Tesko prvo paljenje.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alex1974
    CBC Veteran
    • 15.04.2016
    • 127
    • okolina
    • Vectra A 1.6SV

Tesko prvo paljenje.

Auto je Vectra A '91,1.6 karburator Pierburg 2E,venturi sistem,paljenje je na plinu (na benzinu mi auto ne radi).
    U neko skorije vreme pocinju problemi sa prvim paljenjem (kada auto odstoji neko vreme) nebitno da li je jutarnje ili popodnevno a izgleda da nema veze ni sa hladnocom(juce i danas oko 15h bilo je toplo)ranijih godina je palio bez obzira na to koji je minus bio.
    Znaci prvo paljenje treba mu bas dugo da vergla da bi upalio,posle kada upali vise nema problema,pali ko mina ali kada se motor ohladi uzas.
    Letos,zbog drugog problema,promenjeni svecice i kablovi,bobina,razvodnik paljenja,razvodna kapa i ruka,sada skoro promenjeni akumulator i filteri plina i vazduha.
    Auto je kod mene od 2011 godine i sve vreme je na plinu a ovaj problem sa paljenjem je od skoro.
    Zadnjih par puta plin sam sipao na Gazprom pumpi,da li moze da bude da je do tog plina ili je nesto drugo u pitanju?
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Može da bude do plina, da se isparivač napunio uljem ili nekim nepoznatm đubretom koje od prošle jeseni svakodnevno zatičemo u uređajima. Usled toga dolazi do lepljenja/blokiranja mehanizma unutar isparivača. Problem se ne manifestuje kada je isparivač zagrejan, osim kada je toliko napunjen da se membrana delimično blokira. Savet: kada je isparivač dobro zagrejan, ugasiti motor i odviti čep za drenažu da taj talog iscuri napolje. taj čep se kod svakog isparivača nalazi u najnižoj tački kućišta, po pravilu na suprotnoj strani od izlaza gasa ka motoru. Drugi razlog može biti da je isparivač jednostavno ostario i da su se membrane ukrutile pa otežano pali hladan. Treći razlog može biti sastav samog gasa koji ima veze sa njegovom isparljivošću, ali to je već fizika i hemija u koju ne bih da ulazim jer mi je to nepoznato. Izdreniraj isparivač kako sam opisao pa vidi ima li poboljšanja...
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• alex1974
      CBC Veteran
      • 15.04.2016
      • 127
      • okolina
      • Vectra A 1.6SV

Ipak je drugi problem to jest membrane su se sigurno ukrutile,polio sam rasprskivac vrucom vodom i upalio je.
      Sada jos da nadjem gde da kupim nove membrane moje su Memtex i negde sam procitao da ljudi nisu zadovoljni sa njima.

Comment

• zulurbr
        CBC Veteran
        • 27.03.2010
        • 169
        • Zrenjanin
        • Nuova Bravo Sport Tj

Kod mene na sekvent uređaju lepo rade.

Comment

• alex1974
          CBC Veteran
          • 15.04.2016
          • 127
          • okolina
          • Vectra A 1.6SV

Pa ako nenadjem nista drugo moracu njih da kupim.

Comment

• alex1974
            CBC Veteran
            • 15.04.2016
            • 127
            • okolina
            • Vectra A 1.6SV

Opet isti problem a bio sam zamenio membrane,da li je moguce da su nove membrane toliko lose?
            Da li imaju negde neke druge membrane da se kupe,memtex mi se lose pokazao?

Comment

• Plinadzija
              CBC Senator XXL
              • 29.07.2008
              • 1514
              • Paracin

Da li stisnes "crveno" dugmence da obogatis smesu? Da li uopste imas takvo dugmence? Da li si sam menjao membrane ili je to uradio neko ko zna to da uradi? Da li je dobro ociscen isparivac? Da li citas prethodne postove koje ti pisu ljudi koji znaju sta pisu?
              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• alex1974
                CBC Veteran
                • 15.04.2016
                • 127
                • okolina
                • Vectra A 1.6SV

Ne nemam crveno dugme,prekidac ima samo benzin medjupolozaj i plin.
                Sam sam menjao membrane i ocistio isparivac,citam predhodne postove.

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Početkom godine sam pisao o problemu hladnog starta, koji je lagano prestao sa toplim vremenom (ali ne u potpunosti), da bi se sada sa ovim hladnijim danima vratio. Dakle, stavljen novi iparivač (tomasseto), produženo vreme od davanja kontakta dok ne zatvori elektroventil plin ako motor ne radi (malo poboljšalo situaciju).

Procitaj temu, malo se edukuj pa onda mogu dalji saveti.

Comment

• alex1974
                    CBC Veteran
                    • 15.04.2016
                    • 127
                    • okolina
                    • Vectra A 1.6SV

Procitacu ali samo da kazem da mislim da je opet do membrana zato sto kada polijem rasprskivac sa vrucom vodom onda pali.

Comment

• Plinadzija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.07.2008
                      • 1514
                      • Paracin

Ja tvrdim da nije dobro ociscen isparivac.
                      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• alex1974
                        CBC Veteran
                        • 15.04.2016
                        • 127
                        • okolina
                        • Vectra A 1.6SV

Isparivac sam video kako plinadzija cisti pa sam tako i ja ocistio ovaj moj pri zameni membrana krajem februara ove godine.
                        Od tada mi je auto lepo radio nastelovan ler gas i sve super medjutim sada je pocelo opet isto ponasanje i kada upali ler opet vise nije stabilan.

Comment

• speedplus
                          RIP Bio nam je drug!
                          • 15.01.2007
                          • 2419
                          • LAZAREVAC

Originally posted by Plinadzija View Post
                          Ja tvrdim da nije dobro ociscen isparivac.
                          ja ne tvrdim,ali izgleda da će biti da je tako

Comment

• alex1974
                            CBC Veteran
                            • 15.04.2016
                            • 127
                            • okolina
                            • Vectra A 1.6SV

Sto onda pali posle vruce vode ako je do lose ociscenog isparivaca?
                            U svakom slucaju narucio sam opet membrane pa cu kada budem menjao da postavim slike unutrasnjosti isparivaca.
                            Ako moze savet kako da ga sada dobro ocistim kada budem menjao membrane.

Comment

• BJL
                              CBC Senator
                              • 20.05.2013
                              • 275
                              • backa palanka
                              • golf 3 1.8

Mozda kad polijes vrucom vodom ta prljavstina otpusti i uspes upaliti a dok je hladna onda se stegne i zapekne

Comment

Working...
                              X