Pasat 1.6 benzin/plin 1983 god. Radim i cekam 6 sati da odem po dete u skolu. Zaboravio na sneg, cistim sneg jurim ka skoli parkiram se i ostavim svetla. Proslo par minuta, mozda 10-15. Verglam auto stenje ko da je prazan akumulator al opet zavrti pa opet stenje i tako upali al cudno radi. Sneg se zalepio za soferku cistim krecem guzva sneg klizavo ne mogu da prodjem pocinje da secka sve vise i vise. Idem zenu da uzmem sa posla gosi mi se tri puta. Grtalica mi baca rizlu po autu. Mislim se vozim krsa al oni tako i sa novim autima. Verglam stenje, moram da mu ubrizgam plin i jedva upali. Radi ko na 1 klip, ko freza. Sneg pada ko lud. Otvorio haubu nigde ne baca tj ne varnici. Jedva ga upalim i prvom do kuce. Puca i trza ko lud. Vozim i koleginice zenine. Stigo kuci otvaram haubu, povuko sauh do kraja jedva se drzi. Skidam prvi kabal zamalo da se ugasi. Skidam drugi kabal ugasi se. Upalim ga jedva al sad bas jedva i skidam cetvrti kabal auto dize obrtaje, vratim gusi se. Skinem treci kabal opet dobije obrtaje. Gasim auto skidam kapu i kablove i vidim pukla kapa izmedju treceg i cetvrtog kabla. Trazim i nadjem staru kapu u garazi valjda od juga nemam pojma odakle mi ali i ona ima pukotine. Imaj juga u dvoristu al sneg po njemu treba da cistim i skidam kablove. Kapa sa pasata je pukla unutra ali nije pokazala spolja. Odlucujem se da busim kapu po liniji tj pukotini. Nadjem burgiju 5mm i busim rupu do rupe. Nema vise pukotine svuda sam izbusio rupe. Naravno nisam skroz probusio kapu nego 3 mm duboke rupe. Vratim na auto i radi bez problema. Sutra kupujem kapu ako se setim, samo se plasim da nema kvalitetna da se kupi.
Problem sa strujom
Collapse
X
Comment