Nece da prebaci na gas

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kumzarija
    CBC Član
    • 08.11.2011
    • 51
    • Bileća

Nece da prebaci na gas

Posle voznje kad ostavim auto na suncu (obicno se tada desava ili sam utripovao) i nakon nekih dva-tri sata upalim na benzin i da prebacim na plin ugasi se odmah. Cujem da prekidac u autu cakne, cakne i elektro ventil na isparivacu, cakne i rele ali ne cakne elektro ventil gdje se nalazi filter plina. I nakon bezbroj pokusaja, malo kuckanja po ventilu, mrdanja kablovima konacno cujem "cak" i tada naravno prebaci na gas. Gas je lovato, elektronac a auto vectra monopoint. Dal je neko imao slicno iskustvo i kako ga je rijesio, ili se to samo meni moze desiti pa da nadjem neku lijepu cigancicu i rijesim se malera
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

Odg: Nece da prebaci na gas

nov ventil je cirka 10 e. otvori se i resi se kuckanja, cimanja kablova, igre oko kola i sl.

sto se cigancice tice to mozes i sa novim ventilom
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• kumzarija
      CBC Član
      • 08.11.2011
      • 51
      • Bileća

Re: Odg: Nece da prebaci na gas

Ako je do njega necu nista da diram jer je jos pod garancijom. Cudna stvar je sto uvijek prebaci i otvori ventil kad je hladno ali kad je toplo napolju ili posle duze voznje tada nece.

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Kad je toplo lak na zici u elektromagnetu na ventilu postane provodan ili se nesto desi da se skrati i nema snagu da otvori ventil pod opterecenjem. Probaj da spojis jednom zicom + na ventilu i + na akumulatoru i onda probaj da upalis. Ako tako upali dodaj rele.
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• kumzarija
          CBC Član
          • 08.11.2011
          • 51
          • Bileća

Kako mislis da dodam rele? Mislis da dodam rele koji ce sluziti samo da ukljuci samo taj ventil koji me zeza? Na rele dovedem stalni + i onda da ga pali signal sa prekidaca?Vec imam jedan rele koji gasi diznu i valjda otvara plin a drugi koji gasi check engine lampicu kad radi na plin, njega sam ja ugradio tako sto sam sa tog elektro ventila uzeo struju i kad ukljuci plin da ugasi lampicu da ne svjetli i para oci dok vozim na plin a kad idem na benzin da lampica radi svoj posao. E sad, i kad nakon mnogo pokusaja uspije da "cakne" elektro ventil to uradi sa kasnjenjem od neki skoro sekund u odnosu na ovaj na isparivacu i na rele. A kad je hladan u isto vrijeme cakne. Nisam probao to sa zicom kad mi se desi, jedino sto sam sumnjajuci na los spoj zice koje ide u na taj el ventil zalemio medjusobno i stavio nove stopice.

Comment

• Plinadzija
            CBC Senator XXL
            • 29.07.2008
            • 1514
            • Paracin

Rekao sam prvo probas sa zicom a posle prepravljas instalaciju.
            Sada sam gotovo siguran da ce zica da ti resi problem, na istom vodu imas dva ili tri ventila (ne znam da li imas evektroventil na boci) i gomilu relea koji pale i gase razne sisteme na automobilu. To preopterecenje centrale dovodi do oksidacije kontakta na releima unutar nje pa ta oksidacija obara napon na izlazu gasnog voda.
            Taj pad napona + LOSA IZOLACIJA NAMOTAJA NA GASNOM VENTILU = slaba magnetna sila koja ne moze da otvori ventil.
            Last edited by Plinadzija; 06.08.2012, 16:07.

Comment

• kumzarija
              CBC Član
              • 08.11.2011
              • 51
              • Bileća

Imam elektroventil i na boci. Ubacicu metar kabla u auto i kad mi se desi probacu da dovedem plus sa akumulatora i javljam sta je bilo. Hvala na pomoci.

Comment

• ad26ki
                CBC Član
                • 22.12.2010
                • 66
                • Subotica

Odg: Re: Odg: Nece da prebaci na gas

Proveri masu za taj ventil mozda je olabavio saraf koji je uvrnut negde u sasiju,pa ti on pravi smetnje.Izvrni saraf koji steze sopicu,smirglom ocisti lim ispod stopice i samu stopicu i ponovo sve uvrni kako je bilo i dobro stegni pa probaj.Mozes proveriti i stopicu plusa na samom elektromagnetu.Pozdrav i puno srece.

Comment

• kumzarija
                  CBC Član
                  • 08.11.2011
                  • 51
                  • Bileća

Re: Nece da prebaci na gas

Plinadzija bio si u pravu. Krenuo kuci sa kupanja i nece da ovori ventil. Dovedem mu plus sa akumulatora odmah cakne i otvori el ventil. E sta sad raditi? I jos jedna cudna stvar, isto tako kad ostane na suncu nece svirena da svira nego ono samo malo cakne u samoj svireni ali to mi nije bitno toliko a ipak da pomenem. Mom autu prija zima cini mi se . Sta da radim? Kako napon ima na ostala dva el ventila a na ovome nema? I jel moguce da odvuce napon zato sto sam sa tog el ventila uzeo + i odveo ga na rele koji gasi lampicu check engine dok radi na gasu? Ako je do toga zasto onda el ventil radi dok je u hladu? A taj rele koji mi gasi lampicu cakce a plus sam uzeo sa el ventila koji nece da otvori. Cudno...

EDIT: Sad probao i nece opet, ispitam i dolazi + na el ventil ali nece da ga otvori dok ne dovedem direktno sa akumulatora. Oooooo bem ti el ventil.
                  Last edited by kumzarija; 07.08.2012, 20:37.

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Ovako ces:

preseces plinsku liniju ispred cele instalacije i onda na pobudu relea dovedes kraj od centrale i masu. Na kontakt 30 dovedes + akumulatora a na aktivni kontakt relea drugu stranu plinske linije.

Rezultat, kada ukljuci plin rele ce direkt napojiti celu instalaciju sa akumulatora.

EDIT: Na vod sa akumulatora stavi osigurac 5A sto blize akumulatoru.

Comment

• kumzarija
                      CBC Član
                      • 08.11.2011
                      • 51
                      • Bileća

Tebi to sve tako lako izgleda ali meni bas i nije . Mogu li ja nesto da uradim bez da sjecem? Da vidim odakle je uzeta struja koja sad napaja kontakt 30, i samo umjesto njega dovedem + sa akumulatora i stavim osigurac? Kako je sad napravljeno i imas li predstavu odakle je sad uzeta struja koja napaja kontakt 30? I sta da radim sa kablom koji ide sa relea da gasi diznu?
                      I da, kod mene na releu ne pise ono 30 i tako ti brojevi nego ima samo 1, 2, 3, 4 i 5. nactracu sutra raspored na releu i okacicu i probacu da odgonetnem na koji pin ide koji kabl i odakle.
                      Last edited by kumzarija; 08.08.2012, 03:00.

Comment

• Plinadzija
                        CBC Senator XXL
                        • 29.07.2008
                        • 1514
                        • Paracin

Sto ne odes kod elektricara i objasnis mu sta hoces, on ce znati da veze.

Comment

• kumzarija
                          CBC Član
                          • 08.11.2011
                          • 51
                          • Bileća

Zvao sam ove sto su mi ugradili gas i kao los kontakt, treba pregledati... Jos je pod garancijom pa ako ne rijesim sam onda ce oni za jedno 15 dana kad budem isao u srbiju. Mada sumnjam da je to. A sto se tice elekticara da mi to odradi, tesko da ce jer ovdje gdje ja zivim ima malo auta sa gasom i zbog toga nemaju iskustvo i mozda je bolje da oni ne cackaju. Najbolja bi opcija bila kad bih ja znao odakle je uzeto napajanje i da samo tu dovedem + sa akumulatora. Izmjericu kasnije da vidim koji je + na releu pa da probam na to mjesto da dovedem + sa aku.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Kume Zarija, nemoj ništa dirati leba ti, spalićeš auto.

To što ti je Plinadžija napisao "preseci itd..." da prepišeš ili iskopiraš u dva primerka. Jedan daš majstoru, električaru, bilo kom ali i najneznalačkijem, znaće to da uradi jer je to strujna instalacija, nije gasna.

Drugi primerak ostavi na suncu da se dobro osuši a onda ga izmrvi i podeli na nekoliko porcija, pa u šoljicu vrele vode sipaš malo i kad ostoji 5 minuta dodaš šećera po volji i piješ kao čaj.
                            Ako pomogne, zanemari savet broj jedna pa uradi sam a ako ne, ne vredi ponavljati kuru jer neće proraditi..

Ukratko, misteirja crvenog plusa na 30 je sa prekidača a to ti je lepo čovek napisao da si natovario 14 šporeta na jadni prekidač koji vuku 400 wati pa prekidač unutra malko umre i onda nema snage da prenese struju dovoljnu da digne kotvu.

Ono, nemere kroz kabel od 1 kvadrata proći struja za tri kvadrata i tačka.

Fabula radnje je da ti plus sa prekidača okida rele a da se sve napaja sa akumulatora direktno preko tog relea... To zna da uradi svaki električar amater, daj mu slobodno.

ne znam prostije da objasnim a i ne treba, ako ti nije jasno, ne diraj ništa...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kumzarija
                              CBC Član
                              • 08.11.2011
                              • 51
                              • Bileća

Hvala na detaljnom odgovoru Dora. Sad jedno pitanje, mozda ne pametno ali tu ste vi u ovoj oblasti pametniji od mene pa me ispravite. a sta bi bilo da ja na jedan rele dovedem napajanje sa akumulatora i stavim osigurac od 5a a da taj rele ukljucuje signal sa el ventila i da tada rele propusti plus sa aku na ovaj el ventil, bez da sjecem ista? Dakle samo da pojaca napon. Je li to stetno za instalaciju?

Comment

Working...
                              X