Golf 3 2.0 8v detonira na oduzimanju gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sssaaajjj
    CBC Član
    • 24.08.2012
    • 56
    • Siblje
    • mk3

Golf 3 2.0 8v detonira na oduzimanju gasa

Radi se o Golfu3 2.0 8v 115ks. Ugradjen je venturi sistem. Problem je sto se detonacija desava na oduzimanju gasa. Pri manji brzinama kao da se cuju slabije detonacije,a pri nekoj brzini preko 80km/h detonira bas jako.Spadne ona guma na mesacu.Od struje je sve zamenjeno. Stelovan je plin,kako god se nasteluje desava se detonacija.
  • sssaaajjj
    CBC Član
    • 24.08.2012
    • 56
    • Siblje
    • mk3

Neko neki predlog za resenje? Detonacije se samo desavaju na motornom kocenje preko 3,4h obrtaja.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Prerano paljenje, mali zazor na usisnim ventilima...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sssaaajjj
        CBC Član
        • 24.08.2012
        • 56
        • Siblje
        • mk3

Paljenje je ostalo kako je bilo na benzinu,nije nista dirano.A za ventile ne znam kakvi su.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Kad kočiš motorom ukida se gorivo dok ne pritisneš gas ili kvačilo. Kod venturi sistema to nije tako jer se zbog potpritiska u usinoj grani uvlači gorivo (gas).. Da bi se gas zapalio mora biti prerano paljenje ili da ventil nije zatvoren a svećica baci varnicu.

Nemam neko pametnije objašnjenje zašto bi pucao na usisu prilikom kočenja motorom. Logično je da puca u auspuhu pošto ga naduva gasom ako ima viška...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sssaaajjj
            CBC Član
            • 24.08.2012
            • 56
            • Siblje
            • mk3

Hvala puno na detaljnom objasnjenju. Kad sam kupio auto pre neku godinu je imao ovaj plin,koji je izvadjen i sad vracen. Secam se da na benzinu kad se dodavao gas culi ventili,paljenje bilo dosta rano. A meni je sad paljenje ostalo podeseno od benzina. Jedino mi ostaje da sa pomeranjem paljenja resim ovaj problem.

Comment

• BJL
              CBC Senator
              • 20.05.2013
              • 275
              • backa palanka
              • golf 3 1.8

QUOTE Nemam neko pametnije objašnjenje zašto bi pucao na usisu prilikom kočenja motorom. Logično je da puca u auspuhu pošto ga naduva gasom ako ima viška...[/QUOTE]
              Ja kad oduzmem gas tj kocim motorom kao da cujem detonacije u auspuhu, jel to mozda prebogata smesa ili presiromasna il samo tako treba (golf 3 1.8 lovato elektronac na 2ooo obrtaja prebaci na plin ovo pisem jer ne znam koji je to sistem ali znam da nije sekvent)

Comment

• kalimero1
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2010
                • 318
                • zagreb
                • c5

naštelaj palenje i provjeri propusnost cilindara taj motor ima hidropodizače
                i ako su sicevi na glavi propali ventili propuštaju kompresiju.

Comment

• BJL
                  CBC Senator
                  • 20.05.2013
                  • 275
                  • backa palanka
                  • golf 3 1.8

Pa da je tako valjda bi imalo jos nekih drugih simptoma npr da tesko pali, nemam nikakav drugi problem vec samo ovo ako se ovo moze nazvati problemom a ja se nadam da nije

Comment

• BJL
                    CBC Senator
                    • 20.05.2013
                    • 275
                    • backa palanka
                    • golf 3 1.8

[/QUOTE]
                    Ja kad oduzmem gas tj kocim motorom kao da cujem detonacije u auspuhu, jel to mozda prebogata smesa ili presiromasna il samo tako treba (golf 3 1.8 lovato elektronac na 2ooo obrtaja prebaci na plin ovo pisem jer ne znam koji je to sistem ali znam da nije sekvent)[/QUOTE]

Neko jos neki odgovor, za prvi maj ga malo stisnuo na autoputu i 160 navrti ko od sale nisam smeo vise jer mi zadnji amorti jako losi pa poceo da ljulja, ne hvalim se [emoji12] nego ovo pisem zbog kalimerovog odgovora, da mi ventili ne dihtuju nebi isao tako

Comment

Working...
                    X