Yugo 55 ugradnja gasnog uredjaja...help!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Originally posted by dranix
    . I ja bi tako a tamo bi pitao kad posao bude zavrsen koja je razlika. Cisto da zadovoljim znatizelju.
    BTW. Sta ste navalili na saug toliko. Ovde je rec o voznji na gas a oni sto vec voze na ovo gorivo znaju da je to daleko manje kriticno nego na benzin. Naravno da treba nesto i znati o specificnostim i sta ako se ugasi hladan motor. To nikakav saug nece spreciti i onako ako se ne pazi. Prema tome....
    Ja sam probao da ovbjasnim razliku. Saug je vrlo bitan jer se auto koristi i zimi a pola stojadina ne može ni leti da radi bez njega kad je motor hladan. Kad kreneš na posao pa nosiš dete u obdanište jako ti nije bitno kad ti se auto ugasi na prvoj raskrsnici jer levom kočiš a desnom daješ gas.

Ja znam da upalim leden auto koji se ugasio a pomaže i to što uvek imama akumulator koji može da vrti, a i menjam membrane češće a i ostatak struje je uvek dobar. Napisao sam i kako se pali u tom slučaju auto pa opet....

Mislim saug uopšte nije bitan ako se pridržava fabričkog uputstva pa se na blizu nule pali na benzin i onda prebacuje na gas. Ali ko to radi?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

ja stvarno nemam dovoljno iskustva sa mnogo razlicitih automobila sa mixerom ili sa diznom....
      ali evo sad vozim Corsu isto sa diznom i NEMAM problema zimi.
      upalim na GAS i povucem DO POLA sauk i vozom i kako se zagreva spustim ga polse 1 km do kraja i to je to.
      procedura se razlikuje samo utome sto benzinu TREBA vise sauka pri istoj spoljnoj temperaturi-hladnoci.
      kad su bas velike hladnoce ( ispod -10 C ) .. onda povucem PUN sauk naspricam nogom benzin tri puta i palim ga na benzin bez pritiskanja papucice gasa.
      bukvalno ga ODMA prebacim na medju polozaj(ni benzin- ni gas) spustim sauk do pola i kad ostane bez benzina(posle 2-3 min otprilike) ja ga u tom trenutku kad posustaje na benzin(malo ostalo u loncetu) prebacim na GAS i rukom smanjim jos malo sauk(osetim po zvuku koliko treba sauka)i vozim.i posle u toku voznje spustim sauk skroz na 2 semaforu ... otprilike ,kad se motor dovoljno ugreje =]

to ko im recimo yuga sa diznom a komsija mu ima sa mixerom pa uporediti zimi ...ja stvarno neznam ... .
      mislim da na JEDNOGRLI ako moze da se ubusi dizna,nikad nebi stavljo mixer(ustedeces za cenu mixera,a i zavisi dali ce dobro da legne na karb..pa posle moze da vuce na spoju falsh vazduh pa onda bla bla bla ... problemi),kod dvogrlog je mozda bolje sigurno staviti mixer....a za sve ostale sisteme .. singlpoint pa na dalje ...po potrebi..sta treba,to se stavi....
      znaci ovoje iz mog skromnog iskustva.....
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ABARTH
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2006
        • 364
        • Vršac,Banat,Vojvodin
        • SKALA 65

Bravo,upravo tako,savladao si tehniku vožnje na gas.Za neke je to pravi bauk,moram im po nekoliko puta nakon ugradnje objašnjavati.

Ne citirati post iznad, EDIT 021

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Ne mozes svakom objasnjavati istu tehniku, meni je bivsi auto palio i na minus 18 na gas bez problema, bio je ugradjen u pravom servisu i potpuno isto se ponasao sto se toga tice i na diznu i na mixer, jedino sto je sa mixerom malo manje trosio i imao malo vise snage. Znaci prvo je ugradjen mixer, pa je onda zbog neke ovakve slicne price stavljena dizna, pa posle godinu dana kad je sve utvrdjeno, opet vracen mixer i stavljen LovEco (e to je tek bila prava prica). Ima ovde Majstor (nadzorni)koji zna sta prica, ima dugogodisnje iskustvo i ima zamorcice da vezba
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

ajd ovako da na neki nacin podvucemo crtu....
            mixer je definitivno laksi za ugradnju(ali samo ako je kavalitetno napravljen,a ne neki "odlivak" iz bugarske-kine,gde svaka rupica vodi svoju politiku a da bi je upasovao na karburator mora da je turpijas pola dana,pa da pravis dihtung ispod itd....)
            diznu je lakse ubusiti u "yugov" karburator,jer ima tacno mesto kao da je predvidjeno za diznu....ko je video zna sta pricam.
            ja sam vec kod korse imao"problem" jer sam jedva nasao "bezbedno" mesto gde mogu da busim,naravno pre toga skidanje karba i rastavljanje(znaci dodatni problem za majstore...treba da zna da rastavi SVAKI karburator i da mu nadje bezbedno i odgovarajuce mesto za busenje)
            znaci ovako .. ja glasam za MIXER ,ako je kvalitetan i odgovarajuci....a ja cu "tehniku"paljenja i voznje da savladam i sa diznom i sa mixerom.
            vozim vec tri auta u koje sam ugradio gas evo vec 6-7 godina,kad neki sadasnji majstori nisu ni znali sta je auto-gas , a u beogradu bile 2 pumpe.
            mixer koji sam bio uzeo,da ugradim u Corsu..nije hteo da legne na karb..toliko je bio kriv da mu je maltene trebala obrada na strugu...onda je izgledao tako da ako bih ga i namestio ,kuciste filtera vazduha bi mi "mozda" udaralo u haubu...tako mi je delovalo ....
            pa sam odneo u radnju i uzeo pare nazad...jer sam im rekao da mi "polufabrikat" nije potreban ... kostao je pre 2 god 1000din.

pa sam onda ugradio diznu...,imao sam solidno iskustvo sa yugom na diznu(trosio oko 9-10 po gradu) .. pa vise nisam hteo da trazim mixere ni da exsperimentisem pa sam ugradio diznu... i eto to je to.

da je mixer valjao (onaj koji sam uzeo) ja bi sad imao mixer a ne diznu.
            ali eto....auto mi malo trosi ,dobro ide a kako bi sa mixerom neznam.

ende....
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by ABARTH
              Bravo,upravo tako,savladao si tehniku vožnje na gas.Za neke je to pravi bauk,moram im po nekoliko puta nakon ugradnje objašnjavati.

Ne citirati post iznad, EDIT 021
              Pojenta i jeste u tome da ne mora da uči, treba da bude isto. Zoran BG kaže povučem saug po sluhu i vozi, on ima dugogodišnje iskustvo i tehnički je tip. Šta sa onima kojima je slon prdno u uvo?

@ZoranBG, mikser košta novce a skidanje karburatora isto košta novce...

https.autogas.rs

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

E za takve nema leka! ja u ponedeljak idem do sajma tj. ade (bul.vojvode misica) i opet do galenike i donosim def. odluku! Pa sta mi Bog da.....sta da radim!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ne sekiraj se, nije to tako crno kako izgleda. To se mi malo prepucavamo
                  Pročitaj malo po forumu i lepo odeš do Ivana pošto si iz BG-a i neće te glava boleti. Rekao si da želiš dobro i da cena nije problem ako sam dobro shvatio.

https.autogas.rs

Comment

• ABARTH
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2006
                    • 364
                    • Vršac,Banat,Vojvodin
                    • SKALA 65

A možeš se provozati i do Novoga sada ili do Vršca

pozdrav

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Hajde onda neka mi Ivan kaze gde se nalazi, sta ugradjuje, koliko kosta, kako ugradjuje....
                      Moze i na pp!

Comment

• ABARTH
                        CBC Senator XXL
                        • 19.07.2006
                        • 364
                        • Vršac,Banat,Vojvodin
                        • SKALA 65

Originally posted by markofpi
                        Hajde onda neka mi Ivan kaze gde se nalazi, sta ugradjuje, koliko kosta, kako ugradjuje....
                        Moze i na pp!
                        probaj ovde: http://www.lovatogas.co.yu/ treba da je ovo njegov sajt

Comment

• Ficoman
                          CBC Veteran
                          • 09.11.2005
                          • 139
                          • Beograd

Ako te buni dizna ili mikser sve je jedno, ja sam ugradio kod Ivana i dobio mikser i sve radi kako treba. Odes kod njega pa biraj dizna ili mikser.

Comment

• ale944
                            CBC Senator XXL
                            • 20.03.2006
                            • 1457
                            • Beograd

Dora:
                            Za one kojima je bitan svaki atom snage ubuši se dizna ispod leptira, da nije greška, ispod leptira, pa nema ni trunke usporavanja vazduha.
                            Dal ja ovo ne razumem ili se Dori omaklo...ali kaze da nije greska pa sad o cem se radi??

Dizna ispod leptira (ne leptira od saug-a nego leptira gasa) ??
                            znaci pustis gas, vakum u usisu vuce kroz diznu kolko oces i pritom ti verovatno pokida membranu (na leru bi se ugasio usled prebogate smese)
                            ne razumem, de Doro objasni malo na sta si milslio pre nego li neko pokusa ovo
                            http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Teško da će neko ovo pokušati sam jer će se susresti upravo sa problemima koje si naveo. Ali, postoji step motor, postoji TPS, postoji elektroventil na mikseru, merač potpritiska,i jedan mali komjuterčić za sve to i lambdu usput ako je ima, i prekidač na pedali kočnice .
                              Mislim da će ti sve biti jasno.
                              Skinuto s nekog Volva pre nekog vremena.
                              Suviše komplikovano...
                              Proizvodjač, Necam

https.autogas.rs

Comment

• ale944
                                CBC Senator XXL
                                • 20.03.2006
                                • 1457
                                • Beograd

e jesi enciklopedija ...taman sam pomislio da si mozda peko rakiju dok si pisao pa....
                                http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
                                X