Elektro ventil za gorivo propusta po malo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrpeja
    CBC Početnik
    • 22.03.2013
    • 3
    • Nis
    • Zastava 101

Elektro ventil za gorivo propusta po malo

Pozdrav svima koji mogu da pomognu.

Imam problem kada vozim na plin, ide po malo i benzina u karburator pa na ler gasu hoce da pre**** i da se gasi.
    Menjao sam dva pute ventil za benzin i uvek isto. Imam utisak da nova mehanicka pumpa (Z101) ima veeliki pritisak pa probija.

Da li mogu da postavim isti elektro ventil na dovodnu cev iz rezervoara, koja dolazi na pumpu?

Pozdrav,
    Miroslav

mrpeja@gmail.com
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Pozdrav Miroslave
    Za početak skineš crevo od ventila do karburatora i staviš kraj u flašu. Upališ auto i vidiš da li pušta. Jedan može da pušta u 100 godina a dva i tri veka...
    Ako pušta uzmeš neki normalan Lovato recimo i nema šanse da propusti, nije to tristas bara pritisak da savije mesing.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mrpeja
      CBC Početnik
      • 22.03.2013
      • 3
      • Nis
      • Zastava 101

Elektro ventil propusta po malo

Originally posted by Dora View Post
      Pozdrav Miroslave Za početak skineš crevo od ventila do karburatora i staviš kraj u flašu. Upališ auto i vidiš da li pušta. Jedan može da pušta u 100 godina a dva i tri veka... Ako pušta uzmeš neki normalan Lovato recimo i nema šanse da propusti, nije to tristas bara pritisak da savije mesing.
      Hvala na odgovoru, U medjuvremenu mislim da sam resio problem, pa da opisem da se neko drugi ne muci kao ja sa Zastavom 101. Sve vreme san mislio da ventil propusta jer kad vozim na plin, na ler gasu hoce da se gusi jer ima benzina u loncetu. Ali izgleda nije to ! Kad sam skinuo crevo koje ide od pumpe ka karburatoru, iz karburatora curi benzin. Sledi zakljucak koji cu da verifikujem kad potrosim destak litara benzina! Naime, rezervoar je pun do vrha pa je povratni vod potopljen u gorivo u rezervoaru i onda slobodnim padom vraca gorivo nazad u karburator. Savet da se ne vozi pun rezervoar benzina dok se vozi na plin ! Pozdrav, Miroslav

Comment

• veselinovic
        CBC Član
        • 13.11.2010
        • 83
        • RS

Pogledaj ti malo odusak ( iberlauf) na rezervoara.
        Ne moze slobodnim padom jer je karb visociji od rezervoara, moze jedino da nabije pritisak u rezervoar.

Comment

• mrpeja
          CBC Početnik
          • 22.03.2013
          • 3
          • Nis
          • Zastava 101

Reseno

Nisam jos pogledao ibarlauf, ali verovatno je on u pitanju. Potrosio sam pola rezervoara goriva i sada je sve u redu, ne vuce benzin. Juce mi je majstor rekao da plinadzije daju savet da kada se vozi na plin, ne drzati vise od cetvrtine rezervoara benzina. Meni su ocigledno zaboravili da kazu. Pozdrav grupi

Comment

Working...
          X