Polumrtva (na benzinu) do 2500 rpm!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Polumrtva (na benzinu) do 2500 rpm!

Do pre tri dana je sve bilo u redu, startujem motor normalno, ostavim ga da se zagreje par minuta i onda sve po redu!
    Ali odjednom pre tri dana startujem opet kao i svaki put, ali on zavrti dva-tri kruga i ugasi se! Tako jos tri-cetiri puta i onda ga upalim sa gasom uspesno!
    Do 2500 rpm je skoro mrtav, ne vuce nikako, kao da se gusi, a kad radi na leru onda je pomalo nemiran, kasljucka, a na vecim obrtajima se ponasa normalno, od 3000 rpm to se gubi!

Inace imam plinski uredjaj i kad je na plinu radi savrseno dobro!
    Mozda je zato sto sam usled nedostatka plina vozio na benzinu i to na rezervi pa je povukao malo prljavstine iz rezervoara, mislio sam da ce da se povrati ako ga malo isprasim do 6k-7k, ali nista...

Logika je neka da je problem najdalje tamo gde se spaja dovod benzina i gasa, mozda dizne, brizgaljke, sta li vec...

Neko ko zna mozda o cemu pricam?!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Plin+Alfa
    Alfista...plin
    O takvom problemu imas gomilu postova u delu sa plinom...ima ovde ljudi na forumu koji se time bavi - postavi tamo topic jer ne znam da li ovde zalaze. Kako opisujes problem moze da bude svasta...mozda se ECU zbunjuje sa dvostrukim parametrima koje dobija prilikom prelaska sa goriva na gorivo pa prelazi u "safe mode"...verovatno da ima jos gomila stvari koje mogu da zezaju...

Comment

• Nikola
      CBC Senator XXL
      • 29.09.2004
      • 975
      • Indjija/Vojvodina

Videcemo sta ce dijagnostika reci....
      .:Cuore Sportivo:.
      Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• bojanTI
        CBC Senator XXL
        • 04.01.2006
        • 870
        • Pancevo

Ma to i nema mnogo veze sa plinom, sa njim radi besprekorno! Pomenuo sam ga samo zbog poredjenja i lakseg pronalazenja problema!
        Problem je sa benzinom... Danas cu da pregledam filter...

Nikolice kad onda to resavamo, na skupu?!
        Nemoj mi reci da donosis laptop sa interfejsom...
        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

Originally posted by bojanTI
          Nikolice kad onda to resavamo, na skupu?!
          Ti imas vremena da cekas do skupa? Ja nemam

90% da cu ove nedelje biti u Bg....

Originally posted by bojanTI
          Nemoj mi reci da donosis laptop sa interfejsom...
          A kako drugacije?
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Promenio filter, ocistio injektore u ultrazvucnoj kadici, opet isto!
            Samo sam bacio 50 eura!

Pritisnem gas na sekundu i dodje do 3000 rpm, prebacim na plin uradim isto i eto ga vec na 3500 rpm!
            Dok se vraca nazad na benzinu ide dosta brze, a na plinu se okrece dosta duze i lakse!

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

isti problem imam i ja na nubiri!!! bez gasa nece da upali! a kad upali u pocetku obrtaji variraju jedno 10 sek pa se onda smiri! ali kada dam gas pocne da se gusi dok je na plinu sve ok! probaj da skines klemnu + sa akumulatora (ali pazi na kas da nije kodiran) na jedno dve minute pa javi sta se desava kada je vratis ali obavezno na bezinu pali i ostavi da radi na benzinu!!!!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Duke
                CBC Senator XXL
                • 16.01.2006
                • 753
                • Urbs Naissus

Hebo te, i ja imam nesto slicno... Ovo je neka epidemija...
                "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Moze li da bude do kvaliteta benzina?!
                  Ili nesto sa kompjuterom?!
                  Vidi li se to na dijagnostici?!

Igre bez granica...

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

igranka jeste bez granica! ja sam malte ne probao sve i ostala je samo jedna stvar! a ti je mesac!!! dok ga ponovo ne promenim cutim ! a problem neces utvrditi ni na dijagnostici osim ako ti ne gori chek lampica! a mozes da bacas para i para! opcija je da se racunar zaglupi na gasu a to mozes da utvrdis skidanjem klemne ili da ga vozis 20 km na benzinu jer rcunar uci dok radi pa ce pokupiti podatke sa benzina pa probaj ili skini klemnu pa vidi sta se desava! u svakom slucaju treba prestelovati lov eko ako ga imas!!!

inace koji uredjaj imas????
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• vlada
                      CBC Član
                      • 07.05.2005
                      • 96
                      • Beograd, Banovo Brdo

Ja sam imao slicnu situaciju, da sad ne prepricavam previse,
                      ali sve u svemu može da se desi da ti je crkao emulator pa mesa benzin i plin. Uglavnom se desi da ne prekida dovod benzina kad se prebaci na plin, ali verovatno nije nemoguca ni obrnuta varijanta.
                      I ja sam pomislio da skines kleme na par minuta pa da vidis sta ce da se desi. Bilo kako bilo sacekaj da se strucnjaci jave
                      Strucnjaci...........
                      BMW E46 320D

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Prestelovati lov-sta-eko?!

Ako mislis na plinski uredjaj on je Longas!

Evo ovako:

Sacekao sam da se motor skroz ohladi oko tri sata, ****o dole, startovao ga i on je upalio onako kao i ranije, bez trzanja i cimanja, normalno!

Na leru radi normalno i nije nemiran!

Kad pocnem blago da ga turiram onda se oseti da se motor zatrese sto nije slucaj dok je na plinu!

Teze stize do 3000 rpm kad je na benzinu i brze se vraca kao sto sam rekao, a na plinu se radje vrti, jednostavno radi normalno!

Danas sam promenio filter za gorivo i ocistio injektore i jedino sto se promenilo je startovanje i normalan rad na leru, ali i to cemo da vidimo kad prodje nekoliko sati od poslednje voznje, sutra ujutro!
                        Skidao sam minus klemu na dva-tri sata pre neko vece, ne secam se tacno ali je vrlo moguce da je od tada poceo da zeza!

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

+ klemnu!!!!

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Boki....ja i dalje sumnjam na dizne.
                            Gde si ih prao i kako, koliko dugo, ugacene prepostavljam......i da li su proveravali protok pre i posle pranja....da se zna tacno efekat ciscenja bez cega im ne bi dao da peru.
                            Motor se brze vraca na benzinu jer gasi dizne a venturi plin ne gasi.
                            To date there has never been a faster car built for the public road and,
                            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

Pa dizne mi je prao jedan drugar u ultrazvucnoj kadici, po mojoj proceni nije nista stelovao posle jer sam mu to pomenuo a on je rekao da to nista ne mora i da ce sve ovako da bude dobro!

Hmmm, pa jeste ima to smisla... Uostalom nije mi jasno kako to da kroz iste brizgaljke prolazi i benzin i plin, a ne rade isto?!

Minus klem(n)u sam skidao ranije i pomislio sam da bi mozda i zbog toga mogao da zeza, a danas sam skinuo i plus na par minuta i startovao auto, sve je bilo super, prilicno mirno je radio, ali ga nisam testirao kako prima gas u odnosu na plin!

Uh ko ce sada da daje jos 40 eura da mi provere kako bacaju dizne i stelovanje...

Comment

Working...
                              X