Pa vidi ovako, ako ti je alternator snage 380-450W i ako stalno trosis par stotina vati (ne znam koliko ajde da kazemo da je 200 dovoljno) dolazis u situaciju da da ti ostane 250W za potrosace. Upali dve sijalice od po 55W, ostane ti 140W. A da, palis i poziciju i zadnja svetla to je negde oko 40W u najboljem slucaju. Znaci 100W rezerve. Ako vozis po kisi i ako je jos hladno (obicno ide jedno sa drugim) zadnji grejac ti vuce 100W i motor brisaca minimum 50W.
Do sada smo vec 50W u minusu. Gde je sistem za paljenje, muzika u kolima, stop svetla, migavci? Da ne pricam o tome da treba akumulator i napuniti posle startovanja motora...
Resenje? Veci alternator, dva alternatora, gomila zajebanicje sa budzenjem svega toga, i sada vec 1 ceo kW manje snage na tockovima, veca potrosnja...
A imas toplotu koju bacas. Prosto mi je nekako ovo dogrevanje prihvatljivije iako ni to nisam rad da radim...
Do sada smo vec 50W u minusu. Gde je sistem za paljenje, muzika u kolima, stop svetla, migavci? Da ne pricam o tome da treba akumulator i napuniti posle startovanja motora...
Resenje? Veci alternator, dva alternatora, gomila zajebanicje sa budzenjem svega toga, i sada vec 1 ceo kW manje snage na tockovima, veca potrosnja...
A imas toplotu koju bacas. Prosto mi je nekako ovo dogrevanje prihvatljivije iako ni to nisam rad da radim...
Comment