Problem sa plinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Regan123
    CBC Početnik
    • 16.01.2016
    • 7
    • Star DOJRAN
    • Daewo Lanos

Problem sa plinom

Zdravo svim forumasima. Imam jedan problem oko plinskog uredzaja na Lanosu.. lako pali i vrlo dobro t.j. odlicno ide na benzin ali kad se prebaci na plin trokira kao da radi na tri klipa. Zamjenili su u servisu sve filtre i dizne . svecice i kablove i rekli da nesto nije kako treba sa strujom. Dali neko ima koji savet .. Hvala ..i pozzz. P.S. plinski uredzaj je dizna sistem i star je samo 2 god.. radio je besprekorno do nedavno ..
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

dizna sistem?????????????????????

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Verovatno misli na sekvent...
      Pošto ste menjali već dizne ne verujem da dva kompleta ne valjaju, rekao bih da neki kabel od gasnih dizni nije ok ili ipak ne radi prefekt na benzinu...

Stiskanjem gasnog creva od dizne će se lako utvrditi koji cilindar ne radi a onda se mogu zameniti dizne (mesto) pa probati opet...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rados
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2011
        • 539
        • G.Milanovac SRBIJA
        • OPEL ASTRA G Z16XE

da nebude izlaz na plinskom kompu,ali trebalo bi da prijavi gresku.Koje je marke uredjaj

Comment

• Regan123
          CBC Početnik
          • 16.01.2016
          • 7
          • Star DOJRAN
          • Daewo Lanos

Sistem je Autogasitalia/Tomasetto/ NLP . Kao sto sam naveo bio sam kod servisera koji je ugradio ured stavio na com i potvrdio da se radi o struji.Na benzin radi normalno kao i pre ugradzivanja, ponavljam da su zamenili sve 4 dizne iako nisu sumnjali u njih i ocistili filter , zamjenili i drugi filter za gas . Konstatovali su da struja nije ok. potom sam zamjenio svijecice i kablove ali auto isto se ponasa. gusi se motor pri i samo malim opterecenjem a i potrosnja se vidno izmjenila . H vala svima koji bi mi pomogli ikako . pozzz iz Makedonije.

Comment

• rados
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2011
            • 539
            • G.Milanovac SRBIJA
            • OPEL ASTRA G Z16XE

imao sam problem sa jednim da je crkao izlaz za jednu plinsku diznu.probajte sa led probnom lampom dali na toj dizni koja ne radi ima okidanja struje ili led dioda sija stalno

Comment

• Regan123
              CBC Početnik
              • 16.01.2016
              • 7
              • Star DOJRAN
              • Daewo Lanos

Hvala rados na odgovoru , neznam koliko si me shvatio , ja sam vozio auto kod servisera koji je ugradio sistem i tvrdi da je sve ok sa njim i sbog sigurnosti je zamjenio dizne i filtere i tvrdi da nestonije u redu sa strujom . Ne vjerujem puno u njihove price pa zato trazim pomoc od vas strucnjaka . Dali da trazim autoelektricara ili neznam ni ja sta ...napominjem i to da samo ta firma ima softver za taj sistem u Makedoniji potrazio sam pomoc od drugih montazera gas sistema od drugih gradova al su mi rekli da samo ta firma ima softver za taj model.. je.... ih de me dzavo njim odnese ....

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

slikaj mi taj kompjuter plina i postavi sliku ovde

Comment

• rados
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2011
                  • 539
                  • G.Milanovac SRBIJA
                  • OPEL ASTRA G Z16XE

u pravu je kolega Ivica-spidplus slikaj komp plina da vidimo koji je ali neznam sto su ti sto imaju softver zakomplikovali nesto sto nije komplikovano,i ako je do struje to je do struje oko TNG uredjaja to resavaju oni koji ugradjuju taj TNG uredjaj.proba se ima li signala ili ne na tom injektoru koji ne radi ili je izlaz iz racunara crkao- resava se to bez problema

Comment

• Regan123
                    CBC Početnik
                    • 16.01.2016
                    • 7
                    • Star DOJRAN
                    • Daewo Lanos

evo slike od com ,isparivaca i dizne. pozz

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

Ufffffff... najgora moguća verzija ECU-a a reduktor je OK.Iskreno ne mogu ti pomoći oko ovog,iako AutoGas Italia imam u malom prstu,taj ECU nikad nisam hteo ni da držim u ruci.

Comment

• Regan123
                        CBC Početnik
                        • 16.01.2016
                        • 7
                        • Star DOJRAN
                        • Daewo Lanos

Comment

• rados
                          CBC Senator XXL
                          • 02.03.2011
                          • 539
                          • G.Milanovac SRBIJA
                          • OPEL ASTRA G Z16XE

zao mi je Regan123 ovaj komp nisam ugradjivao-ali mislim da dobar majstor mora bar kad sve ispita da ti da tacnu dijagnozu kvara a ne sve menjati i opet nista.

Comment

• Regan123
                            CBC Početnik
                            • 16.01.2016
                            • 7
                            • Star DOJRAN
                            • Daewo Lanos

Jos jednom zelim da se zahvalim forumasima koji su ucestvovali u temi. Juce sam bio opet kod pjinadzije i konstatovano je da u plinu ima vise sadrzaja parafina koji zalepi brizgalice , prva uopce nije radila. Ocistili su sve 4 detaljno i auto se vratio u prvobitno stanje.. ide ko lud smanjila se potrosnja na normali i ja sam zadovoljan.. Ocu reci da je tako jednostavan problem neresuv za ovdasnje montere. Morao sam dva put vozat po 350 km za dzaba . Veliki pozdrav za sve vas mozda ce nekom pomoci mmoji problem..

Comment

• Regan123
                              CBC Početnik
                              • 16.01.2016
                              • 7
                              • Star DOJRAN
                              • Daewo Lanos

Problem kod mene je resen.. Plinadzija je neso vece kolicine parafina na brizgalice koji su doveli do blokade elektro ventila. Ocistili su sve i sad radi besprekorno. Ako ima i neko drugi isti problem mozda ce mu pomoci ovo. pozdrav za sve vas u forumu .

Comment

Working...
                              X