Evo obrazlozenja mog problema: U Alfu 145 BOXER sam ugradio plinski uredjaj, na pocetku je sve izgledalo idealno, manje vise. Prvi problem je bio voznja na otvorenom putu i naglo kocenje, naime gasio se cim naglo ukocim ili smanjim brzinu, otisao kod majstora i on mi je rekao da mora da otkaci crevo od vazduha, on ga otkaci i sve proradi idealno... proslo je 3 do 4 meseca od kada sam poceo da imam probleme druge vrste, auto kada je hladno napolju gasi se kao lud, ali bukvalno samo kada je hladno... uglavnom se desi i eksplozija i onda moram da otvaram haubu i da vracam onaj gumeni prsten koji spadne. Naravno kad je prebacen na benzin takvih problema nemam, i kada auto postigne radnu temperaturu ti simptomi nestaju i ponovo funkcionise sve ok. Sad dok su temperature iznad 15 stepeni tih problema nemam ali me plasi to sto se zima priblizava i sto cu se smoriti ako budem morao svaki put da sedim u kolima 20 minuta dok auto ne postigne radnu temperaturu od 90 stepeni...
Gasi se kad je hladno!
Collapse
X
-
Ako ti auto radi ok kad je zagrejan, onda je to sve u redu.
neki automobili pucaju kad su hladni, a neki pale na -25 na gas bez problema.. uostalom, zasto bi grejao auto u mestu? krenes na benzin i posle par minuta prebacis i to ti je to.. nadjes sam otprilike granicu kad nece da puca, posle koliko minuta voznje na benzin.... ili mozes krenuti od svecica, kablova, razvodnika, ventila itd....pa mozda pomogne, a mozda i neima mnogo faktora koji dovode do detanacija, kao i sam nacin voznje....
http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
-
-
Re: Gasi se kad je hladano!
Originally posted by zeeSad dok su temperature iznad 15 stepeni tih problema nemam ali me plasi to sto se zima priblizava i sto cu se smoriti ako budem morao svaki put da sedim u kolima 20 minuta dok auto ne postigne radnu temperaturu od 90 stepeni...
Comment
-
-
Da slažem se sa ale944 i Dorom,no imao sam i ja isti problem sa takvom jednom alfom.To može biti kvar i do struje to jest elektronike.Ako ti je otišao davač temperature ,koji govori kompijuteru da je voda recimo 25 stepeni dok je motor jos hladan,tada treba da pošalje signalstep motoru koji recimo treba da u svakom momentu drži ler na 800 obrtaja.tako da ako je propao davač ili sam step motor nema ni ler gasa dok je motor hlada.
Neznam koliko sam ovo baš dobro ojasnio i koliko si shvatio,jer pišem u žurbi.
pozdrav
Comment
-
Comment