Detonacija u usisnoj grani i razletanje filtera vazduha

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasulopulos
    CBC Član
    • 28.04.2006
    • 15
    • Novi Beograd

Detonacija u usisnoj grani i razletanje filtera vazduha

Imam Fiat Palio multi point ubrizgavanje sa metalnom granom i lambda sondom. Želeo bi da ugradim plin, savetuju mi samo siqvent (ako se ovako pise) jer navodno samo on štiti od detonacija u usisnoj grani i razletanja filtera vazduha i njegove kutije a on je 1200€ što je meni previše. Molim da mi neko odgovori da li je to istina? Šta mi preporučujete?

Hvala !
  • Duke
    CBC Senator XXL
    • 16.01.2006
    • 753
    • Urbs Naissus

Aj, aj, aj...
    Pod jedan, savetujemo ti da prvo procitas nesto malo sajta jer su se tipke izlizale od pisanja o ovome. Imash ono search, pa upishesh, pa stisnesh... Ima tu i mnogo drugih interesantih stvari

Metalna usisna grana - zvuchi kao da NE morash da ugradjujesh sekvencijalni sistem, mada konacnu presudu donose majstori za ugradnju...
    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Rubi
      CBC Senator XXL
      • 06.05.2005
      • 519
      • Beograd

Kutija za vazduh i filter za Fiat su mnogo jeftiniji od 1200 eura. Za te pare verovatno mozes ceo motor da kupis, sa sve filterom za vazduh. Inace, svi automobili koji voze na plin (bilo koje resenje) imaju filter i kutiju za vazduh, pa nemaju nikakvih problema (ako je motor ispravan i plin korektno ugradjen). Posto imas metalnu usisnu granu, nema bojazni da ce tu nesto da pukne, cak i ako do detonacije dodje. Kod automobila sa plasticnom usisnom postoji malo veci rizik od malo skupljeg kvara, jer je plasnicna usisna grana skuplja i osetljivija. Sequent sistem jeste malo bolji, ali za vecinu automobila nije toliko "bolji" koliko je "skuplji" - majstor ti ga je verovatno preporucio da bi tebi uzeo vise para, a sebi zaradio vecu marzu.
      (\__/)
      (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
      (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Kao prvo preporuchujem ti da se predstavish u za to odredjenoj sobi, tek da se isposhtuje red

Kao drugo dobro te savetuju, sekvencijalni (btw. "po engleski" je sequential) sistem je mnogo bolje reshenje od vakuumskog (venturi), to je opsthe poznato... Samo shto je maalko skuplje

Ako vec imash metalnu granu onda mozhesh da stavish i klasichan, venturi sistem koji ce da radi na osnovu info koju dobija sa Lambda sonde, to je neka "zlatna sredina" kad su u pitanju dobijeni rezultat i ulozheno. Kod Lovata to je LovEco (Pro) a kod BRC-a Sequent sistem.

A sad sachekaj da se jave pravi gurui shto se ove tematike tiche...

BTW. Dobrodoshao
        http://www.bmw.tv

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Sve to zavisi od motora. U mom autu je motor GA 16 DE, sa metalnom granom, pa se desavaju detonacije i izletanje filtera. Znam za vise slucajeva.

U sustini, kao sto je duke rekao, presudjuje majstor, naravno ako zna posao i ne zeli da proda bilo sta po svaku cenu.

BTW: ja ne koristim plin.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Taj motor vrlo lepo podnosi vakumski L-control plinski sistem ali ako se ipak odlucis za direktno ubrizgavanje cene se krecu od 950-1000 EU a ne 1200.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

A koji je uopste motor kod tebe? Ako je 1.6 i ako je isti kao na Fiatu Marei, onda mogu da kazem da mozes slobodno da stavis lambda kontrol sistem i da to radi vise nego odlicno!!! Mislim da nema potrebe da ides na sekvencionalnu varijantu jer sigurno nije toliko bolja koliko je skuplja!! Pozdrav!
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
              X