Molio bih za komentar u vezi predpalenja.Auto je felicija 2000g, 1,3karburator,mikser,isparivac BRC.Na benzinu radi odlicno.Na plinu prilikom podesavanja predpalenja na uvo dosao sam do subjektivno najboljeg rezultata ler 800 obrtaja i vuce normalno.Kada sam stroboskopom proverio predpalenje je 10 stepeni pra GMT.Fabricka preporuka je 2 pre GMT za rad na benzinu.Pitanje je da li je ovakvo palenje previse rano i koliko bi bilo najoptimalnije?Koliko predpalenj utice na potrosnju?[/list]
Felicia predpalenje
Collapse
X
-
Mnogo si ga poranio u odnosu na fabricko! Plinu u principu odgovara nesto ranije paljenje, benzinu (pogotovo nasem) ne.
Jesi li uopste vozio na benzin nakon tog stelovanja? Cuju li se "ventili"?
Igras na sigurno ako paljenje pomeris za max. 2-3 stepena ranije (i ovo samo ako ti je osnovno gorivo gas), znaci u tvom slucaju do -5. Preko toga tesko, benzin ce da pravi problem.
Suvise rano paljenje povecava potrosnju i goriva i letecih lezajeva, a suvise kasno samo goriva... and then the damn thing gone wild!
-
-
Ako ti dam krivu paljenja koja je idealna za plin za tvoj motor, bice ti zao sto si pitao jer je neces moci izvuci.
Tvoja zapazanja su odlicna i ako ce voziti iskljucivo na plin uradi kao sto si i uradio, nezaslepljuj se ciframa za benzin jer nemaju vze sa tim sta si pitao.
Nazalost moraces na kraju ako vozis na oba goriva da kompromisujes, jarburator nema veze sa pitanjem, sistem za paljenje ti je previshe primitivan da bi sa dao izmanipulisati kako bi ja to zeleo.
Zato se zadovolji sa dobijenim odgovorima i sa licnim zapazanjemAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment