Auto ide na gas a istovremeno troši benzin!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • taboo
    CBC Početnik
    • 02.08.2012
    • 6
    • Prijedor,RS,BiH
    • bmw e36 318i 92 god.

Auto ide na gas a istovremeno troši benzin!

Pozdrav svima!
    Nov sam ovdje pa ako nešto ne radim kako treba ja se unaprijed izvinjavam.
    Da se predstavim, Vladimir iz Prijedora RS-BiH,odnedavno vozim bmw e36 318i 92 god. Auto sam skoro dobio i ima ugrađen gas. Slabo poznajem gasne sisteme jer se prvi put susrećem, mislim da je venturi sistem sa lovato 198-di prekidačem. Postaviću par fotografija.

Imam sledeći problem,naime dok se auto vozi na gas benzin nestaje iz rezervoara.Pregledao sam čitavu relaciju cijevi od benzina i rezervoar i nigdje ne curi. Auto ide normalno i na benzin i na gas,jedino kad je na leru povremeno varira ler gas. Čitao sam po forumu da hoće benzin otići u usis ako je regulator pritiska goriva neispravan ali on je provjeren i uredu je. Primjetio sam kad prekidač lovato prebaci na gas on automatski ugasi pumpu.Dizne od goriva ostaju uključene. Danas sam prilikom rada auta na gasu isključio struju sa dizni i osjetio da je motor promjenio zvuk i radio mirnije,kad sam opet vratio struju u dizne opet se zvuk promjenio i ler gas je malo varirao. Da li to znači da benzin ulazi u motor dok je na gasu a pumpa je ugašena??? Bio sam kod par majstora ali mi konkretno nisu ništa znali reći a ovdje u mojoj blizini nema baš stručnih majstora. Ako mi možete malo pomoći da budem upućen u problem da me nebi farbali i zavlačili.
    Oprostite mi što sam odužio i izvinite ako sam prekršio neko pravilo!
    Pozdrav!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Auto ide na gas a istovremeno troši benzin!

Da se ne štrecaš ima nema slika, ja sam prebacio slike iz druge poruke i obrisao je (drugu poruku). A odgovriće Plinadžija ili neko drugi
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• taboo
      CBC Početnik
      • 02.08.2012
      • 6
      • Prijedor,RS,BiH
      • bmw e36 318i 92 god.

Ok,hvala ti

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Prisutan!

Naopako su izveli instalaciju, dizne treba da su iskljucene a pumpa da radi. Najispravnije ce ti biti da ubacis emulator, povezes ga ispravno, dolazi sema uz njega ili najjednostavnije da odes kod nekog plinadzije da ti ubaci emulator, za to ti nije potreban ne znam kakav majstor, to je mnogo lakse nego gasenje putem relea koji iskljucuje napajanje.

Znaci, pravac majstor i reci da hoces da ti ugradi emulator. Sto se tice pumpe mozes da ostavis taj rele koji je iskljucuje u tom slucaju je na tebi odgovornost da s vremena na vreme provozas auto na benzin i da uvek imas benzina u rezervoaru.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• taboo
          CBC Početnik
          • 02.08.2012
          • 6
          • Prijedor,RS,BiH
          • bmw e36 318i 92 god.

Zaboravio sam napisati da siva žica iz lovato prekidača ide na žuti relej koji je na fotografiji a dalje iz releja ide bijela i plava žica koje nisu nigdje spojene,odsječene su.

Comment

• taboo
            CBC Početnik
            • 02.08.2012
            • 6
            • Prijedor,RS,BiH
            • bmw e36 318i 92 god.

U redu,hvala na brzom odgovoru.Pozz

Comment

• taboo
              CBC Početnik
              • 02.08.2012
              • 6
              • Prijedor,RS,BiH
              • bmw e36 318i 92 god.

Originally posted by Plinadzija View Post
              Prisutan!

Naopako su izveli instalaciju, dizne treba da su iskljucene a pumpa da radi. Najispravnije ce ti biti da ubacis emulator, povezes ga ispravno, dolazi sema uz njega ili najjednostavnije da odes kod nekog plinadzije da ti ubaci emulator, za to ti nije potreban ne znam kakav majstor, to je mnogo lakse nego gasenje putem relea koji iskljucuje napajanje.

Znaci, pravac majstor i reci da hoces da ti ugradi emulator. Sto se tice pumpe mozes da ostavis taj rele koji je iskljucuje u tom slucaju je na tebi odgovornost da s vremena na vreme provozas auto na benzin i da uvek imas benzina u rezervoaru.
              Danas sam se telefonski dogovorio sa majstorom da iduće sedmice ugradi emulator za dizne.
              Danas sam malo razgledavao žice koje idu iz lovato prekidača pa mi nije nešto jasno. Žice od prekidača koje izlaze iz kabine auta u dio gdje je motor su sledeće: crvena,braon,plava i crna. Sive nema,dok je na plavu nakačena žica koja vodi na braon rele izvan boxa i spojena na poziciju 85 pa sa te pozicije ide i na crni rele u boxu na poziciju 86,tako je i crna žica od lovato prekidača spojena na braon rele izvan boxa na poziciju 86, još su na tom rele-u spojene bijela žica 87c i plava na 30 i obje ne vode nikud presječene su. Postaviću i fotografiju da se vidi situacija. Da li je to uredu i da li je uredu ako siva žica iz lovato prekidača nije nigdje spojena,odnosno ne izlazi sa ostalim žicama? Interesuje me da li bi mogao da dizne blokiram preko rele-a pošto prekosutra idem na duži put a onda sledeće nedelje majstor će da stavi emulator? Presječem žicu koja iz boxa osigurača ide prema diznama i postavim na poziciju rele 87c a drugi dio koji ide prema diznama na poziciju 30, plava žica od lovato prekidača na poziciju 85 i na poziciju 86 masa. Da li je to uredu? Pozdrav i hvala!

Comment

• taboo
                CBC Početnik
                • 02.08.2012
                • 6
                • Prijedor,RS,BiH
                • bmw e36 318i 92 god.

Rješio sam problem. Ubacio sam rele da gasi dizne i komp. mi ne javlja da ima ikakva greška. Ubacio sam i rele za lambda sondu. Ostavio sam i rele koji gasi pumpu. Benzin se više ne troši. Što se mene tiče ova tema se može zatvoriti. Hvala vam na pomoći.Pozdrav!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Klasičan primer kad mušterija mora učiti "majstora" kako se montira plin. Gašenjem pumpe a ostavljanjem dizni da rade, je pogrešno iz razloga što ostaje benzin u railu (cevima) pod pritiskom i on će "iscuriti" polako kako ga brizgaljke puštaju sve dok ima imalo pritiska ili slobodnog pada.

Druga posledica toga je crkavanje dizni kad najzad ispuste sav benzin je da rade na suvo i lepo se usijaju a onda zaribaju a treća da to niko nema šanse da našteluje kak otreba jer sad ima benzina (plus) a onda ga posle nema.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                  X