evo problema: u pitanju je zastava 101, motor 1.1 standardni, plin stargas elektronac ugradjen 2009 god I od tada radi bez problema na jednogrlom standardnom karburatoru, prvo je bio sa mixerom sve je bilo ok, zatim sam ubusio jednogrli I tad je sve radilo ok. potrosnja po gradu je sa jednogrlim ubusenim bila 10,5 na otvorenom 8. ovih dana sam namestio dvogrli weber 30/32 dmte ubusen za plin uvodnici fi 10mm za oba grla, creva od racve do uvodnika isto fi10mm, mesingana racva sa posebnim podesavanjima za svako grlo, kuciste filtera od una 1.3 ono plasticno okruglo, u njemu filter fradov za Yugo 1,3, klapna na filteru zaglavljena tako da uvek vuce hladan vazduh. stelovan po uputstvu sa foruma zavrnuto drugo grlo, na 3000 obrtaja I stelovano prvo grlo pa isto toliko odvrnuto I drugo grlo, pa onda ler. e tu je sad problem. ler gas mi varira tako sto ne mogu da ga ustelujem. kad dam gas on postepeno spusta ler po otpustanju pedale gasa I ugasi se. ako povecam ler onda je oko 1500, potrosnja po gradu je 13 a na otvorenom 9.5. jel imate neku ideju sta me zeza?
weber 30/32 dmte busen za plin-nestabilan ler
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
zato sto sa jednogrlim nema snagu, mogu ja da vratim jednogrli ali svi pricaju kako je dvogrli bolji pa rekoh da probam, ali me ovo sa lerom bas iznerviralo. izbusio sam ga po uputstvima sa foruma za dmtr, nisam pogodio kanale za benzin bas sam uporedjivao I gledao, ima samo el ler diznu I ekonomajzer
Comment
-
-
ma to je zastava, ne ocekujem ja od nje da ide kao da ima 100ks, najveci razlog za ovaj dvogrli je bilo putovanje od nisa do zajecara preko tresibabe, sa tim stelovanjem I potrosnjom od 10.5 l po gradu u visim obrtajima nema snagu jer sam zavrnuo plin I to je normalno kapiram. on bi po gradu trebao da trosi oko12l po onom 20% veca potrosnja na plinu I bas zbog toga sam stavio ovaj dvogrli da ne moram da zavrcem I odvrcem plin pred svaki put, pokusacu jos malo da eksperimentisem sa stelovanjem ako ne vracam stari karb.nesto sam citao na forumu da drugo grlo treba da je vise zavrnuto? kod mene je karb 30/32 e da li zbog razlicitih difuzora tj ovog drugog veceg I kod mene treba da je drugi vise zatvoren ili zbog razlike treba da budu isto odvrnuti? koliko otprilike kad stelujete ovakve dvogrlce odvrcete prvo I drugo grlo? znam da je svaki auto I svaki isparivac prica za sebe ali cisto da imam neki orjentir? kod mene je mesingana racva i prvo grlo mi je na krug i cetvrtinu odvrnuto a drugo krug i po`.
Comment
-
-
To niko neće znati da ti kaže, ali u principu primarno više a sekundarno manej odvrnuto.
Problem sa tim karburatorom je kao što reče Plinadžija drugo grlo ne može da se ibuši kak otreba i time postaje bezvredno. Samo mikser spasava kod tog karburatora.
Hiljade stojadina i jugića idu uzbrdo normalno i sa jednogrlim karburatorom i manjom potrošnjim od te što si naveo tako da tvojim mukama svakako nije uzrok vrsta karburatora.
Comment
-
-
da li hoce ler na plinu ovako da zeza ako je preveliki ulaz u kuciste vazduha? video sam na nekim automobilima da im je na filteru za vazduh smanjen ulaz, cemu to sluzi? po mom misljenju ce onda vise u****vati plin I na visokim obrtajima ce taj visak plina ili gusiti motor ili ce biti visak I povecace potrosnju.
Comment
-
-
da li postoji neka sema koliki treba da bude otvor na usisu hladnog vazduha fi 20,30,..50.. kod mene je sab oko fi65. jel ima neko da ima ugradjen plin na yugicu sa dvogrlim karburatorom? da li je smanjivan precnik u**** hladnog vazduha I za koliko?
Comment
-
-
Plin u jugića sa dvogrlim karburatorom ima njih nekoliko stotina i svi koji imaju mikser dobro im radi a svi koji su karabušili imaju problem jer drugo grlo se ne može probušiti tamo gde treba i time se gubi svrha bušenja karburatora.
Što pre prihvatiš da je zemlja okrugla, pre ćeš se rešiti problema.
Comment
-
-
ok, ja samo pokusavam da iz ove situacije pokusam da napravim nesto prihvatljivo, da resim problem pa zbog toga I pitam za savete ljude koji su iskusni, tj profesionalce, e sad situacija je sledeca: auto je sa ovim stelovanjem pokazao potrosnju od 8l plina na putu nis-zajecar preko tresibabe pod punim gasom, pun auto, I van naselja brzinom koju nisam spustao ispod 90km/h, uz brda je isao u trecu pun gas I nije spustan ispod 60km/h znaci maximalno maltretiranje, licno tu potrosnju sam imao I sa jednogrlim ali mnogo je losije isao I ubrzavao tako da sam sa te strane zadovoljan. jedini problem koji je ostao je taj ler. danas sam pokusao I postigao neke rezultate tako sto sam odvrnuo tj podigao ler na isparivacu I malo vratio na karburatoru I kao da je dobro, ali videcemo u voznji kako vraca ler. da napomenem da nisam prigusivao usis hladnog vazduha. ako I to ne bude dalo rezultate onda imam jos tri kombinacije da isprobam a razlog zbog kog postoji ovaj forum, bar po mom misljenju, I razlog zbog cega sam se obratio za pomoc je taj da ne moram sve kombinacije da isprobavam sam, jer je dobitna uvek ona poslednja. potpuno sam svestan problema I greske sa busenjem karburatora ali sta je tu je. ako uspem da resim problem to ce biti jedna skola za sve forumase I resenje problema za neke ljude koji imaju slican problem
Comment
-
-
Kako vi to svi znate razlog postojanaj ovog doruma sem ja i nekoliko njih što odgovoaraju..
Nije razlog postojanaj da se lupeta i nije razlog da se proba sve i svašta da se dobije dobitna kombinacija inače bi se forum zvao lutrija CBC ili loterija ili šta znam.
Ima da ne tražim a i ne pada mi na pamet da tražim makar 100 poruka ili tema o bušenju ili ne bušenju dvogrlih karburatora kao i o problemima zašto to nije dobro, takodje i o podešavanju lera na karburtorskim sistemima, mislim da toga ima makar petostruko više.
Ali, ti nisi ništa od toga pročitao pa tražiš dobitnu kombinaciju koje nema.
Sverha ovog foruma je da uradi pomoć tamo gde je ima a i onome ko je želi. Pitao si, dva stručna lica su ti rekla da to nije dobro ali ti želiš da te neko ubedi jer u potaji znaš da to može samo oni mrcine neće da ti kažu kako..
Podešavanej broja obrtaja se ne radi an isparivaču, to sam ja lično napisao stvarno bar nekoliko desetina puta i obrazložio i sad se ti ljutiš jer neću baš i tebi da obrazložim...
Umesto ove poruke od mnogo reči, napisao bih ti pametnu poruku i znatno kraću kad bi imalo svrhe.
To što pišeš danima, bolje da si utrošio nekoliko sati na čitanje tema i sve bi znao, bolje nego ja jer se pozaboravljalo...
Comment
-
-
eee Doro ponovo ja, ocigledno se mi ne razumemo. ja pitam za resenje vec postojeceg problema tj karburator je vec izbusen, da sam znao da ce biti problema ne bih ga busio jer imam I mesac za njega, kad se vec to izdesavalo onda sam krenuo da googlam po netu I trazim utesno resenje. ti I plinadzija kazete da se taj karb ne busi I tu se sve zavrsava po vama ali meni ostaje taj izbusen karb I problem. da sam ranije trazio savet ... ali znate za ono "da moja baba ima ...bila bi mi deda" nego, ima na ovom forumu slika I preporuka gde busiti dvogrli karb I ja po tom uputstvu izbusio ne navodim ovo da bih se pravdao nesto nego da ne mislite da sam busio po sred nekog kanala ili uvodnike ubusio nekako, ali ok. danas vozio malo po gradu I izgleda da je problem resen. na leru mnogo stabilnije radi I lakse pali tj manje moram da verglam. izgleda da je bio premali ler na isparivacu.
Comment
-
-
Naravno da se ne razumemo pošto ja pričam drumom a ti ideš šumom... Ne postoji premali ler na isparivaču, ne postoji ni prevelik a razlog je što se na isparivaču ne šteluje ler, tačnije ne podešava se broj obrtaja. Podešava se samo da radi dobro.
To što ti radiš je protipravni blud sa plinom, imaš tri tone objađšnjenja na ovom forumu kako radi isparivač i ćemu služi koji šraf... Podešavanju broja obrtaja ne služi nijedan šraf na bilo kom isparivači pa ni na tom tvom...
Šta sad kad si razbušio karburator, pa ništa, napraviš plitke šrafove, lepak ili tečni metal i zatvoriš rupe. Narano da nema čarobnog štapića koji od pite pravi tulumbe pa će činjenicu da to ne radi kako treba pokrpiti neki ćaroban savet jer to tebi treba.
Naravno i da će to raditi i dalje i da ćeš ti tvrditi kak oej neki tamo mazgarac zaključao temu a svrha ovog foruma je da se pomažemo ali mazgarac će ti reći da ej hiljade stojadina išlo na jednogrli karburator uz i niz Karpate uz sasvim normalnu potošnju i da je probelm kod tebe bio prirode da si štelbao kao i ovo sada a li ti se nije posrećila dobitna kombinacija...
Tema se zaključava pošto si problem rešio a reč uredniaka je da problem nisi rešio jer problema nije ni bilo sem elementarnog nepoznavanaj problema koji "popravljaš" a to je već neka druga priča...
Ukratko za tebe i sve ostale nasledne koji misle da forum služi da se baš njihov problem reši u baš vremenu sadašnjem (odmah) bez eleemtarnog znanja o tome šta pitaju a i bez namere da išta potraže po forumu... e pa nije tako...
Comment
-
Comment