ma sve je ok ali kad treba kljestima da mu cupam reci iz tastature onda je to malo zamorno ja sam za ono ili reci ili cuti......
Sta je novo za karburator automobile?
Collapse
X
-
Ako pogledaš hronologiju postova, Ivan je odgovorio pre mene, ako je kratko i jasno što si stavljao potpitanja.
Ako si stavljao potpitanja bio bi red da si malo i ranije teme pročitao pa bi video da je to što si pitao pokrenuto više puta pa je i više puta odgovoreno.
Normalno da me mrzi da pišem jedno isto.
Šta ćeš, omatorelo se prolupalo a i dosadilo jedno isto pisati a niko ne čita, nego kako ko upadne ajd sad i meni objasni...
Sa druge strane ako te zanima tehnika aparata i način rada radi posla, treba samo da pitaš, ja ću uvek svako mda pomognem. Ako misliš da treba sve da znaš a samo zato da te ne bi majstor prevario e to ne treba jer ako ne može da te prevari nije majstor i treba ga se kloniti.
Ova država i propada jer svi sve znaju.
A to što si napisao da lupam po forumima e nisi u pravuSamo sam opušten
Eto vidiš ima reči iz tastature
Comment
-
-
Originally posted by marekma sve je ok ali kad treba kljestima da mu cupam reci iz tastature onda je to malo zamorno ja sam za ono ili reci ili cuti......
Moraš razumeti ti a i ostali da nemam uvek volje i vremena da odgovaram na ista pitanja ili pitanja na koja smatram da će odvesti u more potpitanja koja uopšte nisu bitna za jednog prosečnog korisnika automobila na gas ili potencijalnog budućeg korisnika.
Da si pročitao one gornje lepljive poruke koje su pisane upravo zbog toga da ne odgovaramo jedno isto stalno, video bi da se uredjaji dele na venturi (vakumske) i venturi elektronske itd....
Comment
-
-
Ma bre znam da ti je smor da pises nesto stalno isto, ja sam pitao kakvi su ti venturi elektronski jer nema nigde u lepljivim porukama - to sam procitao cim sam dosao na forum a beshe davno. Tamo stoji da se dele na venturi i sekvencijalne
Ni ja ne volim da mi se neko pravi pametan u vezi moje struke ali volim kad covek zna sta hoce i za sta mu to treba.
I sad na kraju jedno prosto pitanje - da dodjem kod tebe sa mojom ladom na ugradnju sta bi mi ugradio venturi ili venturi elektronski?
Hvala i poz
Comment
-
-
Lovato venturi ili Landi Renzo venturi elektronski pošto je sasvim svejedno ako je takva konstrukcija da može ići i na karburator bez posebnog prekidača a Ivan je rekao da jeste u šta ne sumnjam samo ih nisam ugradjivao nikad.
Ono što ja pokušavam ovde stalno da saopštim je da je servis presudan a ne tvoje znanje materije. Sad ćeš ti kao na kratkom kursu sve da saznaš pa odeš i išopaš majstora sa podacima pa se on zabezekne i uradi sve kako valja... Neće, ispričaće ti svoju priču i ubediće te da je to najbolja priča. Ako ne uspe sa tobom ima hiljade drugih i neće se sekirati.
Da pojasnim kad već moram.
Lovato pravi dve vrste isparivača, za karburatore i za injection. Osnovna razlika je u tome što injection ima mogućnost stalnog puštanja gasa kad je elektroventil pod naponom a "vakumski" nema tu mogućnost.
Vakumski pušta gas tek kad motor ostvari potpritisak u usisnoj grani bez obzira što je elektroventil pod kontaktom. To je sigurnosna mera ako se motor ugasi a ti nisi tu da skineš kontakt ili uopšte kad se da kontakt. Karburatori se pale na plin pa bi davanjem kontakta kad je prekidač na plinu izazvalo odmah puštanje gasa u motor.
"Elektronski" su namenjeni da rade na injectionima tako da se uvek pali na benzina posle automatski prebacuje na gas. Onog trenutka kad se prebaci na gas elektroventil tek onda dobija struju i odmah pušta gas što je sasvim nebitno jer motor već radi. Onog trenutka kad se motor ugasi iz bilo kog razloga zatvara se taj ventil bez obzira što je i dalje auto pod kontaktom i nema više gasa.
Ovakvi isparivači mogu da se stave na karburator sa prekidačem koji je za to namenjen i koji ima kontrolu da li motor radi ili ne i prema tome otvara ili zatvara taj ventil.
Sa stanovišta pravilne ugradnje sasvim je svejedno koji sitem izabrati. Sa stanovišta koji je bolji sasvim je svejedno.
Sa stanovišta cene, nešto je malo skuplji taj "elektronski" zbog tog pametnog prekidača.
Landi Renzo ima isparivač koji je univerzalan i ne treba mu poseban prekidač zbog toga jer je tako konstruisan sam isparivač-reduktor.
Da bi dao pravilan odgovor na tvoje pitanje morao bih da napišem opširan odgovor kao onaj za Lovato za: Landi Renzo, Aldesu, Voltran, Landi, Tartarini, Kargas, BRC, Zavoli i ko zna koja čudesa jer ti možeš otići u bilo koji servis a to se sve kod nas ugradjuje.
Da li ti je sad jasnije?
Ako si hteo da saznaš razliku, zašto i kako šta radi, mogao si da pitaš drugačije.
Comment
-
-
Predlažem i ja ali pas laje karavan prolazi
Comment
-
Comment