Potreban savet za ugradjivanje plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cutuk
    CBC Početnik
    • 05.05.2006
    • 9

Potreban savet za ugradjivanje plina

Pozdrav svima!

Prvo bi zeleo da dam jednu veliku pohvalu za ovaj forum.. ODLICAN JE!!! Slucajno sam naleteo na ovaj site dok sam trazio uredjaje za plin i ovde nadjoh vise informacija o plinu i uredjajima za auto nego na citavom google.

Prvo da kazem da se javljam iz Kanade i da nameravam da imam u planu da kupim 1997-1999 BMW 528i (192 HP 6 cylindara) ili 540i (292 HP V8) tako da sam mislio ugraditi plin u jedan od ta dva auta. Raspitivao sam se okolo gde i kako bi mogao ugraditi taj uredjaj ali ili je cena suvise visoka($6000) ili u servisu ne znaju preprogramirati kompjuter za evropska vozila tako da sam skoro i odustao od ugradnje plina, ali posto sam naisao na ovaj forum stvari su se promenile.
    Pretrazio sam ovaj forum i nasao sam dosta informacija u vezi instalacije plina u BMW. Sam uredjaj i nije toliko skup medjutim pitanje je.... Dali je to moguce instalirati po principu "Uradi Sam". Da napomenem da nisam od onih sto nezna ni ulje proveriti. Medjutim bojim se zezati sa plinom da nebi odleteo zajedno sa autom u vazduh.
    Pitanje za one koji se bave ovim poslom. Dali bi ja mogao da uz vase detaljne instrukcije instaliram plinski uredjaj u jedan od dva pomenuta vozila. Takodje dali bi ste mi vi hteli pomoci u ovoj mojoj "maloj majstoriji"?
    Svi komentari su dobro dosli

Hvala
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

kao svaki pravi domacin poslacu te prvo ovde a dok ne obidjes to nema odgovora
    http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... &start=475
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Cao.
      Uz svu nasu dobru volju sistem koji bi isao u tvoju 5-ticu je direktno ubrizgavanje gasa za sta ti je potrbno dosta specificnog alata i softver za programiranje tako da ne bi islo.

Ali tamo je toliko skupa ugradnja da bi ti se isplatilo jedno krstarenje i poseta rodnom kraju sa kolima i ugraditi ovde plin
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Cutuk
        CBC Početnik
        • 05.05.2006
        • 9

Izvinjavam se sto se odma nisma predstavio, ali eto sad sam to uradio.

Ja svakako moram naruciti citav plinski sistem iz Srbije, posto ga ovde nema pa bi ujedno narucio sve dodatne stvari sto mi trebaju za ugranju. Kakav specialan alat mi treba za sve to, koliko bi mogo kostati? Takodje kako se zove software za programiranje?
        Video sam par slika na forumu gde je plin instaliran u 5-icu i ne izgleda toliko komplikovano .... ili se to meni samo cini
        Odlazak u rodni kraj bi bilo mozda i najbolje resenje ali i to je previse. Samo da posaljem auto kosta 2000$ plus kojekava osiguranja, eto nas na 3000$ plus ugradnja plina... previse. Morao bi auto voziti 10 godina da mi se uredjaj isplati

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Pa, u svakom sluchaju ti se nece isplatiti ni da kupujesh svu neophodnu opremu kako bi njome uradio samo jednu instalaciju - na svom autu.
          Da se rtazumemo: nisu ovde u pitanju samo bushilica, par kljucheva i shrafciger, vec ima tu malo vishe i alata i zanata Pre svega, obzirom da je u pitanju sekvencijalni sistem, morash da dodajesh dizne za plin, moracesh da chachkash sa ecu-om, a parametri za rad sistema nakon izvrshene ugradnje se ne shteluju "na uvo", vec kompjuterski, pa ce ti trebati i laptop kao i propratni interface i softver. O pravilima za pravilnu (bezbednu) instalaciju necu ni da pricham, ima puno kompetentnijih, ali ono shto kao laik znam je da to nije bash tako lako uraditi a da sve bude na svom mestu i ispravno, kako sa tehnichke tako i bezbednosne tachke gledishta.
          Sve ovo podrazumeva da imash iskustva u radu sa LPG, a sudeci po tvom pisanju i sopstvenom priznanju - to nije sluchaj. Razumecu da imash znanja oko automobila generalno, pa chak i da imash "advanced" nivo auto-mehanicharskog znanja (da se tako izrazim), instalacija LPG sistema nije neshto shto treba uzeti olako, u suprotnom mozhesh zavrshiti sa jako puno problema, a da i ne spominjem opasnosti u smislu bezbednosti koje neminovno prate nestruchnu i nekvalifikovanu ugradnju. Bila je na forumu (ili negde u novinama, ne secam se tachno) slika automobila kojem je eksplodirala boca u gepeku - prizor nije bio nimalo lep...
          Ljudi (bar oni koji rade posao kako treba) su imali prethodno shkolovanje, ili kurseve, treninge, shta vec, u vezi ugradnje, a neki su "zanat pekli" i u inostranstvu. Godine iskustva koje su tu da bi sve bilo kako treba necu ni da pominjem... Da je tako lako uraditi instalaciju ne bi ni bilo servisa za ugradnju, nego bi svi mi lepo kupili neki "installation kit" negde i u sopstvenoj garazhi odradili posao nezavisno. Ideja jeste super, ali je realizacija problem =]
          Tako da, moja iskrena prijateljska preporuka je da ovu ideju zaboravish, rizik i neizvesnost nisu vredna truda a ni potencijalne ushtede u smislu isplate sistema. Kazhem "potencijalne", jer mozhesh zavrshiti sa vecom shtetom od koristi u smislu oshtecenja nekog sistema na automobilu, a i tvoja licha bezbednost mozhe doci u opasnost, tako da... It's not worth it
          BTW. Pored svega ovoga nisam upucen kakva su zakonska odredjenja u pogledu konverzije na LPG... Mozhda ovo uopshte nije dozvoljeno, a sve i da jeste mislim da vazhi samo za sisteme ugradjene u za to specijalizovanim, ovlashcenim servisima za konverziju. Ne verujem da bi sledeci tehnichki pregled auto proshao tek tako, bez problema, nakon konverzije na LPG uradjene "u kucnoj rezhiji", ili mozhda greshim...
          U svakom sluchaju - razmisli o nekoj drugoj opciji, ovo je po meni losha ideja. Na primer, da kupish neki "import" iz evrope koji vec ima ugradjeni sistem za LPG (sa atestom), a imash i puno vozila koja se u poslednjim godinama fabrichki prodaju sa LPG instalacijom pa nadji neki dobar second-hand primerak...
          Nadam se da me necesh razumeti na pogreshan nachin, ovo je moje vidjenje shto se tvog pitanja tiche, i napisano je samo iz najboljih namera. Ochekujem da cesh me tako i razumeti...

Pozz
          http://www.bmw.tv

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by Cutuk
              Ja svakako moram naruciti citav plinski sistem iz Srbije, posto ga ovde nema pa bi ujedno narucio sve dodatne stvari sto mi trebaju za ugranju.
              Kako nema kad ima kanadska firma koja se bavi ugradnjom gasa i to je neki naš čovek sa ovih prostora sudeći po imenu?
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u Kanadi bi trebalo po statistikama da se vozi oko pola miliona (koliko se prisecam brojki) LPG vozila koja su lokalno konvertovana pa iz toga izvlacim zakljucak da to postoji kao industrija i da se moze kupiti kompletna usluga.
                e sad, u kom delu Kanade, koliko para, nije me nikada interesovalo.

probaj za pocetak da pogledas lokalne zute strane, i google sa upisanom lokacijom gde se nalazis...
                verujem da ce neke info ukazati gde treba traziti detalje (cene i ostalo) u daljem postupku.

takodje, uveren sam da postoji na sajtu Vlade odnosno odredjenog ministartstva (transporta ?) i pratece zakonodavstvo i pravila oko ugradnje i koriscenja LPGa za dodatno upucivanje u detalje oko pravne procedure.
                trebace vise truda oko pretrage lokalnih izvora informacija, mi ovde tesko da mozemo da imamo adekvatan uvid i opcije tamo da bi nesto konkretnije naveli.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Cutuk
                  CBC Početnik
                  • 05.05.2006
                  • 9

Kako nema kad ima kanadska firma koja se bavi ugradnjom gasa i to je neki naš čovek sa ovih prostora sudeći po imenu?
                  Ja je nisam nasao, znas li kako se zove i gde se nalazi, u kojoj provinciji?

Citajuci sve vase postove uvideo sam da to nije mali i lagan posao, tako da sam odlucio da ostavim sve kako jeste, ako uspem naci nekoga ko ce mi instalirati pusticu njega da odradi, a ako ne... nikom nista

Hvala svima na odgovorima i zamolio bi Doru ako moze da mi dostavi informaciju gde se nalazi taj covek!!!

Pozdrav

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

Joco Djurdjevic
                    Title: President
                    Area of Responsibility: Management Executive
                    Telephone: (905) 670-0860
                    Fax: (905) 670-7586
                    Email: yugotech@istar.ca

Company Description

Yugo-Tech is a Canadian designer, manufacturer, supplier and installer of both natural gas (CNG) and propane (LPG) vehicle conversion systems. Yugo-Tech was incorporated as a company in Mississauga, Ontario, Canada in July 1987 by Mr. Joco Djurdjevic. Mr. Djurdjevic was previously with CNG Fuel Systems, which was one of the largest natural gas vehicle conversion design companies at that time. With the demise of CNG Fuel Systems in 1987, Yugo-Tech became one of the largest natural gas vehicle conversion equipment installers in Ontario. In 1995 Yugo-Tech entered into the propane conversion industry with an agreement with Superior Propane, one of the largest propane distributors in Canada. Yugo-Tech now handles all of the Superior Propane vehicle conversions in the Toronto and Southern Ontario area. Yugo-Tech works closely in conjunction with the local Gas and Propane Utilities in the development new industry products.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Cutuk
                      CBC Početnik
                      • 05.05.2006
                      • 9

E bas ti hvala... Sacu ja fino da skoknem do njega, posto je samo 80-ak KM od mene, i da se raspitam sta, koliko, gde, itd...

Poz.

Comment

• Cutuk
                        CBC Početnik
                        • 05.05.2006
                        • 9

heheh Evo upravo sam ih zvao, i ne mogu ugraditi plin u ni jedan auto osim FORD i CRYSLER. A cena ugradnje.... Sitnica, samo 4200$ + 15% taxe.
                        Eto mi u kanadi nemamo puno izbora, moras imati americki auto i platiti debele pare. Po nekom mom proracunu morao bi auto voziti 10 godina da bi mi se isplatio sistem.
                        Sve u svemu ne isplati se..

Eto toliko, reko samo da se javim da vam kazem sta sam uradio.

Jos jednom puno hvala za sve savete sto ste mi dali.

Cao

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Evo ovako ja te naučim dopisnom školom da radiš a ti mi šalješ 5 posto od ugradjenih kola

Mislim stvarno....A di je ta Kanada?
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Cutuk
                            CBC Početnik
                            • 05.05.2006
                            • 9

Originally posted by Dora
                            Evo ovako ja te naučim dopisnom školom da radiš a ti mi šalješ 5 posto od ugradjenih kola
                            Ko zna mozda nesto i bude od toga

Reci mi koliko bi kostali delovi za BMW 540i 1999 godiste (8 cilindara) i 528i isto godiste (6 cilindara). nasao sam jednog coveka koji bi mogao ugraditi plin u taj BMW ali bi trebao nabaviti delove.

Comment

• Dren
                              CBC Senator XXL
                              • 24.08.2005
                              • 1068
                              • Sarajevo

Business na putu...!!!

Comment

Working...
                              X