razlika u potrosnji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexk
    CBC Veteran
    • 15.09.2006
    • 116
    • BGD

razlika u potrosnji

Pocinje polako da me nervira ova razlika u potrosnji u gradu se krece od 12-14lit na 100km dok je na otvorenom od 6-8 zadnji put je bila 7.3.
    Ako neko zna sta bi moglo biti ili na sta da obratim paznju bilo bi super.
    Auto je vectra b sa x16szr motorom a plinski uredjaj je venturi- elektronac.
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Pa odprilike moze da nastavi da te nervira Toliko mozes da promenis.
    Imao sam taj auto sa tim motorom i to sa LovEco kontrolom (kontrola smese preko lambda sonde) i opet je po gradu veselo tukao dobrih 13 litara. Na otvorenom da ne verujes da vozis isti auto. Dakle mozda mozes da dodas lambda control, da proveris struju, dopumpas/ispumpas gume na propisani pritisak, promenis filtere gasa i vazduha, uradis jedan dobar servis. Eto. Tezak je to auto sa slabasnim motorcicem. On benzina trosi 10-11 po strogo gradskoj voznji. Tako da je ta potrosnja koju ti imas sasvim OK.

Cuti i uzivaj u tom autu. I dalje pamtim slatke kilometre. Sipaj i vozi.
    Last edited by Dzoni_mkv; 20.10.2012, 20:11.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• alexk
      CBC Veteran
      • 15.09.2006
      • 116
      • BGD

E gde si>> Dzoni_mkv<< znam ti si imao onu plavu koliko se secam, u sustini me nervira ta prevelika razlika,a rekoh ako moze malo da se smanji,sto se tice auta tu sam prezadovoljan kod mene je od 2000-te

Comment

• slavko_bgd
        CBC Senator XXL
        • 24.03.2009
        • 771
        • Batajnica
        • Stilo 1.6 16V MW

Evo jednog grafikona kao objašnjenja kako neka vozila troše mnogo više u gradu nego na otvorenom putu.
        Roze linija su rpm's, 1,2 i 3 su stepeni prenosa, ostale linije su vremena brizganja benzina i gasa u ms).
        Snimano pri polasku iz mesta, u gradskim uslovima.
        Grafikon jasno pokazuje da kada je motor dostigao cca 2500 o/min (brzina vozila oko 55 km/h konstantno) da su vremena ubrizgavanja oba goriva drastično opala. Kada bi moglo tako da se vozi konstantno, potrošnja bi bila smešna.

Međutim, vidi se da posle tog konstantnog režima, čim se malo oduzme pa doda gas, potrošnja skače "u nebo", što je tipično za vožnju po gradu.

Primedba klijenta je bila da mu auto enormno troši po gradu (Renault Scenic 2 1.6 16V). I u pravu je, 100%.
        Last edited by slavko_bgd; 26.10.2012, 12:24.
        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Mnogi bi se iznenadili kad bi znali da auto u 1. brzini ume da troši i do 30 litara (standardni auti) a ja sam video trenutnu potrošnju preko 80 litra u četvrtoj I nije lagao bord uopšte...
          Svi uzmu mali auto radi manej potrošnje a današnji su 70 konja slina od konja, jadni, slabi, neuhranjeni, anemični i slično pa da bi to išlo mora da se prestisne gas. Obrtni momenat šta je to? A svi pljuju Hemija
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gorki
            CBC Član
            • 16.09.2012
            • 34
            • Vranje

To bi trebalo da je ova vektra
            View complete technical specifications for 1999 Opel Vectra 1.6. Includes performance data, fuel economy, dimensions, engine details, and more.

Ali sve su ti vec rekli, i tipicnu potrosnju za benzin i razliku u odnosu na grad. Ako u cistoj gradskoj potrosnji trosi 10-11 l benzina, onda deluje da nema nekih problema.

Originally posted by Dora View Post
            Mnogi bi se iznenadili kad bi znali da auto u 1. brzini ume da troši i do 30 litara (standardni auti) a ja sam video trenutnu potrošnju preko 80 litra u četvrtoj

I nije lagao bord uopšte...

Nije to nista, to je samo trenutna. Kajen potrosi 67 pod punim gasom, ali stvarno potrosi na 100km.

EDIT: @Dora - zasto je ovaj citat ovako dupli? Pokusavam par puta da izmenim i nece - sam umetne "quote" tagove unutra prilikom cuvanja poruke.

Last edited by gorki; 26.10.2012, 19:01.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Nem ti pojam šta si zabrljao a što se tiče 80+ litara to ti je trenutno zato što na 180 prestisneš gas u 4. i obidješ šleper za 2 sekunde pa pustiš gas (zato je trenutan) a onda se vrati u normalu od 9 litara a ide 180-200 a dizne su litra komad

https.autogas.rs

Comment

• gorki
                CBC Član
                • 16.09.2012
                • 34
                • Vranje

Nemam pojma u cemu je fora, kao da je zapamtio neko formatiranje. Ispravio sam naknadnim kopiranjem, a evo da ne ispadnem lazov moze da se vidi iz priloga kako to izgleda
                Attached Files

Comment

• slavko_bgd
                  CBC Senator XXL
                  • 24.03.2009
                  • 771
                  • Batajnica
                  • Stilo 1.6 16V MW

Dora, el HEMI beše onaj što kad malo dodaš gas auto se prevrne na bok?
                  Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Hemi je čovek to jest član foruma Hemi426 ali pretpostavićeš zašto je dobio nadimak jer obožava te što ih spominješ pa ga zezaju zbog toga. Ovo je bio jedan prosečan Saab malo nadrndan zbog koga je napravljen jedan drugi pola Saab koji je još gore nadrndan

Sad da prestanemo inače će nas Chubbs umlatiti ko piliće

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X