PREFINJENI UKUS MIXER ILI DIZNA?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ABARTH
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2006
    • 364
    • Vršac,Banat,Vojvodin
    • SKALA 65

PREFINJENI UKUS MIXER ILI DIZNA?

Pošto sam nabavio novi dvogrli karb sa mehaničkim saugom (difuzor 1. 19mm difuzor 2. 23mm sa velikom mukom sam nabavio ovaj mešač po meni originalni(barem na fizički izgled).Pošto sam [b]prefinjenog ukusa,nisam ni pomišljao da ću morati posle nedelju dana vožnje sa njim,tražiti mesta gde da ubušim i postavim dizne(uvodnike za plin).
    auto je normalno skoro išao ali ne tako dobro kao recimo yugič sa dvogrlim karbom koji ima automatski saug i difuzore na oba grla 22mm.zagrejan auto prilikom polakog kretanja,to jest dodavanja gasa znao je da izgubi snagu i ugasi se.Dok recimo radi i prede u leru,ako polako pritiskaš pedalu gasa počne da brljavi i opet ugasi se .Ako pritisnem jače pedalu gasa prilikom kretanja onda je to nekako progutao i nastavio normalno da ide.Ali svaka raskrsnica hmmm...bilo je problema.Kada sam pokušau u mestu da mu rukom smanjujem otvor na usisu kutije za filter i dodajem gas ,ta manifestacija se nije manifestovala,ALI! to nije bilo dovoljna količina vazduha za kasnije a kamoli kada otvori drugo grlo.Tada sam postavio dizne (uvodnik ).,i na neki način rešio problem 98%.Sada ga vozim tako,ali me kopka šta se tu dešava??? imali ko kakvu ideju ili možda sveznajući NADZORNIK ZNA? (kome skidam kapu )

Poruku izmenio: *IvanT*
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Stavi mu lambda kontrolu i neces imati tih problema, moze lako biti problem i u samom uredjaju, slab vakum isparivac sporo odreaguje, malo gasa, ako odvrnes da ima dosta na leru onda trosi vise nego sto treba... ili mozda bas i obrnuto, previse gasa pa se zagusi...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Pitaš za benzin ili gas (ne ide) nije jasno pitanje. Ako pitaš zašto ne ide na benzin, slikaj karb odgore bez miksera pa ću ti objasniti...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ABARTH
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2006
        • 364
        • Vršac,Banat,Vojvodin
        • SKALA 65

Nadzorniče radi se o Gasu!

Comment

• ABARTH
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2006
          • 364
          • Vršac,Banat,Vojvodin
          • SKALA 65

Na benzinu radi odlično.Vozio sam i menjao ranije dosta tih dvogrlaša.Pa sam sa mukom pronašao ovaj jer znam da radi fenomenalno.Benzina troši jako malo.napisao sam da je prvo grlo 19mm prečnik difuzora i jako lepo reže kako mi to volimo da kažemo i ima lep start i troši malo kada ga voziš na prvom a idrugo grlo koje je prečnik difuzora 23mm ne povećava značajno potrošnju sobzirom koje performanse ostvaruje.
          Sa gasom imam problem, "uglavnom_bezopasni" je u pravu,ler gas sam morao da podesim to jest da dosta odvrnem šraf za podešavanje smeše na uredjaju(marka LANDI Vakum) a bogami i troši dosta plina.recimo vozim stojadina petom,120km na sat na prvom grlu,kada ga stisnem do panja čuje se zvuk normalno ali brzinu jedva ako postigne ,pa ni 140na sat

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

To što si morao da odvrneš ler šraf, govori da nema dosta gasa na mikseru. Ili mikser nije dobar ili nisi dobro podesio. Normalno da je velika potrošnja kad odvrneš mnogo ler šraf.

https.autogas.rs

Comment

• ABARTH
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2006
              • 364
              • Vršac,Banat,Vojvodin
              • SKALA 65

e pozdrav nadzorniče tu si nespavaš

sad cemo se jos divaniti akuz si raspoložen

Comment

• ABARTH
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2006
                • 364
                • Vršac,Banat,Vojvodin
                • SKALA 65

Tada sam bio siguran da je mixer samo fizički originalan a da sam mešač nije.neznam kako se odredjuje prečnik difuzora mixera naspram karburatora i njegovog difuzora?? radio sam posle neku regatu i neku cromu ,oba auta su imali iste karburatora ali samo fizički izgled a difuzori su im bili različitih prečnika nesaćam se kojih tačno ali nisu kao ovaj moj karb.što mi kandar govori da je mešač neadekvatan .

pa sam ondak izbio one prstenove sa rupicama i uglavio sa mešača za dvogrli karb što ga pravi onaj kragujevčanin a dosta dobro (odlično )radi na karbu sa automatskim saugom na yugu i fliridi.
                Ali ništa nisam dobio ,možda malkice više žustrine na prvome grlu!!!

Comment

• ABARTH
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2006
                  • 364
                  • Vršac,Banat,Vojvodin
                  • SKALA 65

e sa ovakvog sam povadio one prstenove i ubacio ih u onaj mixer(to jest kućište) što se vidi na onoj slici gore na karburatoru jer su ovi manjeg pračnika.Ali i tada se gušio pri kretanju sa malim gasom???

PS.TOLIKE SAM AUTOMOBILE OPRAVIO A NEMOGU OVOG MOG DA OPRAVIM
                  DA tu kandar nije neki problem u tom mom landiju? vakumskom!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Dragčetovi mikseri rade dobro na gasu jer imaju po meni malo premalu rupu, za gas ne smeta ali za benzin može, kako kad.
                    Ako si menjao prsten možda nema dovoljan žljeb isod njega pa nema dovoljno gasa ili su uvodnici preduboko pa opet nema dovoljno gasa.

Što se Landija tiče, 15 minuta, staviš drugi i odmah ćeš videti.

https.autogas.rs

Comment

• ABARTH
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2006
                      • 364
                      • Vršac,Banat,Vojvodin
                      • SKALA 65

Da probaću da ga zamenim,samo kad ugrabim vreme

kako oni odredjuju taj prečnik'? mešača???

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

a ovde ides redom .. odaberes sta ti treba za koji auto,pa uporedi sa tim sto imas..

namesti ga da ti dobro ide dok vozis ,a ler gas ako ti je slab,ako nemozes drugacije..pojacaj na leptiru za benzin..bice malo veci ler gas na benzinu...ali boze moj,sta sad
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ABARTH
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2006
                          • 364
                          • Vršac,Banat,Vojvodin
                          • SKALA 65

lambda sistem control& karburator

rešio sam:ugradiću pošto poto lambda control na karburatorski motor u stojadinu
                          ako neko nesto zna neka mi malko pomogne

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

Kolko znam treba samo da ugradis lambda sondu koju ce lambda control da koristi,tip benzinskog sistema te ne zanima.
                            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Re: lambda sistem control& karburator

Originally posted by ABARTH
                              rešio sam:ugradiću pošto poto lambda control na karburatorski motor u stojadinu
                              ako neko nesto zna neka mi malko pomogne
                              Ako ti nije dobar mikser neće te spasiti ni kožne gaće a ne lambda kontrola.
                              Treba samo da ugradiš sondu u auspuh a ostalo ide svojim tokom. Bilo bi poželjno da imaš TPS ili nešto što ga glumi ali nije neophdno.
                              Pogledaj ovde malo...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X