skoda felicia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mristicm
    CBC Član
    • 08.11.2005
    • 23
    • Beograd

skoda felicia

skoda felicia 1.3 (1998) 103000km
    karburator

samo po BG:
    sipam na istoj pumpi (krio novi bg). Napolju temp. +/- 6-7 stepeni. Neki put mi trosi 9.6 l/100km, a neki put 14.54 l/100km...obicno oko 13.15 l/100km.
    Vozim uvek isto.

Od kako je doslo lepse vreme, a i vece temperature u Beogradu preko dana mi se brzo pregreva motor i ide na 100 stepeni. Posto se tek na 100 stepeni pali ventilator za hladjenje motora, moram ga ranije rucno (na dugme) upaliti, jer motor krene da trokira i gasi se (samo kad je na plinu).
    Jel to normalno i da li ima veze to sa potrosnjom plina?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Trebalo bi prekontrolisati paljenje da nije prerano i proveriti da ne uzima topao vazduh na filteru. Takodje za probu bi trebalo odvrnuti slavinu za podešavanje gasa za pola kruga.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Od kako je doslo lepse vreme, a i vece temperature u Beogradu preko dana mi se brzo pregreva motor i ide na 100 stepeni. Posto se tek na 100 stepeni pali ventilator za hladjenje motora, moram ga ranije rucno (na dugme) upaliti, jer motor krene da trokira i gasi se (samo kad je na plinu).
      Ako se ventilator pali na 100 stepeni, znaci da se motor ne pregreva. Pregrevanje motora podrazumeva da motor ne moze da ohladi rashladnu tecnost i da na kraju dodje do toga da tecnost pocne da kljuca (prokuva motor, sto bi se reklo).
      Proveri koja je radna temperaura tog motora, kao i ispravnost termo davaca.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Re: skoda felicia

Originally posted by mristicm
        Posto se tek na 100 stepeni pali ventilator za hladjenje motora...
        Termo prekidač pali ventilator hladnjaka na 97 stepeni, tako da deluje da je sve normalno. Umesto prekidača moguće je zameniti termo prekidač sa nekim sa Zasteve, ima 2 tipa, jedan otvara (recimo) na 86 a drugi na 92.
        Da li ti se dešava gubitak rashladne tečnosti?
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...
        X