Ford Sierra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Max Rockatansky
    CBC Član
    • 09.07.2006
    • 10

Ford Sierra

Ugradio sam plin pre nepunih mesec dana i nije bilo nekih problema,sve do prosle subote.Upalim auto na benzin, kao sto sam i ranije to radio i kad sam hteo da ga prebacim na plin nesto je eksplodiralo!
    Podignem haubu i vidim da je spala gumica sa sigurnosnog ventila,vratim je i upalim auto,ali motor nije radio kako treba. Upali on normalno ali broj obrtaja u leru varira od 900 do ispod 500. Na benzinu radi normalno, normalno i dodaje gas, ali kad ga prebacim na plin motor se gusi,na leru radi ispod 400 obrtaja a kad dodam gas on se ugasi skroz.Proveravao sam filter za vazduh i creva i sve je ok.
    U ponedeljak odem do majstora koji mi je ugradio plin, i on mi kaze da je crkao step motor.Obisao sam sve auto otpade u blizini (kod nas nema prodavnice delova za FORD) i nisam mogao da nadjem deo.Kad sam hteo da potrazim na netu, pogledam podatke sa dela i ustanovim da se zove IDLE SPEED CONTROL VALVE i primetim da na konektoru visi jedna zica crne boje ??? Konektor je sa dva pina ,dve zice izlaze iz njega jedna je crna,druga braon-zuta a treca(isto crna) je visak!!! Da li se tu nesto otkacilo, da li je zica visak, da li treba uopste da menjam taj deo ili samo da spojim tu zicu sa nekom od ove dve?
  • Max Rockatansky
    CBC Član
    • 09.07.2006
    • 10

Problem resen

Resio sam problem, zamenio ventil ler gasa,motor radi k`o sat,zicu viska odsekao.Na leru radi na 900 obrtaja i na benzin i plin-ranije je radio od ispod 500 do preko 1000.

Comment

S obzirom da i ja imam slican problem interesuje me da li si to sto si zamenio jeste STEP motor. I moj majstor kaze da je i meni crko isti pa mi nije bas jasan tvoj odgovor. Sta si na kraju zamenio, kako to izgleda i gde si ga nasao?

Comment

Working...
      X