Yugo se posle 100km voznje na plin rasteluje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boda Tajson
    CBC Član
    • 14.03.2006
    • 44
    • Novi Sad

Yugo se posle 100km voznje na plin rasteluje

Yugo 55, 1989. Od generalne presao 2000-3000km. Plin ugradjen kod nekog fusera.

Odem kod Dore, on mi podesi paljenje, smesu i sve super radi. Auto startan, sve ok i posle 100-150km se rasteluje tj. trosi puno, a ne ide nikako. Ja pokusam sam da nastelujem plin, ali nista ne uspem. Odem kod Dore da mi ponovo nasteluje, on to sredi za cas posla, sve ok prvih 150km, a posle ista prica. Na benzinu mi deluje ok.
    Ovo, cini mi se, nema puno veze ali cu navesti: kablovi su neki žnj, svecice neke boshove (to svakako menjam prvom prilikom) Karburator verovatno nije diran od '89. Sta sve moze biti?
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

A sta ti je rekao Dora,ako on to nemoze da sredi ja neznam ko ce

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Nazovi pa da pregledam ponovo ozbiljnije.
      Osnovna greška majstora kod nas je da kod novijih Juga ili Stojadina stavljaju Cobestove zaptivače za glavu a oni su tanki.
      Novije=90-91->
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

off (help)
        ja trazio dihtung glave Elring zvao sve dobavljace ovde u BGD i svi mi kazu "aaa pa neces to kupiti u BGD. idi u NS kod Cubi-ja". Doro koji dihtung ugraditi (Cobest nisam ni imao u planu)? ovde u BGD najbolje sto sam nasao je Victor-Reintz (tako nesto), oko 900din. ima i neki "italijanski, vakuumski, ne mora da se doteze(?!)" za 450. Cubija zvao tu i tamo non stop zauzeto...
        kraj off-a
        .

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

E taj što se ne doteže, on je pravljen od tvrdog i debljeg materijala.
          Sa tanjima se dogadja detonacija (ona benzinska) pa majstori doteruju paljenje na kasno da bi to sprečili. To je dobro za snagu i potrošnju ko što ja trčim sprint na 100 metara...Letnji dan do podne...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Boda Tajson
            CBC Član
            • 14.03.2006
            • 44
            • Novi Sad

Originally posted by Wiz
            A sta ti je rekao Dora,ako on to nemoze da sredi ja neznam ko ce
            Bio sam pre toga kod majstora da nasteluje ventile i ostalo sto ide posle generalke pa sam mislio da ce onda sve doci na svoje mesto Nisam Dori ni izlozio ceo problem nego samo dosao da nasteluje auto da vuce kako treba

Comment

• Boda Tajson
              CBC Član
              • 14.03.2006
              • 44
              • Novi Sad

Originally posted by Dora
              Nazovi pa da pregledam ponovo ozbiljnije.
              Osnovna greška majstora kod nas je da kod novijih Juga ili Stojadina stavljaju Cobestove zaptivače za glavu a oni su tanki.
              Novije=90-91->
              Stizem od nedelje

Comment

• pera_NS
                CBC Početnik
                • 08.04.2006
                • 7

Posto imam slican auto zanima me na koliko je radjena ta generalka?. Inace sam imao slican problem posto je navoj na onom poslednjem ventilu pre karburatora preskakao. Ja ga stegnem skoro do kraja i on lepo radi i ide, a posle nekog vremena od drmanja on se pomeri i preskoci i krene da pusta puno plina(vise trosi i slabije ide).

Comment

• Boda Tajson
                  CBC Član
                  • 14.03.2006
                  • 44
                  • Novi Sad

blizu 200.000 uz prilicno bahat odnos prema njemu

Comment

Working...
                  X