ivan 146

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan_alfa
    CBC Član
    • 23.11.2005
    • 41
    • NIS

ivan 146

Ko god ima iskustva,ili poznaje ili zna nesto u vezi mog problema molim da mi da savet!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Alfa 146 1.6TS 97god. Ima ugradjen plinski uredjaj(fabricki),
    pokvaren(CRKLA PUMPA),MNOGI MI SAVETUJU DA UGRADIM NOVI,JER JE STARI DOTRAJAO .Trazim savet :koji plinski uredaj(klasican,sekvent itd),tj.koja je razlika i dali ce nesto faliti mom auto ako se ugradi klasican plinski uredjaj.
  • skymobile
    CBC Član
    • 13.08.2005
    • 97
    • Sibir u Srbiji
    • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Ajd malo pojasni koji je uredjaj, kakva je to "pumpa" crkla i ostalo, daj malo detalja
    When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Prvo dobrodsao!
      Sto se tice marke bitno je da je zastupljena na nasem trzistu(lovato,brc,landirenco),da je uredjej u potpunosto original i da se profesionalno ugradi.A da li je klasican sistem opasan po tvoj auto zavisi od usisne grane,ako je plasticna mora sekvencijalni uredjaj jel bi sa obicnim mogao dosta naskoditi motoru.Naravno ako je grana metalna(alu)mozes da biras koji ces tip uredjaja staviti.Za ponasanje tvojih kola na plinu pojuri malo alfiste po forumu,ima ih dosta
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Zmaj KV
        CBC Senator
        • 05.10.2005
        • 202
        • Kraljevo

Hajdemo polako i od pocetka:

Prvo: Alfa Romeo ne izlazi sa fabrickim plinom (ti verovatno imas lambda control sistem, ili, sto je malo verovatno sekvencijali sistem, ugradjen u nekom italijanskom serevisu);

Drugo: Koja ti je pumpa crkla??? (nisam do sada cuo da se neki deo plinske instalacije naziva pumpa);

Moras malo detaljnije da opises simptome koje te muce da bi iko sa ovog foruma mogao da te posavetuje ili pomogne.
        Sa alatom UNIOR majstor nije junior!

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Originally posted by Zmaj KV
          Drugo: Koja ti je pumpa crkla??? (nisam do sada cuo da se neki deo plinske instalacije naziva pumpa);
          Pa verovatno gasna pumpa visokog pritiska sa ubrizgavanje tecnog gasa. Predpostavljam da to imas posto ti se preporucuje drugi sistem iz razloga sto je takav kod nas tesko servisirati.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• ivan_alfa
            CBC Član
            • 23.11.2005
            • 41
            • NIS

ivan146

Originally posted by Zmaj KV
            Hajdemo polako i od pocetka:

Prvo: Alfa Romeo ne izlazi sa fabrickim plinom (ti verovatno imas lambda control sistem, ili, sto je malo verovatno sekvencijali sistem, ugradjen u nekom italijanskom serevisu);

Moras malo detaljnije da opises simptome koje te muce da bi iko sa ovog foruma mogao da te posavetuje ili pomogne.
            ZMAJU,iskreno nisam se nadao na ovako brzom odgovoru, RADI SE O HOLANSKOM UREDJAJU, MARKE,kako kazu majstori koji su ga gledali,CONTEC(kontek) ima bocu od 40l,iz nje izlaze 3 cevi,jedna ide za punjenje,druga od pumpe koju su neki laici,sekli i izbacili iz boce,jer sam ja skoro kupio auto u takvom stanju,tako da pumpu i nemam,ali kazu da treba da bude tu i da je malo skupa.Da se vratim na drugo crevo,vodi plin napred u el.ventil a zatim redno vezale elektricne brizgaljke 1-2-3-4,pa iz cetvrte opet na el.ventil pa nauzad u bocu.Od delova ima nekoliko elektro releja,mali uredjaj,kao kompjuter,sa cicevima za stelovanje,a u kabini ima taster.
            A sto se tice usisne grane ona je ALUMINIJUMSKA.

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

KOLTEC je ime.
              Mnogima nazalost zadaje muke a dobar je ( i skup) uredjaj.

Comment

• ivan_alfa
                CBC Član
                • 23.11.2005
                • 41
                • NIS

Originally posted by dranix
                KOLTEC je ime.
                Mnogima nazalost zadaje muke a dobar je ( i skup) uredjaj.
                ISKRENO NIKAVE OZNAKE NEMA. TO MI JE SAPSTIO 22 MAJSTOR KOD KOGA SAM OTISAO JER PRVIH 21 SU PRICALI DA JA UOPSTE NEMAM PLINSKI UREDJAJ(bili su upravu-pokvaren ),da u boci ima grejac itd.
                IPAK HVALA

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Potraži opcijom "traži" ili "search" po forumu, ključne reči koltek, koltec, holandski.... Uže područje autogas tema.
                  Pisano dosta na tu temu.
                  Majstori su u pravu, imaš gomilu gvoždja u kolima koje ne radi, znači nemaš gas.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                  X