Peugeot 106 1.1L monopoint + plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dimitrije84
    CBC Početnik
    • 11.05.2012
    • 3
    • Beograd

Peugeot 106 1.1L monopoint + plin

Kao što možete da pretpostavite imam problema sa pravilnim radom na plin. Ugradio sam plin u Novom Sadu kod Radića pre desetak dana i od tada kreće avantura... Čitajući forum shvatio sam da na Bosch monopoint sistemima treba da se ugradi onaj reset prekidač za komp i namesti adekvatan mešač. Komp je Bosch MA3.1, a mešač nisam još, čekam da prestane kiša, pa ću ga slikati i izmeriti prečnik (nadam se sutra). Problemi su sledeći:
    1. visoka potrošnja (do 18L po gradu, a samo 8 na otvorenom )
    2. kada ga hladnog startujem na plin ler je nestabilan (500-900 rpm), što je i bilo za očekivati jer je isparavanje slabo
    3. posle rada na plin auto neće lepo da radi na benzin (tu mora reset, to znam)

Dakle, kako da rešim preveliku potrošnju i nestabilan ler

Hvala u napred svima!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Peugeot 106 1.1L monopoint + plin

Odeš kod majstora da ti to namesti, dao si pare.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dimitrije84
      CBC Početnik
      • 11.05.2012
      • 3
      • Beograd

Naravno Dora da ću da mu nosim kola na prepravku, nego me interesovalo da li sam u pravu kada sam izlistao šta treba dodati/prepraviti na njemu. To je meni važno, da ne uzme da me voza tamo da mi ne valja ovo i ono. Tako da bih molio da mi u odgovoru neko potvrdi ili opovrgne konstatacije koje sam izneo. Hvala još jednom na strpljenju, znam da imate pune ruke posla (neka tako i ostane ).

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Izneo si jednu tvrdnju za reset rele što si u pravu a ostalo si se žalio. Kad središ potrošnju, rešiće se i rad na hladno tako da neće biti problem sa sve tri stavke.

https.autogas.rs

Comment

• mposilov
          CBC Početnik
          • 30.12.2012
          • 1
          • Hromec
          • Peugeot

bok svima,
          prije dvije godine kupio sam ženi peugeot 106 1,1 97. god s ugrađenim plinom. Od prvog dana imam velike probleme sa radom motora. Na benzin auto stalno cuka i gasi se te se nemogu voziti osim kad ga otpojim sa struje i onda upalim nakon nekog vremena, dok na plin auto radi dosta dobro u ljetnom periodu dok zimi ne radi nikako. Da li ima smisla ići kod električara ili zamjeniti kompjutor (trenutno imam Boschov) jer kad auto otpojim sa struje neko kratko vrijeme dobro radi cca 1 dan. Molim da mi netko pomogne što da činim.
          Unaprijed zahvaljujem
          pozdrav

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Sledeći put otvoriš svoju temu sa problemom oko tvog auta po praviliam foruma..
            Dotle odeš kod tog majstora što ej ugradio gas i tražiš da ti ugradi reset rele koji gasi benzinski ECU kad se ugasi auto (skida klemu umesto tebe) il iak oon ne zna odeš do bilo kog električara i tražiš to isto, kad je auto ugašen da benzinski ECU nema napajanje.
            Ako je malo pametniji staviće bez relea, iskoristiće neki kontakt plus da bi izbegao kasnije eventualni kvar relea.

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X