Ugradnja autogasa u zastavi 750 (fica)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Kad si vec izgubio zadnja sedista sto si montirao bocu tako visoko? Ja bi stavio jos vecu bocu (Fica dosta trosi) ali skroz dole pa policu za prtljag eventualno preko nje. Isparivac je nekonvencionalno montiran. Vidi se da je delimicno iskopirana montaza od onog narandzastog Fice gore zajedno sa greskama.
    Nasteluj sada bar farove kako treba da ne isterujes ljudima oci nocu posto si sada jako tezak pozadi (napred ce rezervoar biti uvek skoro prazan).
    Pomeri malo paljenje na ranije (ne previse a u zavisnosti za koje gorivo je predvidjen motor) dobices malo snage. Fici to dobro dodje uz dobar dodatak tezine koju je sada dobio.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ne može da spusti bocu dole jer je tu poklopac od anlasera koji je dosta visok.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

A moze li peglica na plin ?
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

volim ficu. super sto si se snasao pa odradio LPG na njemu...

par zamerki:
          *fali ti plasticno rebrasto crevo preko cevi za nalivanje (gde je nestalo?). to odradi zbog sebe, jer ako krene da curka, sve ti ide direkt u kabinu, znas valjda cemu to sluzi...
          *zakreni isparivac za 90 stepeni (stavi ga u osu vozila). imaces jos manju potrosnju (normalnu, kako god). ima mesta za izvoz pozadi, odradi to obavezno.

pitanja:
          *gde ti je nalivni prikljucak, gde si ga izvukao?
          *jel nije mogla toro boca da se ugradi napred, benzinski da se nekako zameni sa manjim, ne znam... mnogo elegantnije po meni. ionako neces nikad paliti na benzin, jesam u pravu? veliki procenat starih gasadzija ni nemaju benzinski rezervoar (propao, a nov skup pa stari samo skinu i bace...)

kakav nered u kolima izvini ali auto ti grozno izgleda iznutra. nije tema ali mi zasmetalo, NHF
          .

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Uradio si konacno,lepo.Tek sad ces jeftino da se vozis !Kazem to posto su mnogi u tripu,kao,Fica mali pa malo trosi ali nista od toga .
            Cini mi se da imas zadnje sediste i dalje(drzac naslona je ispred boce ostao)?
            @dranix,koliko se vidi,Fikus je standardni sa 25 ks,odn. 7,9:1 kompresija .
            @dekideki,mislim da ne bi mogla nikako toro boca napred.I da se izbaci benz. rez. malo je mesta(vadio ga ja kod mene) i pride,boca bi blokirala prilaz akumulatoru(kod Fikusa je napred isti).
            Mada ... resenje bi stvarno bilo elegantnije. Ja bi' recimo,prebacio bateriju pozadi(gde je sad boca),ubacio neki TNG tank napred a umesto benz. tanka ubacio neki mali od 5-6 lit.,tek za nuzdu da ima.I tako ce sad da TNG rullez .Naravno,sve bi bilo uradjeno po "p.s." .
            Kako god i ovo je fin napredak za @surtexa .Nadam se samo da je 750 jedan od "zdravijih" ?

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Pa dobro zar baš niko od vas nema toloko slike u glavi da zna da fića napred nema mesta ni za onaj pljosnati benzinski rezervoar a kamoli za plinsku bocu.
              Ako već dajete savete šta bi bilo kad bi bilo, razmislite šta bi bilo kad ta boca prilikom sudara uleti u kabinu. Boci ne bi bilo ništa....
              Ovo je jedno od retkih pravila atestiraša koje je dobro, boca po zakonu ne sme napred i tačka.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Postujem iskusnije .

Comment

• APOGEE
                  CBC Senator
                  • 01.06.2005
                  • 243
                  • Beograd, Vracar

Surtex, mozda gresim, ali cini mi se da ti je celo crevo za benzin u motornom prostoru slabo pricvrsceno. Filter za benzin pri voznji moze da udara u metalni deo i da se osteti a i levi deo mi se cini da je isuvise blizu izduvnoj grani. Mozda bi sa nekim selnama ili drzacima moglo malo da se bolje ucvrsti.
                  Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

neznam kako niste primetili cudnu stvar... da mu isparivac stoji MNOGO vise od nivoa vode u hladnjaku....kako to radi zimi uopste?!? ... znam da leti to sve radi..ali zimi?
                    I bez obzira sto fica ne trosi exrtremno malo..po meni tu treba ici na sto manju bocu...najmanja koja ima..nek je od 20 ltara neto pa opet ima za 250 km po gradu(nebi trebalo vise od 8 litara gasa po gradu)..sto nije malo..a ima pumpi gde hoce.
                    kakav je problem otici 2 do 3 puta na pumpu mesecno(ako mu i toliko treba)??
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Wow!!! Koliko odgovora!!! Pa da krenemo redom...
                      Zimi radi bas kako treba. Doduse malo lose prilikom paljenja, ali pri bas niskim temperaturama i ako mi auto nije u garazi nece da kresne na plin pa moram malo vise da spricam ili da prebacim na benzin. Kada je u garazi sve je ok.
                      Boca je ta koja je. Jedva sam i nju nasao. Uzgred zahvaljujem se Dori ili ko se vec javio u njegovom servisu, dao mi je broj telefona EuroGasa u Subotici i sa njima sam se dogovorio oko preuzimanja boce.
                      Auto se vise koristi za medjugradsku nego za gradsku voznju (Leskovac-Nis).
                      Crevo za benzin i filter je ok. Vozim tako vec dve godine. Tako izgleda zato sto su creva kruta jer su od PVC-a, a ne gumena, pa se tako cini.
                      Sto se tice boce napred nikako (ne moze da se atestira). Nemam prostora tu drzim alat i potrebne dzidza midze. .
                      Jedini je FlavioPO video da mi je sediste ostalo. Sediste sam oborio dole kako bih mogao da slikam sistem. Sediste je pomereno 2 cm od drzaca tako da nisam nimalo izgubio na prostoru. Moram samo da ga nekako pricvrstim, jer mi pri naglom kocenju pada.
                      Motor je "onako", mada me limarija sada malo zeza. Auto je vise garaziran nego vozen. Ja sam vise presao za godinu dana nego moja pokojna keva za 5 godina.
                      Sto se tice plasticnog rebrastog creva kod nalivanja receno mi je da nema potrebe, zbog cega ne znam. Verujem coveku. Za isparivac mi je receno da posto mi je motor pozadi nema veze sto je postavljen poprecno na pravac kretanja vozila. Da mi je napred onda bi moralo. Nalivni prikljucak je na krilu sa leve strane postavicu slike kada ga budem slikao.
                      Dalje...
                      Vidi se da Dora zna oko fice . Boca nije mogla nize zbog anlasera i da bi se ispostovalo 30 stepeni, a sa druge strane namontrirana je tako da nisam izgubio na prostoru pozadi.
                      Imao sam problema sa strujom skoro, ali sada je to sredjeno i auto radi kako treba, a uz to mislim da mu je malo smanjena potrosnja. Uredjaj koji sam ugradio je LOVATO.
                      I ja mislim da je to to. Ispratio sam sva pitanja.
                      Ako ima jos nesto kazite.
                      Hvala svima.
                      Kada ga registrujem i uradim atest javicu se.

Comment

• Hermes
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 1306
                        • https://t.me/pump_upp
                        • bemve

Originally posted by surtex
                        Za isparivac mi je receno da posto mi je motor pozadi nema veze sto je postavljen poprecno na pravac kretanja vozila. Da mi je napred onda bi moralo.
                        To nije tacno, jer inercija je jednaka i sa prednje i sa zadnje strane auta, a to je ono sta pokrece membranu kad ti ne zelis, pa npr. moze da ti se ugasi auto kad naglo zakocis...
                        I ja sam tako postavio isparivac kad sam prvi put ugradio gas u auto i radilo je sve kako treba....ali to ne znaci da tako treba... mozda nisam dovoljno jako kocio .. U svakom slucaju, cim sam se malo edukovao na forumu, prebacio sam ga u pravi polozaj
                        https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                        X