Izvucena je nova masa za plinsku instalaciju....rece mi jedan drug da je mozda elektro ventil u pitanju, ima li ikakve veze ovo? i sta sve uopste moze da utice da to cakce? majstor mi prodaje foru da je u pitanju taj prekidac, mora taj skuplji -.- pije li to vodu?
da li je prekidač u pitanju?
Collapse
X
-
Skini privremeno prekidač, prespoji plavu i crvenu žicu i vozi. Ako ništa ne cakće-kvar je u prekidaču ili je negde loš spoj mase prekidača. Dok se vozi sa prespojenim žicama nije moguće prebaciti na benzin i nipošto se ne sme ostavljati uključen kontakt kada motor ne radi!!!Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Comment
-
-
Ok, pokazacu danas majstoru ovu tvoju poruku, pa cu da vidim koju ce pricu da mi slozi
Po njemu, ovaj od 2500din, pasuje za ovaj moj plinski sklop......a pre neki dan, kad mi je stavio ovu ''tamonu in-5''(koliko znam ovaj prekidac je za motore sa karburatorom), samo je prespojio zice tamo kod kutije osiguraca, nije hteo da izvodi kompletno novu struju -.- dok ce za ovaj drugi prekidac da je izvodi, kako bih saaamo njega kupio -.-
P.s a usput cu da svratim kod jos jednog plinadzije, da vidim sta ce on da mi kaze....
Comment
-
-
taj prekidac in=5 je za kombinaciju elektronskog isparivaca na karburatorima,to si skontao.tako da je glupo sto ti ga je uopste i stavio.obicno zeza nesto oko ventila oko spojeva,poslusaj slavkov savet,sam ces resiti problem.obavezno izmenjaj buksne na ventilima i ocisti kontakte,ume da pravi sprdnju a da se ne vidi problem.
Comment
-
-
E ovako, i bacio sam i nisam 2500 u vodu, bacio jer me i dalje to zeza(sam se prebacuje) a nisam jer mi na onom starom prekidacu nije radilo automatsko prebacivanje na plin, kada je na ''o''. Sto se tice ovih saveta sto sam dobio od vas, nisu ''prosli'' kod ''majstora'', covek me ubedjivao kako je to kvar sto on kaze, a ne nesto drugo..i na kraju ga je i zamenio, vise da me vidi kod sebe u radionici nece. ''Novo kolo, nova sreca'' sada ponovo krecem sve ispocetka, al' ni sam vise ne znam gde da ga teram, dvojica su mi rekla da je u pitanju prekidac, i obojica su pogresili.
Ne znam sad kako ovo da objasnim, a da me shvati neko.....zeza me, tj zeza me odavno voznja na benzin, guta knedlu kada god krenem, a i ne vuce bas nesto, po ovom ''majstoru'' u pitanju je map senzor, satro se i u to razume. Ali problem sa plinom imam od skoro, a ovo sa benzinom vec nekoliko meseci, pa vas pitam da li ima ovo neke veze, je l' to ide jedno sa drugim?
p.s. meni je tocak boca, a neeeki ventil ili sta je vec, vidi se kad se skine zadnji desni tocak, i to sam slucajno video kad mi menjali gumu), @chobo13 ako si na to mislio, bolje da ja to ne diram, ukakicu nesto 100%
i jos nesto da dodam, sad sam se setio, imam neka dva releja kod Ecu-a, jedan je nesto za lambda sondu kad se prebaci za plin, a za drugi sam zaboravio sta mi je rekao..pa ako ista vam ista znaci.Last edited by boky; 26.12.2013, 04:44.
Comment
-
-
da li je prekidac u pitanju
Originally posted by boky View PostE ovako, i bacio sam i nisam 2500 u vodu, bacio jer me i dalje to zeza(sam se prebacuje) a nisam jer mi na onom starom prekidacu nije radilo automatsko prebacivanje na plin, kada je na ''o''. Sto se tice ovih saveta sto sam dobio od vas, nisu ''prosli'' kod ''majstora'', covek me ubedjivao kako je to kvar sto on kaze, a ne nesto drugo..i na kraju ga je i zamenio, vise da me vidi kod sebe u radionici nece. ''Novo kolo, nova sreca'' sada ponovo krecem sve ispocetka, al' ni sam vise ne znam gde da ga teram, dvojica su mi rekla da je u pitanju prekidac, i obojica su pogresili.
Ne znam sad kako ovo da objasnim, a da me shvati neko.....zeza me, tj zeza me odavno voznja na benzin, guta knedlu kada god krenem, a i ne vuce bas nesto, po ovom ''majstoru'' u pitanju je map senzor, satro se i u to razume. Ali problem sa plinom imam od skoro, a ovo sa benzinom vec nekoliko meseci, pa vas pitam da li ima ovo neke veze, je l' to ide jedno sa drugim?
p.s. meni je tocak boca, a neeeki ventil ili sta je vec, vidi se kad se skine zadnji desni tocak, i to sam slucajno video kad mi menjali gumu), @chobo13 ako si na to mislio, bolje da ja to ne diram, ukakicu nesto 100%
i jos nesto da dodam, sad sam se setio, imam neka dva releja kod Ecu-a, jedan je nesto za lambda sondu kad se prebaci za plin, a za drugi sam zaboravio sta mi je rekao..pa ako ista vam ista znaci.
Problem koji si objasnio moze da bude zbog: MAP-senzora ( ne daje pravilan signal jer je mozda neispravno crevo koje ga povezuje sa usisnom granom ili je on neispravan ), neispravnog senzora na leptiru klapne gasa ( pocetnog signala nema , pa racunar nevidi da dodajes gas ) i zaprljanost brizgaca-dizne ( nemas dovoljnu kolicinu pustenog benzina kroz diznu ).
Sve treba prekontrolisati i doci do pravog stanja tvog sistema ubrizgavanja goriva, pa videti sta dalje uraditi.
Ako nameravas da auto vozis duze vreme bez problema, predlazem da ugradis PIERBURG 2E2 karburator. Sa njim ces biti prezadovoljan, a svako kasnije odrzavanje nije komplikovano ni skupo.
Comment
-
-
a mozes i da kupis konja pa da jases i sigurno neces da imas problem sa ubrizgavanjem. vidim da su majstori poceli da se rasplinjavaju sa resenjima pa cu jos jednom da ponovim da je tvoj problem toliko banalan da ne mogu da verujem da nema ko da ga resi. imas los kontakt na nekom delu plinske elekyroinstalacije. prekontrolisi detaljno sve spojeve i dodaj jos par namotaja na kabl za svecicu gde je uzet impuls.UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!
Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!
Comment
-
-
a mozes i da kupis konja pa da jases i sigurno neces da imas problem sa ubrizgavanjem. vidim da su majstori poceli da se rasplinjavaju sa resenjima pa cu jos jednom da ponovim da je tvoj problem toliko banalan da ne mogu da verujem da nema ko da ga resi. imas los kontakt na nekom delu plinske elekyroinstalacije. prekontrolisi detaljno sve spojeve i dodaj jos par namotaja na kabl za svecicu gde je uzet impuls.
Plinadzijo, ocigledno da nisi procitao, ili nisi razumeo, moje izlaganje, pa si dao tako pausalan uvod. Ja sam ovog puta dao akcenat na sistem ubrizgavanja benzina. Nasta se nas forumas pozalio, njegov citat ( Ne znam sad kako ovo da objasnim, a da me shvati neko.....zeza me, tj zeza me odavno voznja na benzin, guta knedlu kada god krenem, a i ne vuce bas nesto).
Comment
-
Comment