Problem sa tocenjem gasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nenad Petakovic
    CBC Član
    • 08.09.2016
    • 28
    • Ivanjica
    • golf 2 1,8

Problem sa tocenjem gasa

Pozajmim od drugara auto.svratim na pumpu da natoim gasa..Sve je bilo ok dok je se gas tocio.Lik kad otkaci pistolj,ja primetim da kuglica nije uopste zatvorila,vec gas curi po maloo.Posto moze na boci da se zavrne ventil koji pusta gas ka boci,ja tako i zavrnem..Dodjem kuci,ajd reko da probam da odvrnem,i kad sam odvrnuo ono cap i zatvori kuglica,naprskam ne pusta nigde..Krenem da vratim oveku kola,ajd reko da probam opet da sipam,i sipam malo tng-a i isti slucaj,kad se otkaci pistolj kuglica osta otvorena...Ja opet zavrnem i posle par km,odvrnem onoopet cap i zatvori..Jel na neko u cemu je problem??Covek kaze da mu se to nije desavalo ranije,a meni glupo da mu vratim neispravno auto jbg..
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Kuglica je nepovratni ventil,ali na samom multiventilu,postoji još jedan nepovratni ventil,tako da to što vidiš da pušta nakon sipanja je količina između pečurke za utakanje i multiventila,odnosno,džaba zavrćeš ventil

Comment

• Nenad Petakovic
      CBC Član
      • 08.09.2016
      • 28
      • Ivanjica
      • golf 2 1,8

Nije druze,izadje koliina iz creva pri samom vadjenju pistolja,al posle se kuglica ne zatvara a i dalje po malo sisti iz boce,da ne zatvorim ventil izaslo bi sve iz boce..al cim se malo provoza sa zavrnutim ventilom,pa cim ga otvoris ono cap zatvara kuglicu odma i nema vise nikakvog curenja...

Comment

• Nenad Petakovic
        CBC Član
        • 08.09.2016
        • 28
        • Ivanjica
        • golf 2 1,8

Nadjen je kvar,nepovratni ventil na multiventilu iz nekog razloga nece da zatvori 100% neposredno posle tocenja plina..Al cim se zavrne na ventilu i malo provoza,pa se otvori,odma zatvara...Zna li neko koja je cena multiventila za tocak bocu od 33L??

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Mimgas multiventil 30° Toroidni 07.07.2015 03:53 2800 din. Multiventil Mimgas toroidnii rezervoar, ugao montaže 30 stepeni. Komplet se sastoji od: 1. Mimgas multiventil 2. Spoljnje punjenje sa nosačem 3. Senzor nivoa goriva 4. Pribor za montažu i strujni kabel za povezivanje sa prednjim delom.. Visina rezervoara H. 180
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Nenad Petakovic
            CBC Član
            • 08.09.2016
            • 28
            • Ivanjica
            • golf 2 1,8

Hvala majstore.

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Pogresno detektovan kvar sigurno. To sto curi iz prikljucka je ili do gumice ili kuglice. A kako ste ustanovili da posle tocenja curi iz multiventila?

Comment

• Nenad Petakovic
                CBC Član
                • 08.09.2016
                • 28
                • Ivanjica
                • golf 2 1,8

Popravljen je kvar,jeste bilo do jednosmernog ventila u multiventilu...

Comment

Working...
                X