je prikljucak za crevo dovod plina jedan sraf je bio razlabavjen poprilicno pa izgleda odtud je vukao fals vazduh, napravio sam dihton i pritegao, stelovao sam plin po uputstvima foruma i sad ide super.

@dora Znam da bi tebalo plin da tece i da mrzne bio sam obazriv, u boci je bilo mozda 3-4 litra a i drugar mozda polako odvrtao ventil na boci, i ja sam se zacudio kad je izlagao na cev kao gas a ne kao tecnost.

Hvala na savetima, pozdrav iz Ohrida.

Comment

• koco
                  CBC Član
                  • 29.03.2012
                  • 11
                  • Ohrid

Da ne otvaranovu temu imam jos jedno pitanje.
                  Do pre pola godine radila je lambda kontrol ali je poceo pomalo da se gusi u voznji. Majstor izvadio klip iz step motora i stavio slavinu, posle toga potrosnja sa malo povecala i auto nije bio zivji kao pre. Majstor nije hteo da se zamara puno pa mi rekao da ne valja lambda sonda i zato je to uradio, ali pre to nije prikljucio auto na kompjuter radi dijagnostike. Vratio sam danas klip u step motoru provozao sam auto 5-6km i isao je mnogo bolje nego sa slavinom, ugasio sam auto negde pola sata idem da probam pak gusi. Dali moze sa stelovanjem kompjuter plina da se koreguje to gusenje sto je bilo?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ako lambda sonda radi i step motor je sluša (ispravan je) može se podesiti da je smeša kako treba. Ak oej neispravno ukloni se ceo step motor a ne samo klip, ne vidim svrhu dodatnog posla oko vadjenaj klipa.
                    Nisi naveo koja lambda kontrola ali se sve može podesiti ako imaš sa čime.

https.autogas.rs

Comment

• koco
                      CBC Član
                      • 29.03.2012
                      • 11
                      • Ohrid

Lambda control je lovato mislim komp. plina na njemu se menjavaju diodice kad davas gas, nego mene buni kako je majstor utvrdio da nevalja sonda bez dijagnostike. Juce sam vratio klip u krajni plozaj skroz otvoren i probao auto 5-6km, nesporedlivo bolje ide nego sa slavinom i radi na leru dobro, kad je stajao ugasen oko 30 min posle je zezao i nije hteo da ide, gusi i tesko ide u obrtaje.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ako je bio skroz otvoren onda imaš nedostatak gasa jer je ti količina otprilike da tera omanji kamion. Umesto motorića staviš slavinu upališ auto i dodaješ gas u mestu i gledaš šta radi klip od motorića, ako ide gore dole treba podešavanje ako stoji, zaboraviš na njega. I dalje mi nije jasno kak ovi to stavite u ovaj onaj položaj klip i što ga vadite uopšte...

Ako diode svetle crveno i zeleno kontrolna jedinica je ispravna kao i lambda sonda a step motorić ste verovatno uspeli da pokvarite... Proveri ga kako sam ti napisao.

https.autogas.rs

Comment

• koco
                          CBC Član
                          • 29.03.2012
                          • 11
                          • Ohrid

@ Dora
                          Probao sam kao sto si mi rekao, motorcic radi ali vrlo sporo i mozda 2-3 mm gore dole, na komp plina na svako dodavanje gasa momentalno pale se i gase one diode. na pr. ako naglo dam gas motor vec je na 4000 obrt. a motorcic polako ide prema gore, mislim da je to previse sporo.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ne mogu ovako reći ako ne vidim ali mislim da nije sporo. Motor u stvarnoj upotrebi nikad nemože odleteti sa 1000 na 4000-5000 obrtaja. Rekao bih da ti fali podešavanje preko kopjutera ali ko bi ti to uradio, ne znam... Na kutiji imaš crvenu, narandžastu (žutu) i zelenu diodu, treba da šeta izmedju zelene i crvene diode kad se doda gas i kad je ispravno namešteno.

https.autogas.rs

Comment

• koco
                              CBC Član
                              • 29.03.2012
                              • 11
                              • Ohrid

Dali moze kad je majstor stavio slavinu da je trebao stelovanje a on za da me otkaci rekao je da ne valja lambda sonda i motor ler gasa posto auto tad se gusio a i skod vracanje gasa zastajao je na 1500 obrt. neko vreme pa onda je padao, to tad se desavalo i na benz.
                              Iskljucio klemi plusa i posle to radio je ok na benz.
                              Diode se menjavaju kako dajem gas.

Comment

Working...
                              X