ler gas zeza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StreetRacerCA
    CBC Senator
    • 11.06.2006
    • 238
    • Čačak
    • Škoda Fabia II 1.6 TNG

ler gas zeza

ok,
    da krenem od pocetka. naime imao sammnogo problema sa motorom ranije, i sa niskim leprom, i sa pumpom za gorivo i da ne nabrajam. potom su usledili mehurici vazduha u sistemu, gde je ustanovljeno da je 4 cilondar riknuo. poravnjana je glava, zamenjeni dihtunzi, sredjena pumpa za vodu.
    medjutim, juce sam dosuo kok pola litra g12, nakon 7k predjenih kilometara. ler gas na plinu me je i pole toga zezao (radio na 400 rpm, gusio se i sl), a pumpa za gorivo je neodgovarajuca, tj. funkcionise samo kada ima vise od pola rezervoara goriva.
    otisao sam kod plinara, covek je sve ocistio, sredio, namestio da mi nema "loseg vazduha" kako rece (ceo deo gde je filter za vazduh je bio labav - pa ga je dotegao) medjutim ler gas mi je bio na 1200rpm, sto i nije tako lose, niti je auto mnogo trosio. moram da napomenem da je i na benzinu radio toliko. medjutim, u poslednjih par dana, pogotovu posle dve duze ture sa da kazem drknutom voznjom (visoki obrtaj i sl) auto je poceo ponovo da se ponasa cudno. naime, kad se krecem sve je super, medjutim, kad kocim, i kad pritisnem kvacilo, autu obrtaji padnu na 100 rpm, a kada se potpuno zaustavim, spuste se na 500-600 rpm. bojim se da cu opet imati problema. sta bi mogla biti boljka?
    pomagajte

nissan primera p10, 1.6, 16 v, 96 o god., 105hp.
    Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

• StreetRacerCA
    CBC Senator
    • 11.06.2006
    • 238
    • Čačak
    • Škoda Fabia II 1.6 TNG

sad sam proverio, nema fals vazduha. zaboravio sam da napomenem da je tremostat stalno otvoren - tako su nesto probavali, pa jos nisam zamenio sa novim, ovih dana cu.

Comment

• StreetRacerCA
      CBC Senator
      • 11.06.2006
      • 238
      • Čačak
      • Škoda Fabia II 1.6 TNG

hm, da, to sam zaboravio. kada sam uzeo auto, na mestu gde je prekidac za benzin gas, postoji i neka vrsta displeja. u pocetku je stalno bilo 3 ili 4 zelene lampice, a sad non stop gori zuta i to jedna. u cemu je tu trik? landi je prekidac.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Morate biti konkretniji, postoji Landi i Landi Renzo.
        Ko Renza žuta boja označava kvar na sistemu. Nisi naveo osnovne podatke, koji uredjaj, lambda kontrola ima nema...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• StreetRacerCA
          CBC Senator
          • 11.06.2006
          • 238
          • Čačak
          • Škoda Fabia II 1.6 TNG

hm, ne razumem se previse, medjutim komp je landi, a isparivac brc, i switch je landi. nema dvokoracni motor. to je to sto znam. auto nema karburator.mogu da slikam, pa da postujem?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Pomoglo bi ali nemoj da slike budu jako velike, ako jesu stavi samo link ka njima.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• StreetRacerCA
              CBC Senator
              • 11.06.2006
              • 238
              • Čačak
              • Škoda Fabia II 1.6 TNG

ok, malo sam se zaboravio, sutra cu obavezno slikati i postaviti ih.

Comment

• StreetRacerCA
                CBC Senator
                • 11.06.2006
                • 238
                • Čačak
                • Škoda Fabia II 1.6 TNG

konacno........ saznao sam da je to sa ler gasom standardna boljka kod mog auta

a evo i resenja, samo meni neke stvari nisu ovde jasne..... englezi.... inace ovo je boljka kod vecine nissanovih vozila sa ga16 motorom,

Idle Speed Adjustment

I would just like to update those who have idle speed adjusting woes. For a while since I had an idle speed adjustment problem just after I cleaned out my throttle body. I had to adjust the throttle screw all the way down. I had thought that I was adjusting the idle correctly with the TPS disconnected. But I had missed one important thing. I didn't stop the car before disconnecting the TPS. This is VERY important!
                So for those of you who have their idle screws turned all the way down, I'm thinking that your engine idle speed was improperly set at some point in time. To properly set the idle speed, do the following:
                As per my Nissan manual, it says something like:
                1. Warm up car properly... a short drive is best.
                2. Run engine at about 2000 rpm for about 2 minutes under no-load. Rev engine two or three times under no-load, then run engine at idle speed for about 1 minute.
                3. TURN OFF ENGINE, disconnect TPS, start engine.
                Personal comments. My car at this point would turn over and fire up but not run. I adjusted the screw upwards until I could start the engine such that it did not stall out.
                4. Rev engine 2-3000 rpms 2 or 3 times under no-load, then run engine at idle speed.
                5. Check base timing 15 +- 2 deg BTDC, adjust if required. (Mine was bang on 17 deg)
                6. Check idle speed, should be 750 +- 50 rpm. If no good continue on else go to 7. Rev engine 2 - 3000 rpm rpms 2 or 3 times under no-load, then run engine at idle speed. Adjust screw go to 6.
                7. Turn off engine, reconnect TPS, start engine.
                8. Rev engine 2-3000 rpms 2 or 3 times under no-load, then run engine at idle speed.
                9. Check idle speed, should be 800 +- 50 rpm. If at this point your idle isn't correct, there are some other components which should be checked which include (IACV-AAC valve, IACV-AAC harness and the ECM)
                I know that others on the list have mentioned the fact that their cars have this symptom, and this might be the cure.

Comment

Working...
                X