reno 4 trza pri dodavanju gasa.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saulin
    CBC Veteran
    • 25.10.2009
    • 180
    • srbistan

reno 4 trza pri dodavanju gasa.

zamolio bih za savet,dal ovo rebrasto crevo od filtera za vazduh pa do grane motora treba tako da stoji tako da vuce non stop vruc vazduh ili ja to da skinem da vuce hladan vazduh,auto je reno 4 lepo pali malo trosi prima gas do kraja ali na primer kada krecem prvom pa ubacim u drugu brzinu na manji gas trza,i tako trza i kad ubacim u trecu i u cetvrtu posle kada uvati zalet je sve kako treba,ne znam dal sam postavio pitanje na pravom mestu pa ako sam pogresio ispravite me,hvala.
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

na pravom si mestu,crevo treba da vuce hladan vazduh...sto se tice trzanja,najjednostavnije ces proveriti ako ga probas i na benzinu,ukoliko ima slicne simptome i na benzinu onda je problem u struji(svecice ,kablovi,platinsko dugme...),ukoliko se to desava samo na gasu,moze biti prljav filter gasa,lose podesena smesa...to su ti neke osnovne smernice...

Comment

• saulin
      CBC Veteran
      • 25.10.2009
      • 180
      • srbistan

Originally posted by gorky View Post
      na pravom si mestu,crevo treba da vuce hladan vazduh...sto se tice trzanja,najjednostavnije ces proveriti ako ga probas i na benzinu,ukoliko ima slicne simptome i na benzinu onda je problem u struji(svecice ,kablovi,platinsko dugme...),ukoliko se to desava samo na gasu,moze biti prljav filter gasa,lose podesena smesa...to su ti neke osnovne smernice...
      pozdrav i hvala na odgovoru,auto mi radi samo na gas na benzin ne radi jer su dizne na karburator zapusene,palim ga na gas non stop,pali ko mina i na -20,ide lepo samo to trzanje malo me muci,znaci to rebrasto crevo da stavim da vuce hladan vazduh kolko sam razumeo sto si mi pisao(ali desilo da se izvuce crevo to rebrasto sa filtera i da vuce hladan vazduh al mi se onda cinilo da vise trza),gas je ugradjen pre 4 godine i nije od onda nista stelovano niti taj filter menjat na isparivac(40.000km je presao na gas otkad je ugradjen),e kada radi na leru desi se da ima ko neki prekid na tren ali se ne gasi sve normalno radi,lepo vuce u voznji al samo to trzanje me brine kada krenem sa manjim gasom,menjao sam razvodnu kapu,platinsko dugme,kablove,svecice ,kondenzator ma sve sto treba,znaci sve je u redu samo to trzanje i ono sto prekida na leru po malo,i skoro sam mu merio potrosnju napunio sam bocu i presao sam 220kmh i ponovo sam isao da napunim i sipao sam 11 litara plina jako malo trosi mozda treba da se nesto poveca na gasu da ne bi trzao,nije to neki veliki problem mozda ja hocu u dlaku da ga nastelujem ali videcu,nisam pisao u predhodni post to je reno4 gtl iz 1988 godine 1100 kubika,hvala jos jednom na odgovorima i ko mi bude odgovarao,pozdrav..

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

odvrni na racvi dotok gasa za jednu cetvrtinu kruga,ispusti nakupljeno "ulje" ako ima iz isparivaca,trebao bi da ima jedan sraf na dnu koji sluzi za to. zameni filter gasa.
        za dotok vazduha u motor,prvo proveri da li ima unutar kucista vazduha neki prebacivac hladno/toplo , ako nema okreni da vuce negde hladan vazduh sa strane prema kosevima na primer,nemoj da duva vazduh direktno u njega.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• saulin
          CBC Veteran
          • 25.10.2009
          • 180
          • srbistan

hvala lepo na odgovoru.

Comment

• saulin
            CBC Veteran
            • 25.10.2009
            • 180
            • srbistan

danas sam bio u vrsac kod majstora da mi resi problem oko gasa,manjao je filter taj,nesto je jos namestao valjda neke zice ili buksne proverio kod karburatora valjda tu diznu,stelovao smesu e sada manje trza a opet trza,reko mi je da ostavim auto da mi stavi njegov isparivac da vozim tako par dana da bi video dal trza a sa tim njegovim isparivacem,e kaze da moguce i struja nesto kao ****** jer kaze sto se tice gasa je sve u redu,ne znam sta vise da radim a probacu da kupim opet mada sam to menjao platinsko razvodnu kapu svecice kablove kondenzator,e sada zasto mi je on reko da probam par dana sa njegovim isparivacem,to stelovanje i menjanje filtera sam platio 20evra i kao ima neka garancija 15.000km(a ne znam na sta moze biti ta garancija),auto mi sada lepse vuce i ubrzava dosta brze nego pre oseti se promena al nije to to,ja bih vas zamolio za savet u vezi ovog sto sam pisao,unapred zahvalan na sve odgovore.

Comment

• vladaomega
              CBC Senator XXL
              • 11.10.2010
              • 484
              • beograd

platine ili mali zazor.razvodnik femsa platine dvodelne zazor 0.45 ili0.50? sad reno ima 4 vrste razvodnika napisi koji je razvodnik

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

napisao si da ti je razvodnik u redu,svecice,kapa,kablovi,da si sve proverio i stavio novo. al eto.
                mozda ti osovina razvodnika ima lufta pa zabacuje platine,menja im otvor.mozda nisu platine dobro ustelovane.
                mozda ventili nisu dugo stelovani,mozda,mozda,,
                trebao si da napises da ne umes sam nista,onda bi ti ja bar rekao da ides kod majstora,pa nek vidi sta je.
                ako ovih par stvari nisi hteo ili umeo sam,nemoj nista da pricas sledecem majstoru,samo kazi da ti auto trza.
                pa nek nadje sta je.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• saulin
                  CBC Veteran
                  • 25.10.2009
                  • 180
                  • srbistan

ok hvala na odgovoru,pre tri meseca je sve to menjato nisam ja to menjao nego neki majstor posto se u to ne razumem,probacu opet od pocetka da uzmem svecice i sve ostalo pa da opet to da mi odradi od pocetka sto se tice struje i platina pa da onda vidim,da ja se ne razumem u to stelovnje i ne znam to da radim u svakom slucaju hvala na odgovoru.

Comment

• saulin
                    CBC Veteran
                    • 25.10.2009
                    • 180
                    • srbistan

pozdrav svima,pitao bih vas za misljenje koje svecice da kupim da bi ih menjao,zamolio bih vas za savet posto ga vozim na gas,i koja je cena svecica otprilike ne mora da bude tacna.

Comment

• Plinadzija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.07.2008
                      • 1514
                      • Paracin

Imam neku posebnu povezanost i ljubav prema tom automobilu pa cu ti reci iako, protivno propisima foruma, nisi otvrio novu temu. Ja sam uvek stavljao Bosna super svecke i radile su odlicno. Bio je na gas, naravno. Bitno je samo da nadjes original Bosnu i to je prva liga. Sad posto si bio pametan da napises da si iz Srbistana, potrazi negde po Srbistanu svecice koje ce tebi odgovarati.

Uzivaj u rendzeru, to je Pobednik vremena!
                      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• saulin
                        CBC Veteran
                        • 25.10.2009
                        • 180
                        • srbistan

ok,hvala puno na odgovoru.

Comment

Working...
                        X