BRC + Toyota Corolla pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nesaj
    CBC Član
    • 09.06.2006
    • 30
    • Topola, Šumadija, centar sveta !

BRC + Toyota Corolla pitanje

Pozdrav svima, nov sam na ovom forumu, tj. čitam već neko vreme, ali eto danas sam se usudio da pitam.

Juče sam ugradio BRC sistem kod jednog od ovlašćenih servisa u gradu. U pitanju je Toyota Corolla XL 1.6 (92HP) sa karburatorom. Sve je lepo urađeno, ali mene zanima određen detalj vezan za buku iz motornog prostora. Pošto me ova Toyota razmazila svojom tišinom, sad se čuje neko brujanje u trenucima naglog ubrzavanja. Pitam ja majstora o čemu se radi i on mi pokaza da je ploča koju je stavio na karburator, kao mešač vazduha i plina (izvinjavam se ako se nisam stručno izrazio) manjeg prečnika nego originalna rupa na karburatoru i da se u trenucima opterećenja motora stvaraju vazdušne turbulencije i otuda brujanje. Kad se to desi dođe mi da izađem iz auta (prosto mi je pomisao jeee kakav krš..) U toku normalne vožnje brujanje se ne čuje već samo u toku malo oštrijeg ubrzavanja kad motor "zapinje"

Pa sam hteo da pitam vas stručnjake jel postoji neko rešenje za ovu buku, tj. da li taj mikser mora da bude sužen u odnosu na originalnu rupu, jao kako me ovo nervira.. Znači ko je vozao Toyotu, zna da se čovek može zaneti da na semaforu zavergla ponovo, koliko se auto uopšte ne čuje iako je model iz 1991 godine.

Unapred hvala na odgovorima, forum je stvarno odličan.
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Hvala na pohvalama za forum, ali forum ima i neka svoja pravila.

Skokni ovde http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 480#149480

i uzivaj sa ostalima.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• nesaj
      CBC Član
      • 09.06.2006
      • 30
      • Topola, Šumadija, centar sveta !

Ju! Izvin'te video sam temu ali davno kad sam počeo da čitam forum, ali sam zaboravio da se "zapljunem" na temu =]

Evo, sad sam se dodao.

Nego jel zna neko od vas stručnjaka kako da se otarasim pomenutog brujanja ispod haube

Pozdrav svima =]

Comment

Working...
      X