Lovato LOV U2 hladan duze vergla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sbatke
    CBC Član
    • 13.03.2015
    • 22
    • Bileća
    • Laguna I

Lovato LOV U2 hladan duze vergla

Situacija je sljedeca:Kod ovog sistema vozilo pali na benzin i onda u zavisnosti od prekidača ako je na plinu prebaci na plin.E sada kad upalim vozilo upali bez problema i prebaci na plin,međutim problem se događa ako automobil ugasim u međuvremenu i pokušam da ga odmah ponovo upalim onda duže vergla 6-7 sekundi ( imam osećaj kao da mu ostane plina u karburatoru pa ga uguši) i onda upali.
    --Ako prije gašenja hladnog vozila prebacim na benzin da odradi 2-3 sekunde i onda ugasim vozilo kad ponovo odmah upalim upali bez problema.
    -- Ako je vozilo ugrijano onda ne vergla toliko dugo kao hladno
    -- ako vozilo odstoji 15-20 minuta takođe ne vergla toliko dugo
    Šta bi mogao biti uzrok rasplinjač je original Lovato "elektronac" i sa njim nisam imao većih problema a ugrađen je u vozilo 1997 godine.Takođe membrane su nedavno zamijenjene kao i filter.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Prvo, zadivljen sam da to još uvek postoji a onda i da radi

TO je normalna pojava kod hladnih isparivača, uvek daje malo više nego što treba i zasiti usisnu granu. Preporučuje se da se ne gasi vozilo par minuta nakon hladnog starta ili naravno da se ne prebacuje na plin dok ne postigne 30 stepeni što naravno niko ne ferma
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sbatke
      CBC Član
      • 13.03.2015
      • 22
      • Bileća
      • Laguna I

Radi evo bez problema kod mene je vozilo 10 godina.plin je ugrađen u Italiji i vrlo je kvalitetno odrađeno,čak sam jedno vrijeme pretakao plin iz flaša sa svom onom prljavštinom,za 10 godina sam 3 puta mijenjao membrane.Ali čini mi se da je prije palio iz prve i ako ga hladna ugasim ali ne mogu se sada sjetiti?

Comment

• bmiillan
        CBC Senator XXL
        • 18.04.2005
        • 393
        • beograd
        • clk 200k

Originally posted by sbatke View Post
        kod mene je vozilo 10 godina
        verovatno se sad razradio, pa je sve leglo na mesto,
        nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• ragazzoni
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2009
          • 774
          • Obrenovac i okolina
          • Opel Omega 2.0i-16v

Naknadno isparavanje gasa, Dora objasnio.
          Nekad je postojao senzor temperature, 3-4eura, koji se postavljao u mesto na isparivaču i ima žica na tom prekidaču koja se sa njim povezivala i nije dozvoljavala prebacivanje do određene temperature. Nekad bilo
          ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
          Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
          X