Lada riva ugradnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ABARTH
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2006
    • 364
    • Vršac,Banat,Vojvodin
    • SKALA 65

Originally posted by marek
    E ljudi imam jedan problem sa ovom instalacijom namestao sam struju jer je kod lada boljka da na razvodniku paljenja odlaze lageri e sad kad to radi ne znam kuda dalje - pomoc

1-gas do daske ide ok
    2-gas do daske ide ok
    3-gas do daske krene pa secne pa nastavi da ubrzava

kako da se resim tog seckanja.

Ima li neki nacin da podesim kad ce da mi se otvara drugo grlo na karbu?
    Zazor na platinama 0.40 +.-5 mm , Predpaljenje kod lade 7 stepeni pre GMT.dobri svecice i kablovi,filter vazduha!,Na kućištu kutije filter za vazduh ,malom polugicom zatvoren otvor za zimski rezim voznje, Račva za gas sa dva štel šrafa posebno za svako grlo(na drugom grlu treba više gasa pustiti) pa ces otklonuti to cimanja !!!
    na karbu drugo grlo se otvara putem vakuma,to jest podpritiska u usisnoj grani,to je fabricki podeseno i ne bi trebao da diras to(postoji da se podesava kada ce drugo grlo da se otvori ,na maloj sipci, membrane vakuma drugog grla)
    Ma samo ti njemu dodaj gasa i resices to cimanje

jer ako ti na benzinu radi sve Ok onda......fali gasa drugom grlu

Comment

• marek
      CBC Senator
      • 16.09.2005
      • 243
      • Beograd

Odvrtao sam i nije to tako da napadam za vikend da to sredim, javicu, hvala svima.

Comment

• nesaj
        CBC Član
        • 09.06.2006
        • 30
        • Topola, Šumadija, centar sveta !

Da li si proverio onaj kondenzator na razvodniku, znači deo košta 120 din. a ne da zna da ********

Samarin karb koji sam ja vozio na Rivi, nema vakumsko otvaranje 2. grla već mehaničko putem poluga na tačno određenom položaju. I sad ako je tu malo da kažem zapeklo, pa otvaranje radi sa zadrškom, tj. kašnjenjem eto potencijalnog razloga za trzanje na višim obrtajima. Ako nisi skorije čistio karb eto, malo se poigraj oko toga

Comment

• marek
          CBC Senator
          • 16.09.2005
          • 243
          • Beograd

Posle duzeg vremena zamenio sam ceo razvodnik paljenja e sad moram da ponesem majstoru ova uputstva za stelovanje paljenja posto ja ne znam, treba da kupim svecice i kablove. Svecice cu uzeti NGK V-line kao sto sam stavio na yuga a kablove neke silikonske. E sad tu mi se javlja veliki problem - ima jedna zica koja ide na visokonaponski kabl od bobine i tu je zalepljena izolirom - sta je to i cemu sluzi i kako da na nov kabl to namestim - ima li neko elegantnije resenje?

Seckanje je prestalo sa novim razvodnikom vakuum je bio blokiran - e to je lada auto ide i kad joj nije dobro

Comment

• ABARTH
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2006
            • 364
            • Vršac,Banat,Vojvodin
            • SKALA 65

Posle duzeg vremena zamenio sam ceo razvodnik paljenja e sad moram da ponesem majstoru ova uputstva za stelovanje paljenja posto ja ne znam, treba da kupim svecice i kablove. Svecice cu uzeti NGK V-line kao sto sam stavio na yuga a kablove neke silikonske. E sad tu mi se javlja veliki problem - ima jedna zica koja ide na visokonaponski kabl od bobine i tu je zalepljena izolirom - sta je to i cemu sluzi i kako da na nov kabl to namestim - ima li neko elegantnije resenje?

Seckanje je prestalo sa novim razvodnikom vakuum je bio blokiran - e to je lada auto ide i kad joj nije dobro
            Ta zica ti sluzi da bi dala impuls prekidacu da prebaci na plin.Stavi je na bobinu minus (moze i da je opet namotas oko kabla ali......) To je ustvari RPM,kao kad bi postavio dodatni obrtometar pa uzeo tu indukovanu struju.Neka me neki elektroničar ispravi ili da bolje objašnjenje.Ali ti slobodno tako uradi i radiće

Comment

• marek
              CBC Senator
              • 16.09.2005
              • 243
              • Beograd

Oko karburatora - ima 4. slika gore - koje je prvo a koje drugo grlo.
              Kako se steluje auto kad ima dva srafa?

probacu pa javim.
              Poz

Comment

• ABARTH
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2006
                • 364
                • Vršac,Banat,Vojvodin
                • SKALA 65

probacu pa javim.
                Poz
                Konkretno na toj tvojoj slici vezano za karburator i 1i2 grlo.prvo grlo je na slici donja rupa .
                Podesavanje:ako je stel sraf sa dva srafa,pratis stel sref i crevo koje vodi ka prvom grlu i isto podesavas kao kada ima jedno grlo(valjda si do sada negde procitao na forumu jer se to pominjalo 1000puta) drzis gas na oko 3000rpm i zatezes sraf dok obrtaji nepocnu da opadaju,onda polako odvrces dok ne cujes da da si postigao maximum tu stanes i jos malko odvrnes stel sraf.i naravno probas kako prima gas,mozda zatrazi jos malko levo ili desno.Drugo grlo podesavas na onom drugom stel srafu ,isto zatezes i istvremeno turiras auto da otvara drugo gelo i kada ti se cini da dobro prima gas ,sednes i provozas auto da vidis kako vuce,dali cimne kada otvori drugo grlo i ako treba smanjis ili dodas jos gasa na stel srafu.UFFF pre bih ti nastelovao nego sto sam ti ovo napisao

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Zoki,
                  Pa on nema duplu slavinu uopste ako su ono autenticne fotke zato mozda ne kapira. Na slikama se jasno vidi JEDNA slavina na Y racvi.
                  Ako nije jasno da objasnim.
                  Marek,treba ti.
                  Y racva sa po jednim srafom za podesavanje na ona dva (izlazna) kraka sto idu svaki na po jedno grlo (racva sama na sebi ima 2 srafa a kod tebe je jedan). Takve racve sa dve slavine zato bas i sluze sto tebi sad treba. Pozdravi majstora. Nemam sliku takve slavine da postavim. I onda podesavas posebno svako grlo kako je objasnio Abarth.
                  Ufff.

Comment

• ABARTH
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2006
                    • 364
                    • Vršac,Banat,Vojvodin
                    • SKALA 65

Poz
                    dranix pa on je samo pitao kako se steluje !!
                    video sam da ima jedan sraf ,mozda je cuo da je bolje kada ima dva pa planira da ubaci racvu sa dva stel srafa

Comment

• marek
                      CBC Senator
                      • 16.09.2005
                      • 243
                      • Beograd

Tako je ABARTH treba da ubacim tu slavinu sa dva srafa, jbg. nisam ja birao majstora za plin. Odlicno objasnjeno probacemo.
                      slike su autentichne i imam samo jedan shraf smrch.
                      Ja sam vozio juga 1.3 sa dvoglim weberom i on je isto imao jedan sraf pa znam kako se steluje kad ima 1 sraf.
                      Nemam bas vremena da se bakcem oko kola ali cim stignem ubacicu pa javljam rezultate.
                      Poz

Comment

• marek
                        CBC Senator
                        • 16.09.2005
                        • 243
                        • Beograd

Zamenjenji kablovi (silikonski) i svecice (NGK) sledece je ugradnja slavine moram to malo da se pomucim. Gde da je kupim nekada sam uzimao u eurogasu na galenici ne znam da li jos uvek rade.
                        Poz

Comment

• ABARTH
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2006
                          • 364
                          • Vršac,Banat,Vojvodin
                          • SKALA 65

Rade,rade.

Comment

Working...
                          X