explozije u plinskom uredjaju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

explozije u plinskom uredjaju

Interesuje me jel se neko razumije u plinske uredjaje, treba mi za jednog drugara, a ja se ne azumijem u to.
    inace rijec je o fabrickom plinskom uredjaju u golfu mk3, 2.0. gt, sekvencijalni plinski uredjaj.
    e sad problem je jer se cesto u posljednje vrijeme dogadjaju pucnji, tj detonacije u usisnoj grani,i to cesto, tj na dijelu prije usisne grane, i posle detonacije poizbija sva ona gumena crijeva iz lezista, i glavni usis, i ono ler crijevo i ostala.
    imal neko ideju sta bi moglo da bude, inace na plin ide ko zmaj, samo odjednom derne ko da neko ispali metak pod haubu i ugasi se.
    inace na benzin radi normalno.
    Ajd pomagajte da rijesimo problme covjeku, dobar mi drugar, pa ne bi da ga majstori lese, da bar imam predstavu sta je u pitanju
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Za pocetak ga pitaj kad je poslednji put promenio filter za plin, a posle toga sledi kontrola el.kablova, kape, svecica, ugla paljenja. Ako je sve radilo normalno do sada onda je nesto od ovih standardnih stvari ili jednostavno malo podesavnanja smese.

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 513

mislim da taj filter nije pipan od sudnjeg dana ali provjericu sa njim, sve je radilo ok, samo odjednom je puklo na sred puta, ja mislio da mu explodirao motor i od tad stalno puca. znaci auto pali , ide, ma sve izgleda ok, probali smo kablove na svjecicama, rade odlicno, ugao paljenja mu se nije mogao tako naprasno pomjeriti. mozda smjesa da se treba nastelovati jer rekose da je sad uvezen neki ocajan plin, pa da nije do toga. a jel moze od tog filtera da tako detonira, bas pukne i sva crijeva poizbija sa sve selnama, iako sam ih zatezao ko lood

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Probajte prvo sa filterom vazduha, pa onda pregledajte svecice... pa onda opet postavljaj pitanja!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dandy
          CBC Senator XXL
          • 09.12.2005
          • 513

vidjecemo sa kablovima prvo, filter je ok, pa da ne lockujete jos, treba prvo da provjerimo, pa cu javiti jal rijeseno

Comment

• neskoq
            CBC Član
            • 30.04.2007
            • 12

Kablovi su sigurno.

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Ne moze to tako da puca sa sekventom! Da kod njega nije obicna varijanta ili mozda lambda kontrola?
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
              X