Po prvi put sam na ovom forumu i oduševljen sam šta se ovde sve može saznati.Pitao bih Doru ili nekog drugog ako može da mi pomogne-imam Fiat cromu 1997.god 2.0 i.e. 16v sa ugrađenim plinom(navodno Lovato,mada čisto sumnjam).Ustanovio sam da auto dok se vozi na plin troši i benzin.Potrošnja plina iznosi oko 14-16l,a za to vreme potroši i oko 2-2.5l benzina.Inače auto ide kao zmija.Ono što znam je da nije ugrađen emulator,već je samo isključena pumpa preko releja kada auto ide na plin.Samo prebacivanje sa plina na benzin i obrnuto ide glatko.Ako neko ima ideju zbog čega se to dešava,šta bi trebalo uraditi neka se javi.Da li je možda dovoljno samo ugraditi emulator da isključi i dizne ili još nešto.
Fiat croma 2.0 16v
Collapse
X
-
Pozdrav za oboje
Kako si došao do zaključka da troši i benzin?
Sumnjam da bi radio dobro kad bi bila ta kombinacija.
Emulator neće pomoći ništa ak oje neka dizna mehanički loša (propušta) ali onda ne može da radi dobro kod prebacivanja na gas dok ne potroši benzin.
-
-
Dora ti je vec dosta rekao. U svakom slucaju treba proveriti sta je poiskljucivano da li samo pumpa ili i pumpa i dizne. Ako ti je samo bila iskljucena pumpa a dosta si presao kilometara na plin postoji velika verovatnoca da dizne mozes samo da bacis. A ako su kojim slucajem dizne i dalje u ok stanju pod broj jedan ti je da iskljucis dizne sto pre.Sa alatom UNIOR majstor nije junior!
Comment
-
Comment