U Novom Sadu se gradi nova privatna marina/klub gde je jedan od planova da bude i tocenje gasa, ovako kroz pricu zainteresovanih ima dosta samo ih najvise muci sipanje. Neki momci su hteli da organizuju i sluzbu za pretakanje ali je za sada slab odziv...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
E stvarno, jel ima neka gasna u blizini vode ili se igrate sa pretakanjem
Poz,
Goran
Coveku je nabavljena eliktricna pumpa za pretakanje gasa i kupio je tri nove boce za domacinstvo, koje puni na gasnim pumpama. Jeste da ih malo "tegli", ali mu dodje na isto jer bi inace teglio kanistere sa benzinom.
Potrosnja gasa je oko 25l/h, a benzina je bila 20l/h.
Pa to je mali camac. Ovde je sasvim normalno da se camac vadi svakodnevno iz vode (i daleko jevtinije). Znaci da se tanka na pumpi kao i auto. Za takav motor je jedna boca NISTA (ja bi stavio najmanje dve).
Primetite i to da se za punjenje gasa na plovnim objektima (direktno na obali) koristi sasvim drugaciji adapter za punjenje. To znaci da treba imati dva creva (cevi) za punjenje, pa racva, pa prema boci (bocama). Video sam pre dve nedelje u zemlji gde gasa ima na svakom cosku jedan Fordov pickup (truck) vlasnika gas servisa ovde sa 4 (cetiri) boce ukupne zapremine 500 litara NETTO. Neko bi rekao "lako je njemu". Meni se cini da bas nije ni lud
Ako na odmoru nekome treba gorivo da bude opsesija to mi vise lici na scene iz Mad Max nego na realni zivot pogotovo sto niko ne ide na neke egzoticne lokacije (van Evrope). Znam, znam, kad je gorivo u pitanju (cak i dizel) mnoge su lokacije veoma nespremne za nauticare a primaljive iz drugih razloga. Nece nikada to da se sredi na zadovoljavajuci nacin zbog "par" jahti preko leta. Takav je zivot, interesantan i pun iznenadjanja. Reklo bi se prava "avantura" koja se nazalost placa u najvrednijoj valuti (kome je jos sta ostalo).
Sto bi Bora rekao "O kako je lepo biti ... naivan BREEEEEEE
OPS. Umalo da zaboravim. Ovde na ovom gliseru fale amortizeri
Comment