Peglica na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ABARTH
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2006
    • 364
    • Vršac,Banat,Vojvodin
    • SKALA 65

Peglica na plin

Pozdrav!
    Kakvog ste misljenja u vezi peglice i auto gasa?

Po meni moze,i to klasicno pa cak i sa toplom vodom u isparivacu i to bez ikakve pumpe.Ja probao ! recite mi samo kako da postavim neku sliku ovde ?

da bi vam bilo jasnije

pozdrav svim forumasima i majstorima
  • zvrle
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2005
    • 961
    • Beograd, Batajnica
    • Golf 4

Zabranjena je ugradnja gasa u automobile sa vazdusnim hladjenjem, neces proci atest.

A slike ides na http://imageshack.us/ tu uplodujes slike i posle imas direktan link za forume koji kopiras u tvoju poruku.
    “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• TAZZ
      Banovan
      • 30.05.2005
      • 1409
      • NBGD,SERBIA

Vazduh i plin... malo trazi po forumu...

imas ovde tako nesto...

Comment

• ABARTH
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2006
        • 364
        • Vršac,Banat,Vojvodin
        • SKALA 65

Originally posted by zvrle
        Zabranjena je ugradnja gasa u automobile sa vazdusnim hladjenjem, neces proci atest.

A slike ides na http://imageshack.us/ tu uplodujes slike i posle imas direktan link za forume koji kopiras u tvoju poruku.
        Hvala u vezi slika,a sto se tice atesta to ce izgleda moci,jer uredjaj greje voda kao i na vodeno hladjenim motorima razgovarao sam sa Milanom iz AMSS beograd koji radi ateste,problematicna je samo boca !kako i gde je zavuci u peglicu a ispostovati norme i standarde i propise.
        pozdrav.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

U sadašnjuem zakonu piše da se u aute na vazdušno hladjenje ne može ugradjivati gas. To je normalno jer kad je pisan posle povlačenja turaka nije bilo isparivača za takve motore. Ako čovek kaže da može onda može jer je bitna sigurnost a ne formalnost, bar po meni jer isto tako po sadašnjem zakonu ni u stojadina ne sme da se ugradi gas a Jugo sa pežoovim motorom trčka bez problema iako ima bačen točak u prtljažnik (nije pričvršćen) a iz tog razloga neki neće da daju atest kad se ugradi toro boca.

Po tom istom zakonu piše da se boca sme ugraditi na krov vozila uz uslov da je oklopljena limenom kutijom koja ima otvore za ventilaciju i poklopac za prilaz multiventilu koji je pod katancem.

Najmanja boca je od 20 litara (retko se nadje) ali ima i ona je preveliak da bi se stavila iza sedišta ili u motorni prostor. Ako bi se stavila u motorni prostor mora biti udaljena najmanje 20 cm od auspuha i zaštićena limenim zidom od pregrevanja.

Ako bi se izbacilo zadnje sedište onda se može staviti boca u putnički prostor ali je to opet zakonom zabranjeno sem ako ima oklop oko boce (boca u boci) od lima sa otvorom (poklopljenim hermetički) za prilaz multiventilu.

Ovo je takodje pisano kad su turci bili negde oko Istanbula prilikom povlačenja. Znači malo naprednije pravilo. Današnja tehnika je da oko multiventila postoji nepropusna kutija koja služi u svrhu odvodjenja gasova u atmosferu ako dodje do ispuštanja iz boce.

Ja lično uopšte ne vidim razliku da li je boca u "putničkom" prostoru ili u "prtljažniku stojadina jer je to isti bajonet a takodje i u mnogim savremenim vozilima koja nemaju limenu pregradu izmedju putnika i prtljažnika.

Opet ja mislim (stalno ja pa ja..) da je peglica totales dibidus prevazidjen auto još kad je proizvedena i da se ne vredi time bakćati jer je i ovako dosta nesigurna a i cena projekta verovatno nadmašuje cenu samog vozila.
          Eto pa ti vidi sam šta ćeš dalje.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ABARTH
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2006
            • 364
            • Vršac,Banat,Vojvodin
            • SKALA 65

Pozdrav!
            Slazem sa sa tobom da je peglica prevazidjena,ali je mene zagolicalo dali moze jer imam drugara koji ne odustaje od peglice, i svaki drugi dan dolazi mi u servis i pita:Zoki jesi li sta smislio za moju pglicu u vezi gasa ,i ondak! sam jedaret seo i izmislio toplu vodu, mada sada vidim da nisam jedini kome je pala ta ideja sa bakarnom cevi oko izduvne cevi.

evo slika iz tih dana i eksperimente,uredjaj je bio topao

NE CITIRAJ PORUKU IZNAD

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Moja omiljena je da i mrtav konj može da prdne samo treba da mu se skoči na stomak. Ovde treba naći skakača i slušača
              Normalno da može, sve može, samo je pitanje vremena i novca.

Lepo mu kaži 500 evra i odma će prestati da te pita, amnezija totalna...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ABARTH
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2006
                • 364
                • Vršac,Banat,Vojvodin
                • SKALA 65

Hahaaa imas pravo,imam sada pametnija posla

NE CITIRAJ PORUKU IZNAD

Comment

• Vladd
                  CBC Senator XXL
                  • 09.07.2006
                  • 581
                  • NBG

Mozda covek hoce da poveca vrednost auta. Napuni rezervoar, ugradi plin i muziku, i vozi auto od 500 evra

Comment

Working...
                  X