Lada riva ugradnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marek
    CBC Senator
    • 16.09.2005
    • 243
    • Beograd

Lada riva ugradnja plina

Evo ugradjeno u ladu plin molim za komentare pa cu vam ja reci sta mi se ne svidja.

• Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Šta se tebi ne svidja?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• djurdjija
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 365
      • Prokuplje

Mozda mu se ne svidja sto je isparivac malo blize do fara.Inace cini mi se da je instalacija sasvim ok.nisam neki ekspert ali ucim se uz pomoc foruma i forumasa.

Comment

• marek
        CBC Senator
        • 16.09.2005
        • 243
        • Beograd

1. Ne svidja mi se sto sad moram da kupujem manju bocu za vodu za soferku i pitanje da li ce moci da stane ona velika originalna je izvadjena - daje predlog kako ovo da resim.
        2. Kakav je medi elektroventil tj. kako se pokazao?
        3. Multiventil mi je lovato i to mi se svidja
        4. Prekidac je emmegas - posto smo pricali da to nije obican prekidac vec da ima neku malu elektroniku da li je on kompatibilan sa ovim landi uredjajem koji je stavljen?

Toliko za sada

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Da li mi se cini, posto sa slika ne mogu bas najbolje da vidim, ali kao da je benzinski ventil stavljen ispred pumpe, sto nije dobro, ostaje pumpa suva...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

To se i meni čini a izgleda bar sa slike da je postaljen na motor.
            Ostalo je stvar onog koje stavio i onog ko je platio i šta je platio.
            Zanima me prvo cena ugradnje.

https.autogas.rs

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

Ako mogu kao laik da dodam, na poslednjoj slici ona crvena patosnica mi deluje malo pohabano i nikako se ne uklapa u enterijer.

Da ne ispadne da samo kudim, vidim da je filter vazduha nov i cista POHVALA

p.s. izivinjavam se ako sam ubio ozbiljnost teme
              Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
              "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• nesaj
                CBC Član
                • 09.06.2006
                • 30
                • Topola, Šumadija, centar sveta !

Marek, odgovor na pitanje br. 1

U prostor iza levog fara treba da umontiraš kesu za vodu od "keca" za koju ćeš najverovatnije morati da nabaviš i odgovarajući motorić. Kroz metalne nosače na kesi (onoj plavoj, savitljivoj) provuci bar 2 pleh-šrafa i ušrafi u unutrašnju stranu krila.

Mislim da u kesu može da stane 1L tečnosti (mada nisam siguran). Ako ti postojeća instalacija creva za dovod vode do brizgaljki radi, celokupna investicija ne bi trebalo da pređe 20 E ako kupuješ kesu i motor nove.

p.s. vozio karavana do pre koji mesec, znam za muke sa vodom za šoferku

..pozdrav..

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Evo ugradjeno u ladu plin molim za komentare pa cu vam ja reci sta mi se ne svidja.
                  Nemoj da se ljutis marek, ali meni se ne svidja nista od ovoga sto je kod tebe uradjeno. Mozda sam bolesno pedantan, ali meni svaki detalj bode oci.

Hajde reci nam cenu za ovo "zadovoljstvo", a ju cu da kazem moju procenu:

210E?
                  http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nesaj
                    CBC Član
                    • 09.06.2006
                    • 30

Ja na ovoj slici nigde ne vidim drugi taster za ručno ubrizgavanje gasa

i to mi je malo čudno..

Nekad sam vozio 1300 karavan sa Lovato uređajem i imao je pored ovog 3-položajnog prekidača i još 1 taster za brizganje.. Evo sad vozim auto koji isto ima karburator na koji je ugrađen BRC i takođe ima taj taster..

Inače onako iz daleka mogu da primetim da majstor koji je meni ugrađivao na Ladi je slično odradio i tebi.. Od ikebane raznih kablova, ne vidi se motor.. Ali dobro, šta da se radi, meni je na tom starom autu bilo bitno da ide dobro, a i nekako sam bio utiska da se za iste pare više umaram u vožnji (tj vozio se duplo više ) =]

Comment

• marek
                      CBC Senator
                      • 16.09.2005
                      • 243
                      • Beograd

Cena je bila 245e i meni se nije uopste svidelo kad sam video kako je uradjeno. Na to sve ima garancija 2 godine koliko ce otprilike ta lada jos i da traje, a taj servis sto je ugradio je blizu pa ce biti hvatanje za gushu ako nesto ne bude valjalo.
                      Inace ventil je pre pumpe to cu da promenim, a nakacen je na karoseriju dole mislim da je to ona glavna greda od shasije.

@nesaj
                      dupli taster ne treba jer su sad svi uredjaji elektronci koji sami regulisu ubacivanje gasa kada motor stoji.

@bond
                      patosnica je zastitni znak mog caleta i tu mu se ne mesam jer je to njegov auto

@IvanT
                      napisi mi kako bi ti i sta uradio posto razmisljam da izmenjam ponesto. Ovo bi mi dosta znacilo ili ako imas u arhivi sllike kako to odradjujes za ladu.

Comment

• nesaj
                        CBC Član
                        • 09.06.2006
                        • 30

^^ Kakva su ti iskustva sa hladnim startom, tj ujutru, na gas?

Koji je ovo uređaj, meni je nepoznat i da li gas ide ka karburatoru čim daš kontakt ili tek kad kreneš da verglaš? Meni je ovo neobično da nema brizgaljka na karburatoru, ali ajde da odbijemo to na moju neobaveštenost =]

Comment

• marek
                          CBC Senator
                          • 16.09.2005
                          • 243
                          • Beograd

Neso koji crni hladni start na ovim temperaturama

salim se ok je za sada, za dalje videcemo.

Uredjaj je Landi i sa njim sam zadovoljan, mada je danas sve ovo postalo toliko jeftino da to vise nije bitno, ranije kada su uredjaji bili skupi bilo je bitno uzeti isparivac za koji ima da se nadju membrane a sad izbacis isparivac i ubacis novi i vozi mishko!

Comment

• marek
                            CBC Senator
                            • 16.09.2005
                            • 243
                            • Beograd

E ljudi imam jedan problem sa ovom instalacijom namestao sam struju jer je kod lada boljka da na razvodniku paljenja odlaze lageri e sad kad to radi ne znam kuda dalje - pomoc

1-gas do daske ide ok
                            2-gas do daske ide ok
                            3-gas do daske krene pa secne pa nastavi da ubrzava

kako da se resim tog seckanja.

Ima li neki nacin da podesim kad ce da mi se otvara drugo grlo na karbu?

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Pod uslovom da je razvodnik posle intervencije dobar kao i paljenje a plus i vakum regulator u razvodniku, bilo bi dobro kad bi stavio slavinu sa podešavanjem za svako grlo.
                              Drugo grlo se otvara u skladu sa konstrukcijom karburatora pa tu nema nekog prostora za podešavanje.

Zaboravih da dodam, probaj malo da odvrneš gas...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X