Vectra B 1.8 16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stojan
    CBC Član
    • 27.01.2006
    • 73
    • Nova Gorica
    • opel vectra

Vectra B 1.8 16v

Otisla mi membrana na isparivacu (Tartarini). Na plinu nikako nije hteo, morao na benzin...i isao je super. Ivan je video o cemu je rec, i verovatno se seca...bio kod njega u ponedeljak. Delova nema, Tartarini - sta ces. Odem kuci, razmisljam kako do Italije(Bolonja) po deo. Razmisljam ceo dan.Odem kod majstora koji ugradjuje ove jednostavnije (karburator). Otvori isparivac - membrana prsla na dva mesta. Kaze on: lici mi na onu sa pumpi za benzin. Odem da trazim nesto bar slicno originalu- i nadjem: potpuno istu membranu za benz. pumpu ali za ALEKO!!! Da mi je neko pricao reko bi mu da laze. Namestimo, upalimo i sacekamo da nagura na 30*C i prebacim na plin.Radi savrseno na plin.

Medjutim, ne secam se da li je odmah tada ili neki sat-dva kasnije poceo da brljavi na benzinu. Skazaljka obrtaja podrhtava, motor radi neravnomerno, pali ce check engine, neravnomerno prima gas kada ubrzava. Napominjem, do zamene membrane radio odlicno na benzin - a sad, katastrofa.
    Pomagajte...
    vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Stojane, koliko god da membrana lici, pitanje je sta si uradio.
    U svakom slucaju, ukoliko auto i radi kako treba, moras da nadjes nekoga ko ima diagnosticki program i link za Tartarini.
    Poremecaj u radu na benzin, posle voznje na plin govori da je doslo do velikih odstupanja u mapi ubrizgavanja, a uzrok je verovatno lose "odmerena" membrana. Elasticnost membrane je itekako bitna u ovom slucaju. Izgled je mozda isti, ali sve ostalo, neverujem...

Samo jedno stelovanje, pomaze!
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Stojan
      CBC Član
      • 27.01.2006
      • 73
      • Nova Gorica
      • opel vectra

brujanje isparivaca, na benzinu sada - OK

Sistem Tartarini etagas(sve objasnjeno u predhodnom postu), na benzinu pobrljavio odmah (ili sticajem okolnosti da je tada) po poboljsanju rada na gasu (stavljena membrana). Zamenjena lambda sonda pocetkom januara i do pre 15-tak dana radilo na benzu sa paljenjem check lampice. Odem u servis gde su zamenili lambdu, i ispade da ona nije dobra (presao za dva meseca 2000km). Stavili novu, i posle nekoliko dana opet isto. Naime, samo kad je temperatura oko nule i motor tek startovan se oseti neravnomeran rad i pali se lampica. Kasnije je sve ok. Odem u servis, komp kaze - lambda sonda...opet, po drugi put. Sta moze da bude???

Napominjem da je posle zamenjene membrane (od Aleka) na isparivacu poceo isti da se cuje (bruji) i ima sitne vibracije. Na leru ne bruji, i ponekad u voznji. Brujao je on i pre, dok je bila stara membrana, ali redje. Otisao u servis koji ima link i program (Ljubljana), tip kaze da je sve u redu - ako mi auto lepo ide na plin. Vrteo je onaj sraf (torx) na vrhu isparivaca levo-desno, ali mislim da nije nista promenio na bolje ili losije.
      Doro, Ivane, ostali...ima li sanse da se stavi neki drugi isparivac ili da se popravi da radi bez brujanja? Mozda neka druga marka? Ovaj moj Tartarini ima oznaku: E13 67R.01 0023 CLASS 1/2A.

P.S.
      Inace, sto se tice potrosnje - prezadovoljan. Vozeno po auto-putu, 120-130km/h (klima) od Maribora do Ljubljane...8,3L/100km.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Isparivač je u principu isti od svih proizvodjača (funkcijski) pa se može zameniti sa bilo kojim drugim. Moraju se malo cevi preraditi ali ako to rešava stvar i to nije neki preoblem.
        Ne verujem da je Lambda sonda crkla u par navrata, pre će biti da reaguje na lošu smešu pa se to upiše u komjuter kao kvar.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stojan
          CBC Član
          • 27.01.2006
          • 73
          • Nova Gorica
          • opel vectra

onda ako je tako...eto mene u NS

Ako je tako, eto mene kod tebe. Cim dodjem u mogucnost, javljam se i dolazim. Samo da ne zalutam po NS i odem kod komsije, kako rece"par ulica nize". Trazicu...

Comment

Working...
          X