Passat B3 1.6b dvogrli karb

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Djuka
    CBC Član
    • 04.02.2006
    • 83
    • Novi Beograd/Blokovi
    • Peugeot 308 1.6 eHDI

Passat B3 1.6b dvogrli karb

Elem danas je u gore pomenuti auto ugradjen plin u servisu Jaguar (na ledinama Surcinska ulica) i posle ugradnje tamo u garazi auto je normalno radio (na benzin) i kada smo krenuli odatle posle nekoliko minuta voznje auto je na leru poceo da nenormalno dize broj obrtaja (4-5000) dok radi na benzinu (na plinu nije proban jer nije sipan plin) i kada se na primer da gas pa pusti on nece da usporava vec drzi broj obrtaja, cuje se kao da vuce negde fals vazduh ili tako nesto ali ni ovaj majstor (inace prijatelj nije siguran sta mu je).

U cemu je problem i sta su mi s*ebali ovi u servisu posto pretpostavljam da su oni nesto poremetili jer je auto pre ugradnje radio bez problema???
    Nisam znao gde da postavim pitanje, premesti te ga ako je na pogresnom mestu...

P.S. vratili smo se do servisa posle ali su vec bili zatvorili jer smo mi ostali posle radnog vremena i zatvorili su cim smo otisli.
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Zameni, gumeni nosac karburatora.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Djuka
      CBC Član
      • 04.02.2006
      • 83
      • Novi Beograd/Blokovi
      • Peugeot 308 1.6 eHDI

Taj gumeni nosac je zamenjen pre 3 dana, ali i kada je on bio pokidan auto je normalno radio (samo je trosio mnogo) i nije dizao broj obrtaja.. Auto je sve normalno radio dok nije dosao sa ugradnje plina.. onda je krenuo da drasticno dize broj obrtaja na leru (pricam o voznji na benzin na plin nije ni proban), a i kada se vozi i pusti gas on drzi broj obrtaja i kada se ubaci u ler ne padaju obrtaji...

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

U svakom slucaju, problem neces resiti do sutra, a sutra ces ici u pomenuti servis da ti nasteluju uredjaj (valjda).

Uostalom, zasto si uopste preuzeo neispravan auto iz servisa?

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

i bez gasa??? pa jesi uopste proverio je radi taj auto na gasu! obicaj je da to sto platis i vidis kako radi!!!
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Djuka
            CBC Član
            • 04.02.2006
            • 83
            • Novi Beograd/Blokovi
            • Peugeot 308 1.6 eHDI

Kod njih u servisu je auto normalno radio.. na leru..
            Probao ga je na plin tako sto je iz svoje nek boce doveo gas do rasprsivaca ili do ventila (ne znam ni ja tacno gde) i radio je normalno..

Kada smo krenuli auto je radio normalno i onda posle 5-10 min kada smo otisli nenormalno je poceo da dize brojeve obrtaja na leru.. kada stisne gas on primi gas i auto ide, ali kada se oduzme on jos drzi kao brojeve obrtaja i kada se odvoji na kvacilu on jos drzi..

Ostao je ovaj prijatelj (majstor) da se zeza oko toga ali ne zna ni on sta je...

P.S. Jer neko nekada cuo uopste za taj servis Jaguar ulica Surcinska 7b na ledinama (oni ugradjuju i alarme ovaj lik kaze da vec 10 godina kao ugradjuju plin) i kakvi su ovako?
            Inace ugradnju sam platio 300 evra sa bocom umesto rezervnog tocka (33l) Lovato.

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

proveri da li su sva vakum creva zabodena na svoje mesto pogotovo ono sto sa kucista filtera ide u karb od pozadi. iskreno, ne znam da li ista moze da se shebe na tom karbu prilikom ugradnje gasa. ja sam recimo pre nego da sam uradio konverziju uradio i servis karba (membrane,ekonomajzer...) tako da nisam imao takvih problema jedino kazem da su zaboravili da vrate jedno vacum crevo u karb pa je motor brljavio i bio nemiran na leru ali kako sam vratio cevku na mesto tako se smirio.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

Ja sam cuo za taj servis,drzao ga je momak koji se zove Oliver ali kolko znam on je otisao preko.Nekad su bili u 64 bloku pa su se preselil na ledine.Kolko kvalitetno ugradjuju gas to neznam ja sam kod njih ugradjivao cd i radio jos po neku sitnicu oko elktrike.I skoro da sam siguran da nerade sa gasom 10god...
                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Djuka
                  CBC Član
                  • 04.02.2006
                  • 83
                  • Novi Beograd/Blokovi
                  • Peugeot 308 1.6 eHDI

Danas je bio kod ovih sto su mi ugradjivali plin i kaze de je otisao karburatori i da mora na reparaciju
                  Ali pre ugradnje je radio normalno jer moguce da su ga oni prilikom ugradnje ostetili ili nesto s*ebali?

Elem oterao sam ga u Karburator servis i rekli su da je zalepio leptir i da je vukao previse vazduha.. i zato dizao obrtaje, ali ne mogu da ustanove da li su ovi prilikom ugradnje nesto poremetili tj. ostetili ili je to cista koincidencija da se bas posle ugradnje sj..

LM imam i 2 pitanja za Ivana.

1) koliko je u Rasicu (tj. koliko se krecu cene posto znam da ima doplate za onaj merac nivoa goriva u kabini i valjda za lamda control ako se ne varam) cena ugradnje auto gasa sa toroidnom bocom (staje 33l)?

2) Meni su onaj pokazivac nivoa goriva sto standardno ide na bocu stavili skroz ispod auta, da moram bukvalno da kleknem i da se savijem da bi video Da li je moguce na nekom drugom mestu staviti (makar i na samoj boci bolje mi da dizem onaj metalni poklopac i tapacirung nego da se savijam ispod) ovaj pokazivac jer ovo je totalno glupo??

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

LM imam i 2 pitanja za Ivana.

1) koliko je u Rasicu (tj. koliko se krecu cene posto znam da ima doplate za onaj merac nivoa goriva u kabini i valjda za lamda control ako se ne varam) cena ugradnje auto gasa sa toroidnom bocom (staje 33l)?

2) Meni su onaj pokazivac nivoa goriva sto standardno ide na bocu stavili skroz ispod auta, da moram bukvalno da kleknem i da se savijem da bi video Sokiran Da li je moguce na nekom drugom mestu staviti (makar i na samoj boci bolje mi da dizem onaj metalni poklopac i tapacirung nego da se savijam ispod) ovaj pokazivac jer ovo je totalno glupo??
                    1. Ako me pitas za karburatorski motor, cena sa toro bocom je 335E u dinarima, a doplata za senzor nivoa je 25E

2. Ako se nevaram tebi je rezervni tocak u gepeku, a ne ispod auta. E sad, taj koji je ugradjivao je verovatno ugradio bocu koja je predvidjena da se montira ispod auta (uglavnom kod "francuza"), a ne tako kako je kod tebe.
                    Ako hoces da pokazivac kolicine gasa bude makar na boci, moras da stavis drugu bocu i novi multiventil, verovatno i nove cevi.
                    Igranka bez prestanka u svakom slucaju.

Comment

• Djuka
                      CBC Član
                      • 04.02.2006
                      • 83
                      • Novi Beograd/Blokovi
                      • Peugeot 308 1.6 eHDI

Da za karburatorski motor pitam.. Hvala na odgovoru
                      A ugradnja lamda controla i lamda sonde nije potrebna tj. jer uopste ona moze na karburatorski motor i sta se dobije njoma (Uros Piperski mi je nju spomenuo i za ugradnju na moju zastavu na drugom forumu)?

Jeste rezervni tocak mi je u gepeku ispod tapacirunga.

I sta sad da radim imas mozda molim te neki predlog odlepicu.. nisu normalni.. 99% sam siguran da su oni nesto s*ebali karburator?!

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Jednastovno je to.

Lepo odes kod njih i kazes "gospodo, ovo sto ste ugradili kod mene je rezervoar za spoljnu ugradnju, a ja bih hteo da mi u auto ugradite jedan za unutra". Oni ce verovatno pokusati da ti napricaju raznorazne price, ali ti ih onda podseti da tvoj prvi komsija radi u trzisnoj (ili bilo kojoj drugoj) inspekciji i da ne bi voleo da se prica tako zavrsava.

I dobices novu bocu, bas onakvu kakvu treba.

A ugradnja lamda controla i lamda sonde nije potrebna tj. jer uopste ona moze na karburatorski motor i sta se dobije njoma (Uros Piperski mi je nju spomenuo i za ugradnju na moju zastavu na drugom forumu)?
                        Nije predvidjeno, ali uopste ne skodi da se ugradi. Dobija se uvek idealna smesa gasa i vazduha, pa samim tim i optimalne performanse i potrosnja.
                        Nego, prvo ti ispravi sve sto je pogresno jos u startu. O ostalom kasnije razmisljaj.

Comment

• Djuka
                          CBC Član
                          • 04.02.2006
                          • 83
                          • Novi Beograd/Blokovi
                          • Peugeot 308 1.6 eHDI

Hvala ti puno!
                          Ma nije problem da im posaljem inspekciju (keva mi je u vladi Srbije) nego bezveze je, e da nisam dobio fiskalni mada ja mislim da i ne mora... ili se varam..

Videcu da mi skinu celu instalaciju, vrate pare i da bezim od njih kada ne znaju koju bocu da ugrade ko zna kako su mi ostalo uradili...

Ako to uspem pravac kod tebe Ivane u Rasic.. Trebao sam to odmah da uradim nego nisam ni znao da ce cale da stavlja gas u passata i dok sam ja saznao on vec po "preporuci" zakazo ugradnju.Sad nek on ide i nek se svadja sa njima, moj auto (zastava) sva sreca bes problema radi na gas... a on nek ide peske..

LM koliko se ceka otprilike na ugradnju kod tebe u Rasicu tj. zakazuje se koliko dana unapred na to mislim?

P.S. Ovi 99% nece da mi menjaju bocu i cevi tako da cu najverovatnije da se posvadjam sa njima i da im posaljemo inspekciju, sad zanima me da li bio mogao tako sve da ostavim i dodjem kod tebe ivane samo da mi ugradis onaj senzor za pokazivanje nivoa goriva u kabini i koliko bi to kostalo?
                          Sistem je ceo Lovato (90% sam siguran da je original) inace ugradnju plina sam platio 310 evra.

Comment

Working...
                          X