Relej za reset kompa - da ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Relej za reset kompa - da ili ne?

Evo ja sa jos jednim pitanjem. U pitanju je Daewoo NExia 1.5 16V '98 god. venturi plin elektronac. Pre je bio neki LCS, BRC-ov i kada sam uze auto vec je bio izbacen servo motoric a ja sam izbacio i ostalo i stavio odgovarajuci prekidac. E sad primetim da mi posle nekog vremena auto pocne drukcije raditi, ima drukciji zvug, grublji, pogotovo kad jace stisnem gas. Jednom prilikom je bio duze bez akumulatora i cinilo mi se bolje kada sam ga vratio, a sad opet kao da nesto ne stima. Znaci zanima me da li staviti relej za reset memorije kompa? Posto je taj stari komp od plina bio vezan i sa ovim kompom od kola, jedna zica sto je isla u njega (+12V, stalnih) je isla u komp od plina i iz njega u komp od kola. Ja sam prilikom demontaze to razvezao i tu zicu nastavio kako bi trebalo da bude fabricki. Posto nema sta drugo da bude i po semi ot tog starog plina sam zakljucio da je to napajanje za memoriju i verovatno je to pre funkcionisalo tako da po gasenju auta komp od kola ne dobija napajanje za memoriju. Ja sad hocu da stavim jedan relej, koji ce se paliti kada dam kontakt a tu zicu opet presecem i vezem na NO kontakte releja. Da li je ovo ispravno i da li je potrebno da se to odradi kod ovog automobila?
  • ludidzora
    CBC Senator XXL
    • 09.01.2012
    • 310
    • Banatsko Veliko Selo
    • Fiesta 200 iz mesta!

Odg: Relej za reset kompa - da ili ne?

Neko neso... Da probam ja to da odradim? nemam sta da izgubim? Ili nema potrebe?

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Odg: Relej za reset kompa - da ili ne?

U principu montira se na monopoint, tako da i ako ne pomogne, neće da škodi.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
      X