Pozdrav, interesuje me za ovaj auto odnosno za ovaj motor, da li moze da se ugradi gas i koja varijanta bi tu isla!!! Nemam vise podataka o njemu, jer jos nisam video auto... Znam da fabricka varijanta 2.3 motora ima 97kw a ova varijanta bi trebalo da i ma 125kw, ovo je podatak sto sam provalio na sajtu mobile.de... Mozda da se desi da uzmem taj auto ali sadasnji vlasnik je moj kum koji se u kola razume kao baba u zvizdanje, tako da ne znam da mi kaze nista o autu... Godiste je `85... Jel kod njega injection? Koji> Ima li lambda sondu? Ceo auspuh je remus i ima kn filter pretpostvaljam da je to naknadno stavljeno... Pozdrav!
Mercedes 190 2.3 16v amg i gas???
Collapse
X
-
Cao,
te prve serije 190e 2.3-16 iz 84 i 85 vecinom nemaju lambda sondu ni kat (kao sto sam kazes da ima delova remusa) i auto ima 185ks. Kada ima kat ima 15ks manje mozes pogledati ispred prednjeg lonca da li ima sondu mada ne verujem i drugaciji je ECU
Inace taj auto nema nikakve veze sa ///AMG-om to su izvikali ljudi koji nemaju pojma o kolima. AMG je spremao par komada za trke kao i vecinu modela Mercedesa ali ovi standardni kao od tvog prijatelja nisu nikad ni prosli pored AMG-a imaju standardan Mercedes 4 cil motor 2300 sa glavom 16v koju je projektovao Cosworth i Getragov menjac sa prvom brzinom prema sebi (dole) kao M3. Max brzina je zavidna 235km/h bez kat
Ako ga uzmes pogotovo radi plina promeni lanac, lancanike i zatezace u glavi koji je kod tih prvih modela boljka jer lako puca ako se redovno ne menja (60.000km) + javi se velik pad snage jer tajmnizi vise nisu kakvi ni trebali biti. Problem je kod tih prvih serija sto lanac razvoda nije dupli kao kod mnogo, mnogo boljeg modela naslednika koji se pravio od '89 2,5-16 sa 204 KS koji je neunistiv
Plin moze ici najklasicniji, jer sistem napajanja gorivom kod tog modela je standardan KE Jetronic jedino sto je paljenje specificno jer on meri i temperaturu ulaznog vazduha i na osnovu toga podesava ugao ali ne verujem da ce mu za to plin smetati. klasican mesac za K-glavu, moze i najobicniji sistem lovato ili BRC nema potrebe za nikakvim emulatorima, lovecom i boca moze po izboru. Lovato isparivac ce dati manju potrosnju ali BRC je bolji jer taj motor ima dobar potpritisak. Silnih vakum creva nema kao sto pise clan pre mene ima samo jos jedno za tzv "ler motor" i kraj. Meni je stala u gepek ona umesto rez tocka toroidna od 59L koju punim 100% i potrosnju ocekuj svakako kod tog motora zbog 16v oko 15-16l plina u gradu. otvoren put ~12lit ali malo ko ce moci da ti stane na crtu pogotovo ako malo "odvrnes" plin.Ima jedan 2,3 16 u BG vlasnik mu je dao nadimak - GTI killer sta vise reci
Naravno isparivac treba veci od klasicnog elektronca npr. lovatov Super do 120kW ili cak i jaci jer su ovi sto vecina ima na lageru do 90kW = 122ks po meni pre slabi za 185ks
Ako je kojim slucajem automatik imacete dosta problema da sve ustelujete onda dobro razmisli da li da se uopste upustas u celu pricu
Ako ga uzmes - dobro dosao u klub
Pozdrav iz NS
Comment
-
-
Svaka cast na odgovorima, ubo si ga u centar! Nema katalizator ni lambda sondu a prva brzina je levo nadole bas kao sto si rekao... Inace auto je iz BG, vozi ga moj kum koji pojma nema... Bio sam kod Ivana u servisu i isto mi je i on rekao.. Klasicna K glava, stim sto bi pre ugradnje trebao promeniti sve sto ima veze sa varnicom da ne bi doslo do nezeljene detonacije.... Vrlo nestabilno radi na leru i na malom gasu ali kad ga stegnes ide kao metak... Znaci otkida i to mi se svidja... Jedina stvar koja mi se ne svidja je ta sto kad ga nacepim bukvalno mogu da vidim kako skala od goriva opada ka rezervi...A da je GTI kiler ili tdi to jeste... Ovo je bilo malo subjektivno posto nisam vozio snazniji auto od ovog pa sam impresioniran.... Pozdrav i hvala...
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by Srdjanstim sto bi pre ugradnje trebao promeniti sve sto ima veze sa varnicom da ne bi doslo do nezeljene detonacije.... Vrlo nestabilno radi na leru i na malom gasu ali kad ga stegnes ide kao metak
Takodje i najverovatnije moze biti istegnut lanac zato ga sto pre promeni ali pazi malo koji majstor u Srbiji zna posle da usteluje bregaste na tom motoru pa se dobro raspitaj da li je vec radio 2,3 -16 nemoj da se uce na tvom autu
Moze da bude i da pumpa za ubrizgavanje oslabi kod "obicnih" ali ne i kod 2,3-16 jer ima dve vezane na redradi snage i stabilnog pritiska pri svim rezimima voznje. Znaci ovaj protokomer na plinu nece praviti probleme a pumpu svakako morate iskljuciti relejom dok auto radi na gas crno-belo-siva debela zica pored kompjutera stoji ispred suvozaca ide od onog releja pumpe crna kutijica
Za razliku od BMW, Audi ... to godiste Mercedes znaci kvalitet i nemoj neko da te prevari da menjas sve vezano za varnicu po principu "novo je novo" jer kod ovako kvalitetnih kola to ne vazi. Pa fabricku lamelu ljudi skinu na 360.000 i ona jos dobra sta vise reci
Kablovi su skupi (~1300din komad) i preporuka je samo original Bosch kupuju se na komad. Eventualno malo jeftiniji je Beru slican kvalitet ali ne znam jos nikog da su mu probili tako da racunaj da ih neces dirati bez potrebe. Stavi nove svecice originalne za taj motor trebalo bi da imas nalepnicu koji tip ide iznad farova na veznom limu. Nemoj kupovati trokrake NGK ili Bosch jer im cesto odgovara oblik i navoj ali nije ista toplotna vrednost pa auto ne ide nikako. Najbolje otidji u Mercedes i kupi pravu stvar malo su skuplje ali znas da nisu turske moja preporuka Beru ultra sa 1 elektrodom
Kapu i ruku nemoj uzimati ako oni kontakti unutra nisu jako pojedeni od varnice i kilometraze. Bio sam u MB i tamo jeko deru (kapa je preko 5000din) pa sam posle nasao kod Auto Zike u NS Beru-ovu za mislim 2400din a ruka mi je jos bila OK
Poenta = zbog kvaliteta sistema za paljenje detonacija tesko ako je lanac i lancanici/zatezaci dobar
Mada ja sam vozio sa fabrickom kapom sa vec dosta ostecenim kontaktima koja je presla 300.000km i nije mi prouzrokovala ni jednu jedinu detonaciju iako sam nakon 5-6000 imao 4-5 detonacija zbog prljavog filtra za plin kada sam naglo kretao sa semafora pa dodje do siromasne smese koja detonira i bez varnice i zbog nje spadne crevo od vakum ispod K glave. Nikakav problem samo ga navuces gde je bilo jedino ja to prvi put nisam znao kad mi se desilo a bez vakuma auto vise nece da upali ni na benzin pa sam dzabe bacio pare na kapu, umesto samo da promenim filter u ventilu
On kosta 160dinara i prvi put ga menjaj na 4000km posle svakih 10.ooo ja sad nosim jedan u kaseti za "ne daj Boze"
Ovde je bio Thread o tome kako ne smete menjati filter sami bla, bla sprzicete se sto je smesno jer samo treba slediti prostu proceduru:
1. Zavrnes ventil na boci prema motoru dok radi na plin da "i****" sve iz instalacije
2. Pazljivo odvrnes sraf ispod ventila pazis da ti ne ispadne neka gumica ili onaj magnetic
3. Vratis sve kao sto je bilo i stegnes koliko je i bilo "sa osecajem"
4. sprejom ili sapunicom namazes ventil kad ponovo pustis plin da proveris da li si dobro vratio tj da ne curi
Nadam se da nisam udavio sa ovom porukom i pozdrav za clana Brabusa. Inace bio sam u selu Bottropu gde je fabrika i video gazdu Bodu Buschmanna jer mi tamo prijatelj koji je jugovic drzi restoran gde ovaj Bodo ponekad dolazi da jede a i sin mu radi kod njega kao mehanicar pa mi je doneo one "B" i brabus oznake za moju 190ku
Inace on je poceo '77 kao mali tjuner sa 123-kama a sa modelom 190 se obogatio AB1, AB2, AB3, AB4 pa na kraju dragulj napravljen u maloj seriji Brabus 190E 6cilindara 3,6-24V sa 285KS koji BMW-a M5 od 80-120 ostavi koliko se secam 4sec (test Auto motor sporta)
Comment
-
Comment