U pitanju je Alfa 1.6 twin spark. Problem je sledeći:na benzinu sve radi kako treba,međutim na plinu dok se auto ne zagreje sve je u redu,na leru radi ok,međutim u vožnji naročito između 1500-2000 obrtaja guši se trza,preko 3000 obrtaja ide kao lud i ništa se ne oseća, a čak sam sinoć čuo i jednu detonaciju. Nisam proverio svećice kakve su ,a i filter bi trebalo da se zameni mada je menjan pre 8000 km. Šta raditi , štelovanje ili nešto drugo?
Pitanje za strucnjake
Collapse
X
-
Originally posted by dekidekizazor na svecicama.
poz.
Jel si siguran da je to ili pises tek onako?
Comment
-
-
imao sam isti problem, identican opis, zezao me dugo, i slucajno sam ga resio tako sto sam kupio SPIJUN LISTICE posle mnogo godina nemanja istih i korigovao zazor (u mom slucaju sa 0.75 na 0.55, proveri koliko je kod tebe) i problemi NESTALI. "dont look any further..."mozda sam previse smanjio ali bas me briga za benzin (koji uzgredbudireceno i dalje radi super)!
*ne bih bio ovako kratak i izricit da nije u pitanju predlog koji coveka NISTA ne kosta (mozda 200din za listice), a mozda mu resi problem bez daljih ulaganja u ne znam sta... dakle - ne mora uopste da znaci da menjas svecice (pogledaj naravno kakve su kad ih vec skidas), samo korekcija zazora. PREDLOG, poslednji put da napomenem. probaj!
poz.
P.S. @IvanT: sad sam video da je covek pozvao strucnjake da mu se odazovu... mozda nisam ni trebao da se javim.veliki pozdrav za tebe!
.
Comment
-
-
Momci hvala na savetima ali ipak ću morati da menjam svećice koje su da ne kažem katastrofa ali blizu. Danas sam zvao Ricambi međutim nemaju trenutno NGK laser platinium koje su po fabričkoj specifikaciji pa mi nude Champion koje su manjeg kvaliteta ali se menjaju na 50k. Šta mislite o tome ili neka druga varijanta?146 1.6 twin spark , 164 2.0 v6 pa jos TURBO , FIAT punto 2
Comment
-
-
NGK svecice su se ubedljivo najbolje pokazale, prilikom voznje na autogas.
Sacekaj NGK, ili svrati do MASS-a, oni bi trebalo da imaju tih svecica uvek na lageru.
Comment
-
-
imas i
PitStop
Novi Beograd, blok 45, trzni centar, Jurija Gagarina 231, prvi sprat.
tel. 3180576
tel. 1778663
proveri cenu
poz.
P.S. i corava koka ubode zrno, a?salim se. drago mi je sto su svecice u pitanju. ne zbog sebe, vec zato sto su potrosna roba koju bi ionako promenio kad tad. veruj nama svima sa foruma. SAMO NGK!!! zaboravi da postoje druge...
.
Comment
-
-
Da ne bih ptvarao novu temu pitanje ću da postavim ovde!
Odem ja juče u landi renzo na obrenovačkom putu(koji su inače zastupnici kod nas),da zamenim filter plina i da malo prešteluju ,kad ono...
Gospodine da zamenimo filter može ali štelovanje ne može.imate prvu generaciju kompjutera koja se više ne proizvodi,i mi nemamo tester za njega.
Pitam ja,vi ste ovlašćeni za to i nemate tester pa kako to?
Pa lepo tako je!
Da ne davim dalje da pređem na stvar,oznaka na mom računaru je A1,pa me zanima dali neko slučajno ima tester za taj model ili ako ne šta raditi u tom slučaju?
Plin je inače kao fabrička ugradnja 1997 god.146 1.6 twin spark , 164 2.0 v6 pa jos TURBO , FIAT punto 2
Comment
-
-
Pročitao sam i ja odavno ali nemam šta pametno da kažem.
Comment
-
Comment