mesac plina za pezo 405

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • corsai
    CBC Početnik
    • 23.07.2012
    • 9
    • nis

mesac plina za pezo 405

pozdrav svima...interesuje me da li je negde u Srbiji moguce nabaviti ovakav mixer i po kojoj ceni...na mom peugeotu 405 1.6 (dvogrli solex) je neka budzevina od mesaca bez racve itd..i poprilicno trosi..

eventualno nesto ovako
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: mesac plina za pezo 405

Onaj prvi sto posto siguran je za monopoint daklem ne treba ti. Onaj drugi eventulani je baš taj koji ti treba a ima ga svaki kršten bugarin na pijaci a verujem i gasadžije u tvojoj okolini pa makar i nekršteni Šalim se naravno za ove crkvene obrede...

Iskreno sumnjam da je tvoj jedini problem u budževini od miksera jer verovatno baš i nije a to što ima samo jednu slavinu može da bidne i ne mora da znači. nekako tipujem na druge stvari.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• corsai
      CBC Početnik
      • 23.07.2012
      • 9
      • nis

ok..mislio sam da onaj prvi ide izmedju karburatora i grane,jer sam citao da tako nesto postoji a i to mi izbacuje na sajtu autogas italia kad ukucam pretragu za moj auto...moj majstor je trenutno na moru,tako da mi se kod ostalih nadrilekara u Nisu ne ide..cekam dok dodje a do tada se informisem...
      voleo bih da cujem tvoje misljenje.na sta konkretno tipujes i sta je najbolje uraditi...tj kako smanjiti potrosnju,eventualno stelovanje ventila ,paljenja,itd motor je solidan
      nalazio sam da ljudima trosi 10 pa i manje na otvorenom,dok mojih 14-16 otvoreno je malo mnogo po meni,plus sto ne ide bas najbolje(normalna voznja,bez gazenja),i licno sam mislio da je do nepodesenosti tj do loseg miksera i racve tj nemanja racve za oba grla..
      i da, nisam napomenuo da poprilicno tesko pali na plin kad je hladan,bas dugo vergla-da li je to znak istrosenosti membrane i slicno

Comment

• corsai
        CBC Početnik
        • 23.07.2012
        • 9
        • nis

to ovako i zgleda

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Onaj prvi piše lepo sa strane SPI (single point) ili onaj jedini izrod od Poloneza MPI (multi point). To znači da je za injection a ne za karb.
          Nebitno, imaš baš taj koji treba a zašto troši? Pregledaj pre motor, paljenje, struja, kompresija itd... Klasična zamena teza, auto puno troši, samo treba naštelovati gas ili nešto promeniti na gasu u etooogaaa

Znači ne čekaj majstora za plin sa odmora i ne kvari mu postodmorski prvi dan traumom nego idi u medjuvremenu do mehaničara koji će to lepo da pogleda...

A što se tiče onih 10,9,8,7,6,sam regeneriše gorivo, je isto kao da slušaš muško društvo u kafani gde ispada onaj koji nije spavao sa najmanje 5 odjednom, to je sramota (ako nisi) i svi su spavali Tako je sramota ako ti auto troši 10 litara a ide samo 200 na sat, pri toj brzini mora trošiti najviše 4.7 i to je onda uspeh vlasnika nad uspesima, živi se za to, ulazi u legendu, istoriju.. Ko zna za Musolinija, Hitlera, Abebe Bikilu, Mamu Terezu, danas? Niko... Ali onog što mu troši skoro pa ništa, e tog svi znaju i pamtiće ga pokoljenja...

https.autogas.rs

Comment

• corsai
            CBC Početnik
            • 23.07.2012
            • 9
            • nis

e dobar si..,bas me nasmeja..
            reci mi da li bih dobio nesto stavljanjem racve i posebnih ventila za stelovanje prvog i drugog grla,a kod mehanicara ide koliko sutra pozz i hvala

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ne bi dobio ništa posebno, ni približno šta očekuješ. Ako je dobro naštelovano svejedno je koliko ima račvi, nijanse su u pitanju.

https.autogas.rs

Comment

• shime
                CBC Član
                • 22.05.2011
                • 79
                • Vlasotince
                • Peugeot 405

E, bas i mene nasmeja, a mozda se i pronadjoh u prici ali meni stvarno trosi 10l plina u gradskoj voznji doduse motor je slabiji 1.4 i sa jednim grlom na karburatoru (takodje Pezo 405)
                Mislim da je 14,15 l velika potrosnja za normalnu voznju i mislim da se samo treba nastelovati, a to moras kod majstora

Comment

• corsai
                  CBC Početnik
                  • 23.07.2012
                  • 9
                  • nis

cekamo plinadziju da lepo pocrni pa ce onako odmoran da prione na posao...a jel si ti iz ove price " isto kao da slušaš muško društvo u kafani gde ispada onaj koji nije spavao sa najmanje 5 odjednom, to je sramota (ako nisi) i svi su spavali " ili iz stvarno zivota.....salim se malo...videcemo sta ce reci kad se vrati..u svakom slucaju hvala..i potrudicu se da ako vec ne mozemo smanjiti potrosnju da nadjem bar dve za istovremeno ..da imam sta pricati u kafani

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Naravno da je bolje 5 nego dve ali daj šta daš Potrošnja stvarno može da varira ali to zavisi od toliko faktora da je svarno glupo generalzivati sa "taj auto toliko troši" a onda se svi uhvate toga kao pijan plota pa udri a rekao neko ko ide na posao lokalnim putem nekom ko živi oko Slavije gde šina savije pa se muči jadna sa 20 na sat u koloni od 20 km...

Namestio sam najnoviji artisteer pa sam pod endorfinom

https.autogas.rs

Comment

• corsai
                      CBC Početnik
                      • 23.07.2012
                      • 9
                      • nis

Originally posted by Dora View Post
                      Naravno da je bolje 5 nego dve ali daj šta daš
                      ma nista ti ne znas..pa odmah 5..da te ne zaboli glava...ili bolje zovi ako zatreba pomoc posto se u plin ne razumem bas tako da ce to majstori da sredjuju..a ovo drugo..hm..pa necu da se hvalim
                      elem" cekajuci godoa" resio sam da malo sam istrazujem i tako sam nasao onaj mesac jer moj to jest onaj deo gde crevo ulazi u mesac bio sumnjiv..em jedno crevo za dva grla em mislim da nacin lepljenja silikonom onog metalnog dela koji ide iz creva za mesac nije ok..mozda gresim jer se na razumem bas najbolje..ali...

Comment

• corsai
                        CBC Početnik
                        • 23.07.2012
                        • 9
                        • nis

jos jedno pitanje..cisto da prosirimo znanje..gde se montira ovaj mixer jer koliko vidim i on je za dvogrli carb.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

To je za nuždu, onaj tvoj je bolji samo mora da dihtuje na karb. Ovaj se montira u cev izmedju filtera i karba.

https.autogas.rs

Comment

• corsai
                            CBC Početnik
                            • 23.07.2012
                            • 9
                            • nis

hm..nisam znao da i tako nesto postoji...svasta ljudi prave..

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

To je zato da zbune Švabe

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X