Rezervoar kod Golfa III

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GTom
    CBC Član
    • 07.11.2005
    • 22
    • Herceg-Novi

Rezervoar kod Golfa III

Jos malo pa cu i ja na gas..., samo ne znam da li da ugradim rezervoar gasa u prostoru za rezervni točak ili iza zadnjeg sjedista. Imam Golf III. Različiti majstori me različito savjetuju. Jel' moze neko da mi kaže iz iskustva koja bi bila najbolja opcija?
  • fantastik
    CBC Senator XXL
    • 28.07.2005
    • 417
    • Novi Sad

Re: Rezervoar kod Golfa III

Originally posted by GTom
    Jos malo pa cu i ja na gas..., samo ne znam da li da ugradim rezervoar gasa u prostoru za rezervni točak ili iza zadnjeg sjedista. Imam Golf III. Različiti majstori me različito savjetuju. Jel' moze neko da mi kaže iz iskustva koja bi bila najbolja opcija?
    mislim da je po meni najbolje umesto rez tocka........
    ako ti se izbusi guma kupis sprej i pomogne do prvog vulkanizera...

koji motor imas

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Plasticna ili metalna usisna grana ? Dobro provjeri, razlika u cijeni je znatna...

Kod mene u Felicia-i smo stavili toroidnu bocu, da ne bih gepek nacinjao, posto nije velik... Jos je kod nje rezervna 13" pa je bas mala (34-35 lit. zapremine), ali ipak se 350-400 km moze odvesti na njoj... Sipam duplo cesce, ali kad mi je pri ruci pumpa, nije neki problem...

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

ada12

svakako tocak boca!!!! kratko i jasno!
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Toro u gepeku je dobra stvar ali ako ti netreba preklapanje sedista ipak je bolja veca zapremina i klasicna boca. Iz licnog iskustva Citroen XM kalasicna boca 80L i laguna toro od 51L.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ili toro boca od 77 litara.
            tu ja jurim vec neko vreme (inace standardna u Nemackoj za moj auto) posto je ova sada ugradjena ona manja toro od 62 litra.

sa toro bocom omogucen je i dalje potpuno ravan pod gepeka, i ostaje njegova puna funkcionalnost za one kojima je to potrebno.

sve ostalo je maltene svejedno, zapremine su slicne, problem (uslovni) sa rezervnim tockom je slican- ili je on vidljiv i pomican ili je boca cilindar fiksirana i opet se vidi...
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Zanima me samo sledeće: Šta ti brick konkretno radiš što se tiče rezervnog točka? Nema ga uopšte ili je smešten negde drugde?

Comment

• fantastik
                CBC Senator XXL
                • 28.07.2005
                • 417
                • Novi Sad

Originally posted by fantastik
                ako ti se izbusi guma kupis sprej i pomogne do prvog vulkanizera...
                eto to uradis

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Kad imaš nove gume, koja je verovatnoća da ti se uopšte desi peh. Ja u gradu nenosim rezervni točak, ali juče kad je laguna išla do Sarajeva a bila je prazna ubacili smo točak u gepek. Prednost je što kao što kaže brick točak nije fiksan u gepeku pa se lako može prilagoditi prtljagu. Opet u BMW-a i slične limuzine gde postoji fizička pregrada između gepeka i sedišta treba ubaciti obavezno klasičnu bocu. Ionako taj deo gepeka je najteži za ubacivanje stvari (šteta što mi je BMW diesel ).
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Fantastik,
                    Sto samo do prvog vulkanizera? Vozis se sa sprejom normalno (eventualno balansiras ponovo taj tocak). Ako si vec izvadio ekser sta ce ti vulkanizer?

Comment

• fantastik
                      CBC Senator XXL
                      • 28.07.2005
                      • 417
                      • Novi Sad

pa da nerizikujes previse

Comment

• GTom
                        CBC Član
                        • 07.11.2005
                        • 22
                        • Herceg-Novi

Ma meni je skoro svejedno sto se tice zapremine rezervoara. A lako bih i sa rezervnim tockom. Nego me buni to sto mi sugerisu da nije dobro imati plin na mjestu rezervnog tocka zbog benzinskog rezervoara ispod. I jos kazu da je u rezervnom tocku boca kod Golfova III znatno bliza zadnjem braniku nego kod ostalih auta pa i to moze da bude neki problem.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Šta ti brick konkretno radiš što se tiče rezervnog točka?
                          2 i po godine sam ga vozao u gepeku kao vrecu peska, odnosno beskorisno. jednom mi je zatrebao i tek sam onda ustanovio da je sam tocak od rezerve felerican (usukan, kriv) pa se ne moze koristiti.
                          inace u gepeku je ona boca sprej za krpljenje i pumpanje kao i kompresor za pumpanje guma.
                          posto je gepek od nekih 1200 litara zapremine obicno je i sam rezervni tocak unutra odnosno stalno ga vucaram a kada mi zatreba ravan pod i punih 2200 litara gepeka onda rezervni jednostavno izbacim i vozim oslanjajuci se na sprej.

nije idealno, ali rezervni lako ubacim/ izvadim vece prema potrebi.

a imam opciju i da rezerni stavim na krov, ionako je fabricka opcija krovnog nosaca stalno neupotrebljena a taman je mesto za rezervni tocak ko saliveno.

samo, ko ce dizati tako visoko pretezak rezervni tocak

u principu toro rezervoar je fiksiran u duplom podu auta, a rezervni tocak se prevozi ili ne vec prema proceni, potrebi a sprej+ kompresor je uvek unutra.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Ajd da ozivim temu ako neko hoce da se javi. Kad sam prvi put ugradjivao plin bila je varijanta da su toro boce neke od 40l, a meni auto trosi malo vise. E sad je moje pitanje da li ima vecih toro boca 60+l. Mesto rez. tocka je za 15-icu. Ako ima, koja je cena sa multiventilom i ugradnjom?
                            Long Live CBC!!!

Comment

Working...
                            X