Maruti 800 TNG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alekco
    CBC Član
    • 11.02.2010
    • 14
    • Barajevo

Maruti 800 TNG

Pozdrav drustvo. Od pre dva dana postoji jedan problem.Uredjaj je Lovato. Do sada je auto palio na plin i kada je napolju -10. Eee sada postoji problem.Nece da upali na plin, cim se motor malo ohladi, ne vezano sto je temperatura napolju u +. Sta se desava...prebacim na benzim, odmah upali...cim upali...prebacim na neutral...i posle minut kad potrosi gorivo na plin i tada normalno radi.
    Menjao sam platine, kapa i ruka su ok (skoro zamenjeni) ocistio samo naslage sa kontakata. Svecice (NGK V line) su od pre 6 000km, nema masnoce, samo bele naslage koje sam skinuo. Auto normalno ide, i na plin i na benzin, Nema trokiranja, gasenja itd. Jos da napomenem, da jos od ugradnje, auto je uvek teze palio na plin nego na benzin. I kada je vruc motor mora da se pritisne crveno dugme na kratko da bi auto upalio posle 2 - 3 sec alnasovanja.
    Hvala
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

nije dobro nastelovan uredjaj, predugo crevo od reduktora do karburatora,pogresno odabran mikser,pohabane membrane,to su neke od stvari koje mogu da budu uzrok...fotka bi pomogla

Comment

• alekco
      CBC Član
      • 11.02.2010
      • 14
      • Barajevo

Okacicu slike sutra. A sto se tice uzroka....niko tu nista nije dirao. Danas radilo sutra ne E onda sam zamenio sledece. Kapu, ruku, platine, svecice, filter vazduha. Kablovi su novi, namesteni pre 1000km. Proverio sam da isparivac ne pusta kada je auto ugasen. Ne.

Comment

• rados
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2011
        • 539
        • G.Milanovac SRBIJA
        • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;potrebno je tu jedno dobro stelovanje,a cim se zameni filter vazduha poremeti se odnos TNGa i vazduha.

Comment

• alekco
          CBC Član
          • 11.02.2010
          • 14
          • Barajevo

Problem su bile svecice! I ako su izgledale na oko ok, bez istrosenosti, naprsnuca i znakova probijanja.... Stavio nove, sada pali kao ranije. Samo mi je cudno sto je tako dobro isao, kada se upali na benzin, pa se prebaci na plin. Kako god, sada pali kao mina!
          Hvala svima na pomoci

Comment

• chobo13
            CBC Senator XXL
            • 01.05.2009
            • 1274
            • pozega,srbija
            • AUDI,VW

ti rece da si menjao svecice u prethodnom postu.a posle kazes da su na oko bile dobro...e vidis,to je problem kod nas,svi znaju sve i posle nesto ****,a sve menjano...u buduce to sto si zamislio da promenis,promeni i nece biti problema...

Comment

• vulkan
              CBC Veteran
              • 03.09.2011
              • 151
              • sabac
              • mazda nisan

Možda ipak ima veze ako su made in brazil a ne japan? Ja sam za svaki slučaj trgovcu naglasio da hoću japan i proverio svaku posebno pre nego što sam izvadio pare da platim.

Comment

• gorky
                CBC Senator XXL
                • 08.06.2007
                • 860
                • Vojvodina,Kikinda

ne samo da treba da su iz japana nego obavezno sa ostrva honsu u japanu...nemojte se zamajavati tim glupopstima...vrhunski majstor ne moze tek tako oceniti kvalitet nove svecice,a trgovci mogu da vam nabave made in popokatepetl ako se traze...

Comment

• alekco
                  CBC Član
                  • 11.02.2010
                  • 14
                  • Barajevo

Ma jednostavno nisam racunao da su svecice crkle posle 6000km. I kazem, na oko su izgledale super, proverio i zazor sa spijunima i to je bilo ok. Sada, zasto su tako brzo vrsinule, nemam pojma. Nisam mehanicar, ali nije bas da nista ne znam...ali ne verujem ni da bi mehanicar tako lako nasao sta je problem. Naravno, kaze...zameni sve pa ako nije...trazimo dalje. Prvenstveno me je bunilo to sto samo nije hteo da pali na gas. U toku voznje nikakvih simptoma.

Comment

Working...
                  X