Imam problem sa golfom 1,8 rp.Auto pali i radi na vakumski Lovato tng sistem.Sve funkcionise kako treba.Palim ga na tng i na -20 bez problema.E sad pocelo je da mi se desava nedavno i sve cesce..Upali normalno na tng i nakon 5-6 min rada auto se naglo ugasi ili ako mi je noga na gasu da ga dodam on nekako radi al kao da trokira(ili ga nesto gusi).Problem nije na tng instalaciji provereno..Sumnjam na struju..(Prosle god menjani kablovi,ruka,svecice).Da dodam da auto kad se zagreje radi ok.U sustini trazicu kvar na struji,al bi mi pomoglo ako je neko imao slicne probleme,da mi ukaze kako je resio?Provericu vizuelno kablove,ruku,kapu i svecice i krenuti da menjam redom dok ne nadjem sta baguje...
golf 2 1,8 gasi se hladan na tng
Collapse
X
-
Isti problem na yuga 55 pre 10 godina. Posle par minuta krene da trokira i secka neko vreme a onda ceo dan radi normalno. Provlem bio u osiguracu u razvodnoj ruci. Izgoreo, nije ga ni bilo samo neka prasina. Naravno da se slicno ponasa i ako je neki drugi kvar na paljenju. Problem sam resavao 2 meseca tako sto ga prebacim na benzin i on prestane da secka. Posle ga vratim na plin. Problem moze da ti pravi i isparivač ako zaledi pa pusta tecni plin.
-
-
Nije mi jasno kako se struja popravi kad prodje 5-6 minuta a i pre toga je bila ispravna... Jasno mi je da se isparivač smrzne zbog slabog protoka tečnosti ili zato što je neispravan pa dodaje mnogo goriva i uguši motor. U tom slučaju uz to ide pojava da auto posle toga teško pali i trokira kad upali. Proveri se lako, posle 5 minuta se otvori hauba i prstom se pipne isparivač a neka i ne mora, jasno se vidi da je smrzao...
Comment
-
-
Niste me razumeli
,to se desava posto auto upali i radi extra i posle 5-6 minuta se to odjednom desi..Isparivac nije smrzao u tom momentu provereno...Ako je auto pokrenut u tom momentu,zeza ga to jedno 5 min i cim auto pocne da se greje problem nestane..A ako auto stoji u momentu pojave kvara i uspe da se ugasi,paljenja mu na kljuc nema,samo na gurku..Tad je provereno i gas dolazi do difuzora neometano kad vergla al ne zapaljuje smesu..
Comment
-
-
Pa kad ne zapaljuje smesu u tom momentu kad ga pokusavas upaliti nek neko vergla a ti skini neki od kablova da vidis da li uopste dobijas struju na kablove mada ako pali na gurku trebalo bi da ima struje tj da ima varnice na svecicama, i meni deluje kao da ti zaledi isparivac
Comment
-
-
Danas je kvar lociran.Dakle kao sto sam i sumnjao,bagovala je razvodna kapa,iako je oem bosch(stara jedno 10 god min.),pinovi(kontakti ili kako ko to sve zove...),su se od godina bas istrosili i nahvatali ostataka od smerca...Zza sad je ociscena dobro i vracena dok ne nadjem adekvatnu zamenu za istu.Auto upalio jutros na -13 i radi ko sat,cini mi se da i gas prima osetno bolje sad.U svakom slucaju u je zameniti..
Comment
-
-
Sto je najveća fora trzao je samo kad je napolju hladno. Sto hladnije to vise cima. Ali cima tek posle 5-6 minuta. Sipam vrelu vodu na isparivac pre nego ga upalim i auto ne cima uopšte tog dana. Ovo me navelo na potpuno drugu stranu, sumnja je pala na isparivac. Membrane ili gumica na klackalici se stvrdnula.
To je bilo 2003-2004 god sedim na poslu sa kolegama i pozalim se kolegi koji je vozio na plin 80-90 gidina.Samo se nasmejo i kaze struja, kablovi kapa ruka ili svecice. Naravno da sam mu reko da nije do struje zato sto na benzinu radi odlicno. Reko je samo ti mene poslusaj i proveri sve to. Nije isto plin i benzin.
Comment
-
-
Tacno tako kao sto kaze b samardzic i ja sam se na jugu dosta naucio.Moj jugo se slino jednom ponasao upali radi vrh i samo cappp ugasi se i paljenja nema za boga...Trazio ja sta je,grejo kapu reko da nije kondezovala,petljo....I jednom resim priteram drugog juga koji radi dobro.I redom skidaj sa njega jedno po jedno od struje i stavljao na svog dok nisam naso sta je...I bile svecice.Kupim nove i auto se vise nikad nije gasio tako...Ako na benzi radi savrseno uopste ne mora da znaci da ce i na plinu uopste raditi.
Comment
-
Comment